Maaliskuun kuva – Petra

Helmikuu

Maaliskuu Petra

Etelä-Suomessa on vielä lumista, mutta myös aurinkoista. Lumesta ei luulisi ensimmäiseksi tulevan mieleen Jordania ja Petra, mutta niin vain meille kävi, että kaksi vuotta sitten maaliskuussa saavuimme Petraan lumisateessa, autonkuljettajamme ollessa jokseenkin kauhuissaan kesärenkailla alas Petraan vievää tietä laskeutuessaan (katso lyhyt videomme tuolta lumiselta tieltä).

Petra oli lumen takia aamupäivän suljettu, mutta onneksi lumi suli pois ja hotellimme oli aivan sisäänkäynnin vieressä, joten pääsimme kuitenkin iltapäivällä tutustumaan tähän upeaan kohteeseen: olisikin ollut aika kurjaa käydä Jordaniassa ja vielä Petran portillakin käymättä siellä!

Maaliskuussa olemme käyneet paitsi Jordaniassa (ja samalla matkalla Qatarissa, Bahrainissa ja Kuwaitissa) myös mm. Kazakstanissa ja Kirgiisiassa ja Etelä-Amerikassa Chilessä, Argentiinassa, Uruguayssa ja Brasiliassa – eri vuosina toki.
Maailmanmatkaaja-ystävämme Merja palasi muuten juuri Kuwaitista, Bahrainista ja Qatarista – lue halutessasi hänen tuoreita kokemuksiaan tuolta suunnalta.

Tänä vuonna maaliskuun matkamme suuntautuu Algeriaan, pääkaupunki Algiersiin ja Oraniin. Oranin osalta Albert Camus’n Rutto onkin lähiviikkojen iltalukemistamme.

(Jos haluaisit tuon kalenterikuvan taustakuvaksi omalle tietokoneellesi, paina kuvassa hiiren vasenta näppäintä ja valitse Aseta taustakuvaksi tai Set as desktop background. Tai jos haluat tehdä omasta kuvastasi taustakuvan kalenterilla, niin voit tehdä sen tällä työkalulla.)

Tags from the story
Join the Conversation

6 Comments

 1. says: Katja

  Lunta! Huhhuh. Oli tuolla Petraan menevällä tiellä muutama vuosi sittenkin näihin aikoihin pakkasen puolella, mutta ei sentään lunta. :D Aurinko paistoi kirkkaasti ja Petraan laskeutuessa olikin jo sitten huomattavasti lämpimämpi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Kuljettajamme reaktioista päätellen aika harvinaista tuo Petran suunnalla sittenkin on.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kaima! No onneksi sitten lopulta tuo ei meitäkään kokonaan estänyt Petraan pääsemästä.

 2. says: Marjo

  Upsista! PIkkuisen on ollut lumisen talviset maisemat Jordaniassa. Onneksi kesärenkailla varustetulla autolla pääsitte perille ja olisin se ollut tragikoomista jos ei itse kohteeseen olisi päässyt. Petra on yksi sellainen paikka jossa olen aina haaveillut käyväni. Olen nähnyt vain upeita kuvia ja dokkareita. Ehkä jonain päivänä…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Petra on kyllä aika upea – ja sittenkin suht lähellä, eli suosittelen matkaa Jordaniaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.