Icelandair – Economy Comfort ja Saga Class

Icelandair Saga Class

Lennot Kanadan Halifaxiin varasimme n. 6 kuukautta ennen matkaa ja kun lentoaika suuntaansa oli kuitenkin yli 8 tuntia – ja kun matka ajoittui syntymäpäiväni tienoille – niin tartuimme Icelandairin tarjoukseen ja matkasimme Kanadaan Economy Comfort Classissa ja takaisin Saga Classissa.

Icelandairiin päädyimme, sillä Reykjavikin kautta pääsimme Halifaxiin yhdellä vaihdolla – ja mikä parasta, reititys ei kulkenut Yhdysvaltojen kautta, jonne olisimme viime syksyisen Iranin matkamme jälkeen tarvinneet viisumit: ESTAa kun ei tietyissä maissa käyneet saakaan noin vaan netistä lähes saman tien.

Lähdössä Reykjavikiin Icelandairillä
Hki - Reykjavik - Halifax

Menomatkalla Economy Comfort Class toi meille perusturistiluokkaan nähden seuraavat edut:

 • ilmaiset (pienet) kuulokkeet
 • ilmaiset ruuat, vai pitäisikö sanoa välipalat, sillä ruuat sai vaan valita ilmaiseksi turistiluokan maksullisesta välipalatarjoilusta, varsinaisia aterioita ei tarjoiltu
 • ilmaiset juomat, ei kuitenkaan shamppaajaa

Icelandairin välipala Saga Class istuimella

Saga Classin myötä edut olivat:

 • ilmaiset kunnolliset isot kuulokkeet
 • ilmaiset lämpimät ateriat
 • ilmaiset juomat rajoituksetta
 • ilmainen wifi
 • Atlantin ylittävällä lennolla pussukka, jossa oli kosmetiikkaa ja sukat

Icelandair Saga Class Icelandair Saga Class Aamiainen Saga ClassIcelandair Saga Class

Wifi, joka oli maksullinen muille kuin Saga Classissa matkustaville, toimi yllättävän hyvin – ehkä juuri siksi, että maksullisuuden takia kovin moni sitä ei käyttänyt. Menomatkalla kun se meillekin Economy Comfort -luokassa olisi ollut maksullinen, jätimme sen suosiolla ostamatta – olimmehan juuri kotoa ja wifin äärestä lähteneet.

Icelandair Saga Class istuinSaga Classin istuimet ovat muhkeat ja sen verran väljästi sijoitettu, että käytävän vieressä istuvan ei ole ihan pakko nousta ylös vaikka matkakaveri ikkunan vierestä haluaisikin käytävälle. Istuinten osalta meillä oli menomatkalla ylimääräistä tuuria, sillä saimme käyttöömme silloinkin Saga Classin istuimet. Näissä istuimissa on myös mahdollisuus ladata laitteita matkan aikana.

Kummassakin luokassa olisimme saaneet ottaa mukaan kaksi max 10 kg:n käsimatkatavaraa ja Saga Classissa ruumaan laitettavat 2 laukkua olisivat saaneet painaa 32 kg kumpikin (nämä per henkilö).  Meillä ei kuitenkaan matkatavaroita ollut kuin n. 12 kilon laukku kummallakin ruumaan ja reippaasti alle 10 kg painava lentolaukku/reppu käsimatkatavarana, eli tätä etua emme saaneet hyödynnettyä mitenkään.

Aspire Lounge Helsinki
Aspire Lounge Helsinki
Saga Loungen tarjontaa
Saga Loungen herkkuja – oli siellä ruokaakin tarjolla, mutta näitä oli kivampi kuvata!
Saga Class Lounge Reykjavik
Saga Class Lounge Reykjavik

Loungepalvelut kuuluvat sekä Economy Comfort että Saga Classin matkustajille: Helsingissä käytettävissä oli Aspire-lounge portilla 27 ja Reykjavikissa Saga Class lounge. Näitä Aspire Lounge oli tarjonnaltaan jokseenkin vaatimaton Reykjavikin Saga Class loungeen verrattuna, mutta toki sielläkin kevyen lounaan ja lasillisen viiniä saattoi nauttia.
Halifaxissa Icelandairillä ei ole tarjota loungepalveluita, mutta Priority check-in sentään oli käytettävissä molempiin suuntiin. Onhan se etu sekin, että pääsee koneeseen ja koneesta ensimmäisenä ja etenkin Helsinkiin tullessamme oli mukava poimia Priority -merkinnällä varustetut laukut ensimmäisenä hihnalta!

Priority class

Lippujen joustavuuteen liittyvät edut, kuten unlimited stopover -mahdollisuus Icelandairin normaalistikin tarjoaman 7 vuorokauden stopoverin sijaan jäi meiltä käyttämättä, samoin kuin mahdollisuus tehdä muutoksia tai jopa peruuttaa liput.

Lisäpäiviin Islannissa ei tälläkään kertaa riittänyt aikaa ja onneksi pystyimme matkamme suunnitellusti toteuttamaan.

Lentomme Helsinki – Reykjavik – Halifax ja samaa reittiä takaisin maksoivat näillä valinnoilla 1085 euroa nuppi. En tullut ottaneeksi talteen tarkkaa turistiluokan lipun hintaa matkapäivillemme lippua varatessamme, mutta muistelisin sen olleet jotain 500-600 euron välillä, eli menihän meillä mukavampaan matkustamiseen kahdelta hengeltä tonnin verran ylimääräistä, mutta ihan kiva tällaistakin matkustamista on silloin tällöin maistella!

Halifax

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

20 Comments

 1. says: Sunna

  Oi että, kyllä noin pitkillä väleillä varmasti saakin lisäsatsauksella paljon lisäherkkua matkustukseen! Oliko tarjoiluissa muuten mitään islantilaisia erikoisuuksia? Osa niistä on tosin sen verran omituisia, että melkeinpä toivoisi, että saa niitä lautaselleen.

 2. Näitä arvosteluja ja faktoja on aina jotenkin kiva lukea, vaikkei matkustusluokan korotukset itselleni mitään jokapäiväistä herkkua olekaan. Tartun kyllä aina heti tarjoukseen jos sellainen tarjolla on ja pitkästä lennosta olen valmis maksamaan extraa extramukavuuksista. Se mitä jäin ihmettelemää oli, että eikö tosiaan 8 tunnin lennolla tarjoilla economyssä lämmintä ruokaa? Rahallakaan?

  1. Kiitos Emma! Tämä oli sen verran hyvä erikoistarjous, myös näissä luokissa, että tähän tartuimme. Ja selvennyksenä tuohon 8 tunnin lentoaikaan, lennothan menivät Reykjavikin kautta, eli olivat jotenkin karkeasti 3 + 5 tuntia, ei 8 tuntia yhteen putkeen.

 3. Saga Loungen ruuat näyttää sen verran herkullisilta, että pakko varmaan mennä heti lounaalle taltuttamaan nälkää! Upgreidaus tuo kyllä kummasti lisäarvoa ja luksusta matkustamiseen, mutta toisaalta on hintakin melkoinen. Erikoistilanteissa voisi kuitenkin olla ihan harkitsemisen arvoinen juttu.

 4. Kyllä mä olen tullut yhä enemmän mukavuuden haluiseksi ja etenkin jos pisteitä on käyttämättä, niin tuhlaan ne surutta matkustusluokan korotukseen.

  Icelandair on mulle täysin tuntematon firma. En ole koskaan lentänyt sillä, eikä muuten Teppokaan. juuri varmistin asian. Mutta hyvältä näyttää istuimet ja tuo lippujen joustavus on iso plussa.

  1. says: Pirkko

   Länteen päin mentäessä Icelandair on mielestäni ihan varteenotettava vaihtoehto. Meille se on viime vuosina tullut tutuksi myös Grönlannin reissun tiimoilta, se kun on käytännössä helpoin tapa päästä tuolle saarelle.

 5. Kiitos Rami! Toi stop-over mahdollisuus on loistava, jos vaan on aikaa sitä käyttää. Just tsekkailin hintoja Washingtoniin, niin Icelandair tarjoaa nopeimman ja halvimman vaihtoehdon sinne. Siihen kun lisätään tämä stop-over -mahdollisuus, niin varsin varteenotettava vaihtoehto monellakin tavalla (hinta, nopeus & stop-over).

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Valitettavasti me olemme aikataulusyistä joutuneet ohittamaan Reykjavikin lähes pysähtymättä kahtena kesänä, viime vuonna matkalla Grönlantiin ja nyt matkalla Kanadaan. Ehkä vielä jonain kesänä …

 6. Ihan kiva nähdä, että IcelandAirillakin on ihan mukavan näköistä matkustaa. Itse olen lentänyt tällä yhtiöllä vain kerran Oslosta Islantiin ja takaisin, ja kokemus ei ollut miellyttävä. Koneet olivat vanhoja, nitinää ja natinaa… jossain vaiheessa jostakin alkoi tippumaan vettä päälleni. Aloin jopa vähän pelkäämään. Lentoemäntä oli hiukan leveähkö kaposille käytäville ja joka kerta ohi mennessään tönäisi minua. Islantilaiseen tapaan, hymyä ei tietenkään saattanut odottaa keneltäkään henkilökunnasta.

  Matka muuten oli kyllä oikein hieno mutta ihmettelen aina, kun ihmiset kehuvat IcelandAiria täältä USA:sta Suomeen lentäessä. Ehkä minulla oli vain huono tuuri, tai sitten nämä pidemmät lennot on vähän parempia.

  1. Kiitos Paula. Meidän tuoreemmat kokemukset ovat viime kesältä ja nyt tämä ja molemmilla kerroilla minusta kaikki oli vähintäänkin ihan riittävä ok :-)
   Ehkä Islannin noustessa viime vuosina rajusti turistikohteena lentoyhtiökin on kiillottanut kilpeään ja ihmiset oppineet palveluammatteihin.

 7. says: Lotta | Watia.fi

  Mielenkiintoista lukea Saga Classista. Pitkällä matkalla varmasti oikein mielekäs kokemus, vaikka hintaa tietysti enemmän onkin. Muistelisin lukeneeni joskus Maaritin blogista, että Saga Classin korotukseen on ollut sellaisia huutokauppatyyppisiä juttuja kanssa. Maarit taisi aika halvalla saada tuon korotuksen taannoin. IcelandAirilla olen vain turistiluokassa matkustanut, mutta jo sekin oli mielekäs kokemus. Mukava yhtiö.

  1. Kiitos Lotta! Meillekin tarjottiin vielä huutokauppakorotukseen tuota Economy Comfortin nostamista Saga Classiin, muttei tartuttu siihen menomatkalla, kun ajateltiin, että se nyt menee ilman ”ilmaista” wifiä ja ruokaa kun kotoa juuri lähdetään.

 8. says: Oili Mattila

  Haluaisin tietää, millaiset istuimet on Saga classissa? Saako niitä makuu-asentoon kuten Finnairin businessclassissa?
  Tietoa kaivaten
  Oili

 9. says: Pirkko

  Parin lennon kokemuksella näissä koneissa istuimet olivat isot ja mukavat, mutta makuuasentoon niitä ei saanut kuten uusimmissa Finnairin koneissa.

  1. says: Oili Mattila

   Kiitos nopeasta vastauksestasi. Saako selkänojaa kuitenkin käännettyä taaksepäin, onko jalkatukea? Miten comfort luokka eroaa istuimien osalta. Mieheni on 192cm pitkä, joten jalatkin pitäisi saada mukaan.
   Oili

  2. says: Pirkko

   Selkänojaa saa käännettyä ja jalkatuki on. Comfort-luokassa on tavalliset istuimet, mutta ne ovat vähän harvemmassa. Me tosin tuurilla saimme menomatkallakin Saga Class -istuimet vaikka olimme varanneet paikat vain Comfort-luokasta, mutta aina ei tietysti noin käy. Itse olen 180 cm pitkä enkä erityisen pieni tai hoikka ja koin istuimet (Saga Class) väljiksi.

  3. says: Oili Mattila

   Hei vielä!
   Mitä nämä huutokauppakorotukset ovat ja mistä ne löytää?
   Oili

  4. says: Pirkko

   Huutokauppatarjouksia tapaamme saada mailitse arviolta viikkoa ennen lentoa – en tiedä tarkkaan miten valitsevat kenelle niitä tarjoavat. Icelandairin tapauksessa yrittivät houkutella meidät menomatkallakin Saga Classiin, eli ehkä saimme tarjouksen siksi, että olimme tehneet varauksen Confort-luokkaan. Myöhemmin syksyllä tarkistin Air Mauritiuksen sivuilta vaan viikkoa ennen lähtöä, että olisiko niitä tarjolla, ja olihan niitä, mutta arvioimme ne sen verran kalliiksi, että jätimme väliin. Tuossa jälkimmäisessä tapauksessa sivustolla oli myös ohjenuorat tarjousten teolle tyyliin, että alle tämän et varmasti saa, tällä hinnalla varmasti saat, joten voit vähän etukäteen arvioida paljonko korotus tulisi maksamaankaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *