Naantali – nyt!

Naantali feature

Toukokuisena perjantaina Naantali näytti meille monella tavalla parastaan.
Keväinen vehreys oli parhaimmillaan, ravintolat ja kahvilat jo auki, mutta kaupunki oli vielä väljä ja rauhallinen. Kaupunki oli meille entuudestaan tuttu jo monen vuosikymmenen ja monen vierailun ajalta, mutta tällä kertaa vietimme siellä päivän Naantalin matkailun aarteen, Johannan, seurassa.

Tunnistimme toki monta meille tuttua paikkaa, palasimme hetkittäin muistoissa niin veneilyvuosiin kuin Muumimaailmaan kummilasten kanssa tehtyihin reissuihin, mutta näimme myös uusia puolia kaupungista. Ja toki kaupunkikin oli taas vuosien mittaan hiukan uudistunut, hiukan muuttunut, mutta säilyttänyt pienen rannikkokaupungin viehätyksensä.

Muumimaailmasta: sen portit aukeavat 11. kesäkuuta, eli jos olet suuntaamassa Naantaliin muumien luokse, niin odota vielä hetki. Jos sen sijaan seurueeseesi ei kuulu muumifaneja, niin mene sinne nyt ja koe kesään vähitellen heräävä kaupunki ennen kesän ruuhkia.

Kaivohuone Naantali

Saavuimme Espoosta Naantaliin sopivasti lounaalle, jonka nautimme perinteikkäässä Merisalissa. Lounas ei ole ihan halvimmasta päästä (15,50), mutta etenkin kalan ystäville alkupalapöytä tarjoaa hinnalle vastinetta ja perinteinen miljöö on toki kokemisen arvoinen.

Merisali Naantali

Merisalista olikin helppo jatkaa kirkonmäelle ja kerrata Suomen ainoan birgittalaisluostarin tarinaa. Oppaamme muisti myös mainita Naantalin olevan Suomen aurinkoisin kaupunki, ainakin silloin kun vaasalaisia ei satu olemaan paikalla!

Rannan kaduilla muistelimme myös, että tämä on yksi niitä harvoja satamia, jossa kaupunki tarjoaa iltavesperin muistutuksena myös veneilijöille lähestyvästä lipunlaskusta, mutta ei kuulemma ihan näin: iltavesper on jo kello 20, kun taas lipunlasku veneissähän on kello 21. No, onpahan muistutettu ajoissa!

Naantali

Ohitamme vielä keltaisen Luukan talon ja nousemme rannalta  vanhan kaupungin sydämeen. Rakkaudenpolulle ei nyt jäänyt aikaa, olimmehan täällä blogimme tiimoilta töissä, mutta ensi kerralla sitten! Täällä, vain muutama sata metriä rantakadulta, löysimme meille, kymmeniä kertoja Naantalin kierrelleille, ihan uuden näkymän kaupunkiin: täällä ei ole ravintoloita, ei kahviloita eikä veneitä, vaan todellista pikkukaupungin idylliä! Johannalla oli mahdollisuus esitellä meille muutamia vanhoja taloja myös sisältä, sillä Naantalin matkailu vuokraa osaa taloista turisteille hotellihuoneiden tapaan ja mekin ihastuimme erityisesti Pikku-Lintulan taloon siinä määrin, että tätä kirjoitettaessa olemme jo varanneet sen itsellemme yhdeksi elokuiseksi viikonlopuksi!

Naantali Lintula
Naantali Lintula Naantali Lintula

Näiden tapettien ympäröimänä ja näiden nallekarhujen alla minä vaan HALUAN viettää edes yhden yön!

Mutta tältä erää kävelykierroksemme Naantalin kaduilla ja torilla jatkuu – kuten alkukesän vehreyskin.

NaantaliTori Naantali

Iltapäivän vietämme Kultarannassa – mutta se onkin jo oman juttunsa arvoinen.

Bloggari työssäänAlkuillasta asetumme taloksi Naantalin kylpylään ja palaamme hetken kuluttua vanhaan kaupunkiin ja siellä huomaamaamme uuteen kiinnostavan tuntuiseen Hasta la Pasta -ravintolaan (Alikatu 9). Pasta houkuttelee, samoin uusi ravintolakokemus. Illallinen pienessä ravintolassa osoittautuu juuri niin mutkattomaksi ja maukkaaksi kuin toivoimme. Ruoka tilattiin tiskiltä heti sisään tullessa, mutta se tarjoiltiin pöytiin. Myös jälkiruoka piti hakea tiskiltä ja maksaa erikseen – hiukan hankalaa, mutta ymmärrettävää.
Ruokaa odotellessamme ehdimme täälläkin tekemään hiukan töitä, eli bloggaaja työssään, ole hyvä!

Hasta la Pasta Naantali

Hasta la Pasta Naantali
Hasta la Pasta: pasta pesto, broileri-aurajuustolasagne ja salted caramel -leivos

Illallinen vaati vielä kävelykierroksen rannalla ennen paluuta kylpylään, jossa yövyimme. Pienessä kaupungissa kaikki onkin kävelyetäisyydellä.

Naantali
Naantali
Naantali

Käy tykkäämässä Meriharakan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

(Naantalin matkailu tarjosi meille lounaan Merisalissa, opastetun kävelykierroksen ja retken Kultarantaan.)

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Join the Conversation

15 Comments

 1. says: Katja / Lähtöselvitetty

  Voi, olisinpa saanut tämän luettavakseni pari viikkoa sitten, kun Naantalin suunnitelmamme olivat vielä hyvin levällään! Sain nyt kuitenkin lisää hyviä vinkkejä kaupunkiin, kiitos niistä! Vieläkö kun saisin jostain selville kaupungin parhaan leikkipuiston, niin alkaisi matkasuunnitelma olla kasassa.

  Pidin muuten myös siitä, että olit konkreettisesti kertonut, millainen yhteistyösi Naantalin matkailun kanssa oli. Useimmiten yhteistyökuviot jäävät leijumaan ilmaan, jolloin on hankala päätellä esimerkiksi kustannuksia tai sitä, mitkä päätökset bloggaaja on itse tehnyt. Nyt esimerkiksi käsitin, että olitte itse valinneet yöpymispaikaksi Naantalin kylpylän.

  1. says: Pilvi

   Hei Katja! Hienoa, että olette tulossa Naantaliin. :) Vanhan kaupungin välittömässä läheisyydessä on todella kiva Kirkkopuiston leikkipuisto (Abbedissankatu 2), joka on mielestäni paras. Lisäksi Luostarinkadulla ja Myllymäessä on myös pienemmät leikkipuistot. Lisätietoja: http://www.naantali.fi/ymparisto_ja_luonto/puistot/fi_FI/leikkikentat/?u4.highlight=leikkipuisto Mikäli kaipaat lisävinkkejä Naantalin kesätarjonnasta niin voit soittaa meille Naantalin Matkailuun 02 435 9800 tai laittaa viestiä [email protected]. Toki olette tervetulleita piipahtamaan myös toimistollamme kun olette täällä. Tervetuloa aurinkokaupunkiin!

 2. says: Pirkko

  Kiitos Katja! Itse asiassa yöpymisemme kylpylässäkin oli yhteistyö – olen siitä kertomassa erikseen vielä kolmannessa Naantali-jutussamme (Kultaranta ja kylpylä). Mutta toki olisimme sen itsekin valinneet, sillä olemme olleet siellä vuosien mittaan monta kertaa ja halusimme verestään muistojamme myös tuolla suunnalla.
  Naantalin matkailu osaltaan tarjosi meille retket ja lounaan, kylpylä yhden yöpymisen ja Meriharakka Teersalossa toisen.

 3. says: salaine

  Kiva juttu kotikaupungistani vaikka ns yhteistyöpostaus. Tässä nyt mennään omassakin blogikirjoituksessa siihen, että miksi kirjoitan, mitä blogiltani haluan. Tuo kun kuulostaa jo työltä.
  Ihana kevät ja Naantali on erityisesti kevätkaupunki.

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Jos kommenttisi ”yhteistyöpostauksesta” viittaa jotenkin siihen, että tämä ei kuvaisi aitoa kokemustamme Naantalista, niin voisin lieventävänä asianhaarana kuitenkin mainita, että tämä yhteistyö syntyi omasta aloitteestamme ja pitkälti omien kiinnostustemme pohjalta ja saman reissun olisimme voineet toteuttaa ilmankin yhteistyötä. Etenkin tuon Meriharakassa vierailun osalta :-)

 4. Naantali on niitä paikkoja, joiden suloisuuden muistaa aina siellä ollessaan. Päiväretki Muumimaailmaan on tehty riittävän moneen kertaan, oli mukava lukea mitä muuta Naantalilla on tarjottavanaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Hanneli! Muumiretkiä meilläkin on takana, samoin veneilyvuosia, mutta nyt oli kiva kokea Naantali hiukan eri tavalla.

 5. Naantali on ihana kaupunki! En ole siellä montaa kertaa ollut, mutta niinä parina-kolmena kertana se on kyllä joka kerta antanut yhtä hyvän kuvan. Täytyypä muistaa tuo pasta-ravintola, jos tänä kesänä eksymme Naantalin suunnalle!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Naantali on kyllä lomakohteena kiva – asumista en sitten Turkua lähempänä olekaan kokeillut :-)

 6. Mun muistot Naantalista ovat juuri näiltä muumireissuilta noin 20 vuotta sitten… eli kauan aikaa sitten, nyt toki intressit olisivat vähän erit. Varmaan jossain vaiheessa meidän pienen kanssa käydään muumimaailmassakin, pitäähän joku roti pitää yllä tässä suomalaisuuden yllätpitämisessä:) Ja nuo ravintolat näyttävät kyllä ihanilta.

  Minulla on muutama kaveri UK:sta, jotka ovat uskomattomia muumifaneja. Siis noin 30v miehet, ja haaveilevat kovasti Muumimaailman reissusta. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lena! Se nyt on ihan varma, että alle 7 vuoden päädyt vielä tuonne!

 7. Naantali on yksi paikoista, jonka otan tämän kesän kohdelistalle, joten vinkit tulivat tarpeeseen. Olen ollut vain Naantalin vieressä mökillä, mutta itse kaupunki jäi kokematta. On kyllä herttaisia puutaloja! Miksei Helsinginkin puutaloalueilla voisi olla enemmän toimintaa?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Käy Naantalissa päiväseltään ja mene Meriharakkaan yöksi! On sen verran hieno paikka, jos mökkielämästä olet pitänyt.

 8. Naantalissa on tullut pyörähdettyä vain kerran lapsenvahdin roolissa Muumimaailmassa, mutta itse kaupunkia ehdimme nähdä varsin vähän. Se on kyllä pitkään ollut Porvoon ja Hangon lisäksi mun kesäkaupunkien listalla, vaikuttavat tosi sympaattisilta. Tosin, pahoin pelkään etten tänä(kään) kesänä näihin ehdi, viikonloput alkavat olla aika suunniteltuja. Siksi onki kiva lukea näistä muiden blogeista edes!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.