Auringon lumo

Auringonlasku Björnhufvud Eckerö

Suomen kesässä säätiedotukset ovat suosittua luettavaa – lomalaiset toivovat aurinkoisia päiviä ja helteitä, joita tarvittaessa lähdetään etsimään kesällä usein eteläisestä Euroopasta tai Välimereltä.

Auringonvalo vetää puoleensa myös sosiaalisessa mediassa. Kuukauden suosituimmat -sarjaamme varten olen kuukausittain etsinyt ”tilastokatsauksen” kuvitukseksi kyseisen jakson suosituimpia Instagram -kuviamme ja välillä olen melkein harmitellut yksitoikkoista lopputulosta: 5 kuvasta 2-3 saattavat olla kuvia auringonlaskuista tai nousuista!

Instagram-seuraajamäärämme kasvaessa ja kansainvälistyessä – kuvathan eivät ole niin tiukasti kieleen sidottuja kuin suomenkielinen blogimme, innostuimme kuluneella viikolla esittäytymään Instagramin puolella, Meriharakka profiilikuvana kun ei suoraan kerro ihmisistä Instagram-tilin tai blogin takana kovin paljoa.

Lassen kuva Instagramissa

Kuviksi valikoitui toisistamme ottamamme kuvat Björnhufvudin kalliolla, auringonlaskun aikaan tietenkin. Matka Björnhufvudin Gästgårdista kalliolle oli hiukan arvioitua nopeampi ja auringonlaskua odotellessamme valokuvaaminen oli hyvää ajanvietettä.

Kuvista tulikin sitten suosittuja, ne keräsivät Instagramin tykkäyksiä karkeasti ottaen 50% enemmän kuin niitä ennen tai niiden jälkeen julkaistut kuvat. Tietysti siksi, että olemme niissä niin eduksemme – vaiko sittenkin auringonlaskun ihanan valon takia :-)

Pirkon kuva Instagramissa

Kuvien saamaa suosiota ihmetellen olemme myös käyneet vähintäänkin leikkimielistä kisaa siitä, että jos toisen kuva saa enemmän ”pisteitä” kuin toisen, niin kuuluvatko ne kuvaajalle vai kohteelle.

No ehkei sillä ole väliä. Kesäilta kotimaassa oli joka tapauksessa kaunis!

Björhufvud Eckerö

Tämän kuukauden Instagram TravelThursday -kampanjan teemana onkin muuten kotimaan matkailu, joten jos kesä-Suomi kiinnostaa ja haluat nähdä sitä laajemmaltikin, niin käy lukemassa muidenkin IGTT -juttuja. Juttukokoelmahan löytyy järjestäjäblogien (katso linkit alla) IGTT-juttujen lopusta, voit valita minkä tahansa blogin, sama kokoelma löytyy niistä kaikista.

Omalta osaltamme kesä-Suomi on ollut Espoota, Helsinkiä, Naantalia, Porvoota, Ahvenanmaata ja loppukesästä Naantalia toistamiseen ja onpa vielä tiedossa yhdet elokuiset sukujuhlat Turussakin.

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

18 Comments

 1. Nämä molemmat kuvat herättivät huomioni Instassa heti! Ja annoin niille sydämet – molemmille tasapuolisesti. Ihanat kuvat ja ihana tunnelma ja valo.
  Suomen kesäillat ovat parasta kuvausaikaa.
  Naantali on muuten yksi minun lempikaupungeista. Se muistuttaa niin kovin ihanaa kotikaupunkiani Savonlinnaa.
  Oma Suomi-retkeni suuntatuu tänä kesänä Hankoon, elämäni ensimmäistä kertaa. Ja kyllä, ihan varmasti kyttään säätiedotuksia ja toivon, että pääsisin kuvaamaan Hangon valoa, en pelkkää sadetta ja tuulta, vaikka toki niissäkin on oma viehätyksensä.

 2. Minunkin mielestäni tuo esittäytyminen oli hyvä idea! Sinun kuvasi meni minulta aiemmin ohi, joten piti käydä peukuttamassa nyt vielä jälkikäteen :)

  Minä olin tänään liikkeellä Lapin lumoissa -postauksella. Otsikkonne kiinnitti heti huomioni :D

 3. says: Katja

  Aurinkokuvat on mullakin useimmiten suosittuja. Mukava idea muuten laittaa kuvat itsestä ja esittäytyä. Täytyypäs käydä tykkäämässä, sillä musta tuntuu, että kumpikaan ei oo tainnu tulla mun feediin asti.

 4. Toistan nyt muita kommentoineita, mutta minkäs teet kun olen samaa mieltä: ihana idea laittaa Instaan esittelykuvat! Ja kauniita kuvia ovatkin, upeassa valossa :)

 5. Instagramin kuvavirtauudistus on ihan haitarista, nämä molemmat kuvat ovat menneet siellä ohi silmien. Mainio kuvaidea ja ihana tunnelma myös kuvissa. Mä rakastan kuvaushetkellä valon ja varjojen leikkiä. Myös vastavaloa, vaikka siitä ei kuulemma kunnon kuvaajan pitäisi pitää :) Kyllä se auringonpaiste vaan tekee kuvaan oman tunnelmansa, toki sadepäiväkin joskus toimii, mutta aurinko on aina aurinko!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Noora! Totta, IG:n ”hallitseminen” on lähes mahdotonta.

 6. says: Marikaw

  Tää oli kyl tosi hyvä idea! :) Just suurin osa instagram seuraajista on varmasti tuntemattomia, joten kiva päästä kurkkaamaan kulissien taakse.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marikaw! Me olemme tietysti vielä ”vaikeampi” tapaus sikäli, että olemme profiilikuvina käyttäneet tuota meriharakkaa, lintua :-)

 7. says: Henna /suurin onni

  Hauska idea tosiaan tuo esittäytyminen, erityisesti kun teillä ei nimen tai profiilikuvan perusteella voi juurikaan päätellä, kuka niitä kuvia oikein räpsii :) Ja ihana, ihana valo… golden hour on valokuvaajalle päivän parasta aikaa!

 8. says: Pirkko

  Kiitos Henna! Tuosta valosta vielä sen verran, että on se vaan tavallaan sääli, että reissussa päivät ovat usein sen verran täysiä, että illalla ei jaksa valvoa, varsinkaan jos auringonlasku on kuvin myöhään.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *