Kurja seepra ja sen kaverit

Teetä Ruandasta

Vietimme juuri mukavan viikonlopun Kiovassa, mutta näin harmaana päivänä palaan sittenkin Kiovan sijaan Afrikkaan, jossa valoa ja värejä riittää.

Matkamuistoja ostamme hyvin vähän, sillä yli sadan maan matkahistorialla kotimme olisi muuten täynnä erilaista pientä patsasta, taulua, kassia, huivia,  kiveä … tai mitä kaikkea nyt maailmalla turistille onkaan tarjolla.

Afrikassa oli paikoitellen pakko ajatella asiaa myös toiselta puolelta: me emme tarvitse mitään, mutta myyjät tarvitsevat sen pienen elannon, minkä lähinnä käsitöitä myymällä voivat ansaita, joten päädyimme sitten kuitenkin tekemään muutamia ostoksia.

Seepra KeniastaAina se ei kyllä ollut helppoa. Paluumatkalla Masai Marasta Nairobiin pysähdyimme yhteen tienvarren isoista matkamuistomyymälöistä ja satuin sitten iskemään silmäni pieneen puiseen seepraan. Tuotteita ei, tietenkään, ollut hinnoiteltu ja ensimmäinen seepralleni tarjottu hinta oli 100 dollaria! Juu, ei. Emme pidä tinkimisestä, mutta lopulta päädyimme hintaan 20 dollaria. Ylihintainen se vieläkin oli, myös oppaamme Sarin mielestä, mutta emme sitten enää jaksaneet vääntää asiasta. Itse asiassa olin jo ajatellut kävellä pois, mutta hellyimme sitten myyjän epätoivon edessä.

Seepra ZimbabwestaTinkimisestä ei kuitenkaan jäänyt voittajafiilistä vaan enemmänkin fiilis, että en minä halua tätä seepraa, vaikka sitä ensin kivana olinkin pitänyt. Oikeasti harkitsin sen hylkäämistä vielä Nairobissa tavaroita kasatessamme.

No, päätyi se sitten kanssamme lopulta Suomeen ja ihan hyvin se meille on sopeutunut. Ei ole edes tullut riitaa zimbabwelaisen seepran kanssa.

Seepran lisäksi intouduimme Keniasta ostamaan maapallon – jos haluat maabongareille myydä matkamuistoja, niin tarjoa maapalloa! Kiva kivinen pallo lähti mukaamme Rift Valleyn näköalapaikalta painostaan huolimatta.

Ruandassa kävin pitkähkön neuvottelun saadakseni ostaa isommasta korisarjasta vaan nämä kolme pienintä. Halusin ne Ruandan lipun värien takia, mutta vaan alle 10 sentin korkuisena matkamuistona, en suurimmillaan 30 sentin korkuisena korisarjana. Pahoitteluni, jos joku nyt sitten päätyy ostamaan Ruandasta korisarjan, josta nämä kolme puuttuvat …

Koreja Ruandasta ja maapallo Keniasta

Ashnil Mara Campissä oli myös ihan mukava valikoima kaikkea tarpeetonta ja niinpä matkaan tarttui kaksikin korua. Nämä saattaisivat jopa päätyä käyttöön, eli en minä niitä ihan vaan siksi ostanut, että olisin ajatellut tekijöiden tarvitsevan palkkansa …

Korut

Jääkaappimagneettien ostaminen Ugandassa ja Ruandassa oli haastavaa.
Älä siis arvostele näitä kahta huonoina valintoina: nämä olivat ainoat löytämämme! Keniassa sen sijaan tarjontaa oli vaikka miten, ja jollain logiikalla sitten päädyimme tällaiseen todella isoon: eläinkuvat saivat antamaan Kenialle näinkin ison pinta-alan magneettikokoelmassamme.

Magneetit

Ruandasta ostimme myös teetä, sitähän aina kuluu, ja Silverbackin kuva pakkauksessa vie mukavasti ajatukset Afrikkaan teetauolla.

Viimeisenä väriläikkänä mukanaan tarttui Nairobin Yaya -ostoskeskuksesta. Ehkä se kevättä ja kesää kohden löytää paikkansa huivina tai kesällä kietaisuhameena. Kävisi se kevyestä pyyhkeestäkin, jos sellaiselle jollain reissulla olisi tarvetta.
Eikös jo Linnunradan käsikirja -liftareille kirjassa todettu, että kunhan Sinulla on oma pyyhe mukana, niin kaiken muun voit pyytää lainaksi ystäviltäsi!

Kangas Afrikasta

 

 

 

 

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *