Lokakuun kuva – Transnistria

Transnistria

Lokakuun matkoja olemme tehneet hiukan vähemmän kuin matkoja muina kuukausina – lomapäivät lokakuussa kun ovat olleet monena vuonna vähän tiukassa. Sapattivapaani, joka ajoittui syyskuusta – huhtikuuhun mahdollisti kuitenkin kaksi vuotta sitten lokakuisen matkamme Moldovaan ja Transnistriaan.

October wallpaper 2016

Moldovan ja Transnistrian matka oli meille erityisen merkityksellinen sikäli, että tuolla matkalla kävimme viimeisessä meiltä tuolloin vielä puuttuneessa Euroopan maassa (Moldova) ja samoin viimeisellä meiltä vielä puuttuneella TCC-alueella (Transnistriassa).

Kanadan itärannikolle äskettäin suuntautuneen matkamme jälkeen Pohjois-Amerikkakin alkaa myös TCC-alueina olla melkein koluttu – vain Alaska puuttuu. Maatasolla maanosa tuli ”valmiiksi” jo ensimmäisellä Kanadaan poikkeamisellamme vuonna 1989.

Kuukauden kuvaksi valitsemani kuva on Kvintin konjakkitehtaalta, jossa osallistuimme omituisimpaan maistelukierrokseen ikinä: nautimme 5 ruokalajin lounaan, jonka jokaisen ruokalajin kanssa tarjottiin sen kanssa sopivaa konjakkia!
Jutun otsikkokuva puolestaan on Benderin linnoitukselta, joka oli kyllä Tiraspolin kaupunkia kauniimpi paikka pienessä Transnistriassa.

Tämän vuoden lokakuun matkamme suuntautuu pidennetyn viikonlopun verran Varsovaan – eli kaikki vinkit tuolle suunnalle ovat tervetulleita!

Käy tykkäämässä Meriharakan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

(Jos haluaisit tuon kalenterikuvan taustakuvaksi omalle tietokoneellesi, paina kuvassa hiiren vasenta näppäintä ja valitse Aseta taustakuvaksi tai Set as desktop background. Tai jos haluat tehdä omasta kuvastasi taustakuvan kalenterilla, niin voit tehdä sen tällä työkalulla.)

Tags from the story
,
Join the Conversation

8 Comments

 1. Onpa erikoinen maistelukierros! :D En ole itse mikään väkevien ystävä mutta tuollainen konjakin ja ruoan yhdistäminen voisi olla erittäin mielenkiintoinen kokemus. Pitääkin laittaa muistiin jos joskus eksyy pois mukavuusalueltaan ja haluaa testata tällaista! Olette nähneet ja kokeneet niin paljon.. Toivottavasti minäkin joskus! :)

 2. says: Stacy

  Transnistria on kyllä omituinen pieni enklaavi ja Neuvostoajan puuhamaa. Se on osa Novorossiaa ja saanut seurakseen Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat. Jälkimmäisiin on alettu järjestää Suomesta matkojakin. Transnistriassa pitäisi minun joskus ehdottomasti käydä, mutta pitkällistä oleskelua ei siellä kuitenkaan taideta hyväksyä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Stacy! Transnistria jäikin Ukrainassa tapahtuneiden muutosten myötä vähän hankalaan tilanteeseen, kun aikaisemmin mm. ulkomaan matkailu sieltä tapahtui Ukrainan kautta ja passeilla, mutta Ukrainan tapahtuvat taisivat ainakin välillä laittaa sen rajan kiinni. Moldovalaisia taas eivät oikein halua olla, joten Moldovan passeja ei ilmeisesti monellakaan sitten ollut.

 3. Olisi kyllä mielenkiintoista käydä. Aika jänskää olisi syödä ruokalajit konjakin kera. Jäin miettimään, sopivatko ne todella ruokiin? Jälkkärin ja kahvin kanssa tietysti aina, mutta mites muut ruoat.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Paula! No jos totta puhutaan, niin vähän outo yhdistelmä oli joku keitto ja konjakki, eli vähän haettu juttu, minun mielestäni. Onneksi sentään oli tarjolla myös vettä :-)

 4. Taas hävettää oma maantieto, en muista Transnistriasta kuulleenikaan ennen. Konjakkimaistelu ruokien kera kuulostaa mielenkiintoiselta, vaikka en se suurin konjakkien ystävä olekaan. Vaikea kuvitella, miten se sopii ruokajuomaksi, mutta mielellään kokeilisin!

 5. says: Pirkko

  Kiitos Anna! No eihän tuo ihan oikea maa olekaan, mutta alue tuossa Ukrainan ja Moldovan välissä, joka on valtioksi julistautunut, mutta ei ole kukaan tainnut sitä tunnustaa. Eli oikeasti se on edelleen Moldovan osa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *