Peggy’s Cove ja Lunenburg

Lunenberg feature

Kanadan matkamme alkoi hahmottumaan lentojen Helsinki – Halifax ja edelleen Halifax – Saint-Pierre ympäriltä. Runkoon lisättiin sitten hotelleja Prince Edward Islandilla, Saint-Pierrellä ja Halifaxissa ja auto, jotta pääsimme Halifaxin lentokentältä PEI:lle.

Vasta vähän myöhemmin Lasse etsiessään majakoita näiltä rannoilta löysi Peggy’s Cove -nimisen majakan, jota jollain sivuilla väitettiin yhdeksi maailman kuvatuimmaksi majakaksi ja päätimme laittaa suunnitelmat uusiksi. Saint-Pierreltä palattuamme emme jatkaisikaan suoraan Halifaxiin kaupunkilomaa viettämään, vaan lisäsimme matkasuunnitelmaamme vielä yhden autonvuokrauksen ja yöpymisen Peggy’s Coven naapurissa Indian Harbourissa. Matkaa Halifaxista ei Peggy’s Coveen ole kuin 50 kilometriä, mutta halusimme olla siellä yötä – jos vaikka saisi otettua kuvia majakasta auringonlaskun ja -nousun aikaan.

Peggy's CovePeggy's Cove

Auringonlaskun ja -nousun osalta suunnitelma ei mennyt ihan nappiin. Matkalla lentokentältä Indian Harbouriin satoi, taisi olla lähes ainoita päiviä kahden viikon lomamme aikana. Iltapäivällä ilma kuitenkin selkeni sen verran, että lähdimme käymään majakalla ja satamassa. Ja ainakin paikalla olleiden ihmisten määrästä päätellen väittämä siitä, että tämä olisi maailman kuvatuimpia majakoita saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Osansa lienee Halifaxissa poikkeavilla risteilylaivoilla, joita parhaimmillaan siellä näimme satamassa jopa neljä yhtä aikaa. Peggy's Cove Peggy's Cove Peggy's CovePeggy's Cove

Paitsi majakkaa Peggy’s Covessa riittää kuvattavaa satamassa ja rannoilla matkalla sinne. Hummerinpyydyksiä, tyyniä merenlahtia, naavaa puissa. Auringonlaskun ja -nousun osalta meitä ei onnistanut: ilta oli pilvinen ja yö sateinen.

Heinäkuisella Lofoottien matkallamme välillä aina vaan upeammat maisemat tuntuivat jo melkein hengästyttäviltä, mutta nämä seudut, Nova Scotia, Prince Edward Island ja Ranskalle kuuluva Saint-Pierre, olivat mielestäni kauneimpia mitä missään olemme nähneet ja olemme me muutaman paikan maailmassa jo nähneet. Tietysti makunsa kullakin, mutta nämä ovat meidän sielunmaisemaamme.

Peggy's CoveIndian HarbourIndian HarbourIndian Harbour

Matkalla Peggy’s Coveen näimme tien varrella myös kyltin Swissair 111 Memorial Site ja kun sekin näytti olevan suosittu pysähdyspaikka, niin toki mekin sinne poikkesimme. Opimme sitten muistomerkillä, että tänne, St Margaret’s Bayhin putosi Swissairin MD-11 kone matkalla New Yorkista Geneveen vuonna 1998 ja kaikki 229 ihmistä saivat surmansa. Joillakin sivuilla arvellaan, että tällä onnettomuudella olisi jopa ollut osansa maineikkaan Swissairin kaatumiseen vuonna 2002.

Muistomerkki oli kaunis ja vaikka meillä ei mitään henkilökohtaisia siteitä tähän onnettomuuteen ollut, niin toki lento-onnettomuudet aina muistuttavat siitä, että vaikkakin lentäminen on turvallisempaa kuin autoilu, niin joskus voi käydä huonosti. Lento-onnettomuuksien tapahtumapaikoille olemme aikaisemmin päätyneet, niitä erikeen hakematta, Huippuvuorilla ja Martha’s Vineyardilla.

Swissair 111 Memorial Swissair 111 Memorial

Peggy’s Covesta jatkoimme vielä seuraavana aamuna Lunenburgin vanhaan kaupunkiin – pitäähän Unescon maailmanperintökohteet käydä bongaamassa, jos ne melkein kävelevät vastaan. Sää oli vielä aamullakin hiukan harmaa, mutta ei se autoillessa haitannut ja lyhyt sadekuuro Lunenburgissa ohjasi meidät siksi aikaa nauttimaan maittavan intialaisen lounaan kaupungin parhaaksi ravintolaksi väitetyssä Rumrunnerissa.

Lunenburgissa kiertelimme enimmäkseen sen  hyvin aina 1700-luvulta asti säilynyttä englantilaista siirtomaa-arkkitehtuuria edustavaa kaupunkia – sehän kaupungille tuon Unescon maailmanperintökohdestatuksen on ansainnut.
Toki rantakaupungissa on myös iso merenkulkumuseo ja rannassa vanhoja purjelaivoja, mutta koska tiesimme viettävämme lopun lomaamme Halifaxissa, jätimme niin museot kuin purjelaivat sinne.

Lunenburg Lunenburg Lunenburg Lunenburg

Kilometrejä tälle retkelle Halifaxin lentokentältä rannikolle ja takaisin lentokentälle kertyi Nissan Sentran mittariin 293. Retken aikana yövyimme Oceansiden huvilakylässä, mutta enemmän matkamme majoituksista vähän myöhemmin vaikka matkakustannusten yhteydessä.

Peggys Cove Lunenburg reitti
Peggy's Cove

Join the Conversation

12 Comments

 1. says: Sateenmuru

  Minäkin pidän näistä maisemista, ja satuinkin juuri näkemään dokumentin, jossa myös mainittiin samaisen majakan olevan maailman kuvatuimpia. Paljoa muuta ei ohjelmassa kerrottu, kuin että majakkaa asutti ennen ”postimestari”, mutta nyt se on asuttamaton, sillä postimestaria ei enää ole. Olen ollut Postilla töissä, joten ajattelin hakea ulkomaan pestiin! ; )

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sateenmuru! Ei tuo tosiaan meillekään ihan auennut, että mikä tässä nyt on ihan maailmanlaajuisesti erityistä, mutta kyllä tuolla tosiaan ihmisiä tuntui riittävän!

 2. Tuohan on oikea majakan perikuva – siis juuri tuollaiselta ne aina mun mielikuvissa näyttävät, vaikka todellisuushan on tietenkin paljon kirjavampi :) On kyllä kaunista aluettal Tuollaisissa maisemissa voisin jotenkin jopa nähdä mieluusti asuvani ja ylipäätään Kanada houkuttelee kovasti

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Oikealtahan tuo näytti – huomenna julkaisemme lisää majakoita IGTT -juttuna otsikolla 16 majakan matka :-)

 3. Kauniita ja sympaattisen näköisiä paikkoja. Jäin miettimään, että miksi juuri tuo majakka on niin suosittu. Piti ihan tarkistaa Instagramista ja onhan siitä jaettu todella paljon kuvia. Melkein tässä jo itsekin alan innostumaan majakoista, kun monet niitä niin kovin hehkuttavat :).

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mirka! Me pidämme merestä, rannikoista, saarista – ja majakoista. Enemmän kuin huippuravintoloista tai shoppailusta :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Valittavasti en osaa tuohon kysymykseen kunnolla vastata – kaunis majakka ja kuvauksellinen pieni satamakaupunki ei taida ihan yksin riittää.

 4. Piti nyt ihan lähteä googlailemaan tuota majakkaa, mutta ei sen suosiolle tunnu oikein mitään yksittäistä syytä olevan, on vain kaunis ”majakkamainen” majakka :D Mutta itse kyllä sen varmasti kävisin myös bongaamassa, mikäli tuolla alueella liikkuisin – selkeää IG-materiaalia ;) Oliko Kanadassa muuten helppoa/ vaivatonta auton kanssa liikkua?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Karoliina! Autoilu oli mielestämme helppoa, tosin Halifaxiin emme sitten enää autolla menneet, mutta siis ”maaseudulla” oli helppoa. Parkkipaikkojenkaan kanssa ei näin hiukan pääsesongin ulkopuolella ollut missään ongelmia.

 5. Peggy’s Cove pyörii Travel Channelin pienissä väliklipeissä päivittäin. Oli kiva lukea siitä, sillä sen verran monta kertaa on ”lyhyt historiakuvaus” siitä tullut nähtyä :-)

 6. says: Pirkko

  Kiitos Rami! Jotain tuossa majakassa täytyy olla, jos siihen tuossakin muodossa olet törmännyt. Minua tuo Travel Channel ei ole oikein tavoittanut.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.