Jordania: Aqaba, Wadi Rum ja Petra

(Päivitetty 16.4. – lisätty linkki kuva-albumiin Petrasta)

Jos vaikka Kuwait Lähi-idän kiertomatkamme kohteista tuntuu turhan eksoottiselta, niin Jordania on ”ihan tavallinen” turistikohde, jonne pääsee myös Suomesta edullisesti seuramatkalla  – mm.  Apollomatkat tekee matkoja Aqabaan.

Aqabaan ja Wadi Rumin maisemia voit katsella kuva-albumistamme.

IMG_2220

Ja Petran kuvia toisesta kuva-albumista – yksi maailman seitsemästä ihmeestä ansaitsee kyllä oman kuvakokoelmansa.

IMG_3235

Itse Aqabassa ei paljoa nähtävää, mutta rantakaupungista se käy siinä missä lahden toisella puolella oleva Eilat: täällä voi ottaa aurinkoa, uida, sukeltaa, tehdä ehkä löytöjä basaareissa ja nauttia ruokaa ja juomaa rannan ravintoloissa.

Mutta Aqaban ihan erityinen vahvuus on mahdollisuus tehdä retkiä ainutlaatuisiin kohteisiin kuten Wadi Rumin aavikolle, Petran kalliokaupunkiin tai Kuolleelle merelle. Me kävimme Wadi Rumissa ja Petrassa – Kuolleella merellä kävimme Eilatista käsin vuosia sitten – mutta jos sitä ei ole aikaisemmin kokenut, niin suosittelen ehdottomasti retkeä myös sinne.

Meidän reittimme kulki Aqabasta Wadi Rumiin, jossa yövyimmekin ja sieltä jatkoimme Petraan yhdeksi päiväksi ja yöksi ja sieltä edelleen Ammanin lentokentälle, josta jatkoimme lentäen Bahrainiin.

Petrasta erityisesti kiinnostuneille antaisin vinkiksi, että kannattaa varata siihen ainakin kaksi päivää, ettei kävisi kuten meille melkein kävi, että Petrassa satoi sen verran, että se suljettiin. Onneksi vaan osaksi päivää, joten pääsimme siellä kuitenkin käymään, mutta läheltä piti, ettei olisi jäänyt tämä maailmanluokan nähtävyys väliin. Petran Aarrekammiolle on myös joinakin päivinä viikossa mahdollista päästä käymään kynttiläkulkueessa illan pimetessä, ja jos senkin haluaisi kokea, niin vierailu Petrassa kannattaa yrittää ajoittaa siten, että mahdollisuus iltaretkeen on toisena iltana Petrassa.

petra

Jordaniasta kirjoitimme jo Jordaniassa seuraavat jutut:

Jos Jordaniaa laajemmin Lähi-itään suunnittelet matkaa, niin näistä yhteenvetojutuista voi myös olla iloa:

 

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, , ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *