Kanada ja Saint-Pierre & Miquelon – kustannukset ja kommentit

Prince Edward Island

Viimeisetkin luottokorttilaskut ovat löytäneet, valitettavan nopeasti, tileillemme, joten jatketaanpa Kanadan-matkamme juttusarjaa perinteisellä kustannusyhteenvedolla.

Tällä kertaa en oikeastaan laskenut matkan kokonaishintaa yhtään etukäteen, arvioin vaan varauksia tehdessäni jokaista lentoja ja hotellia erikseen, että haluanko maksaa tästä tämän verran ja kun nyt lopulta sain yhteenvedon tehtyä, niin ainakin minun mielestä kokonaisuus 15 vuorokauden reissuksi oli ellei nyt halpa, niin ainakin edullinen.

Air Saint-Pierre

Lennot

Lentojen osuus on kustannuksesta oli suuri, sillä pitkät lennot lensimme Icelandairin Economy Comfort/Saga Class –paikoilla ja lennoilla Halifax – Saint-Pierre – Halifax ei ole kilpailua ja hinnat sen mukaiset.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Saint-Pierren osalta mainittakoon, että pienen saaren kenttä pystyisi vastaanottamaan Boeing 737 –kokoluokan koneita, mutta koska Air Saint-Pierrellä on nyttemmin yksinoikeus lentoihin, niin sinne lennetään vaan pienemmillä ATR 42 –koneilla ja Saint-Pierren ja Miquelonin väliä vielä pienemmillä 10-paikkaisilla koneilla.

Kanada kustannukset lennotLentokenttäkuljetuksissa, kuten aina, tasapainoilemme mukavan ja edullisen vaihtoehdon välillä – Halifaxissa palautettuamme toisen kerran auton lentokentälle ja jatkaessamme matkaa Halifaxin keskustaan ajallisesti ensimmäinen kentältä lähtevä vaihtoehto oli tuo 3.50 CAD maksanut paikallisbussi, joten sillä kertaa selvisimme halvalla!

Autot (ja lautta)

Automme olivat ensimmäisellä osuudella lentokentältä Prince Edward Islandille ja takaisin 3-ovinen Hyundai Veloster ja Peggy’s Cove + Lunenburg –kierroksella Nissan Sentra.

Hyunday Velosterin kolme ovea, siis kaksi matkustajan puolella ja tosiaan vaan yksi kuljettajan puolella, hämmästytti paitsi meitä, myös jollain parkkipaikalla satunnaisia ohikulkijoita. Pysähtyivät erikseen kommentoimaan, että eivätpä ole moista ratkaisua ennen nähneet. Hyundain navigaattorin ja ovien avauksen logiikan kanssa emme ihan päässeet tutuiksi, eli emme juuri tätä autoa jääneet kaipaamaan.

Kanada kustannukset auto

Toisella osuudella vuokraamo yritti myydä meille tilaamaamme autoa kalliimpaa miettimällä, että mahtuvatkohan matkatavaramme pienemmän luokan autoon, mutta kun olimme tiukkoina, että kyllä me pärjäämme, niin upgreidasivat auton lisämaksutta isompaan: ilmeisesti pienempää vaihtoehtoa ei sattunut olemaan vapaana.

Wood Island - Caribou lautta

Prince Edward Islandille menimme Confederation Bridge -siltaa pitkin ja palasimme lautalla Wood Islandilta Caribouhon. Saarelle meneminen, myös siltaa pitkin, on ilmaista, mutta paluusta mantereelle joutuu maksamaan, myös sillan kautta mentäessä.

Bensiini maksoi n. 70 senttiä litra, eli edullista oli!

Hotellit

Hotellien osalta logiikkamme oli, että yhden yön majoituksilla ei ole niin väliä, mutta pitempiin panostetaan hiukan hinnasta välittämättä.

Lentokenttähotelliksi valikoitu hinnan perusteella Hilton, jossa kyllä selvisi 2 kertaa yhden yön, vaikkei siinä mitään erityisen loistokasta ollutkaan, ei edes hintaan kuuluvaa aamiaista. Jos Halifaxin kentällä haluaa yöpyä todella vaivattomasti kannattaa valita lentokenttärakennuksen yhteydessä oleva Alt-hotelli, mutta huomasimme sen vasta jo lentokentällä ollessamme ja toisaalta se olisi ollut jonkun kympin kalliimpi ja Hiltonilla oli ilmainen shuttle, kuten yhden taksimatkan jälkeen opimme. Auton otimme Kanadaan saapueessamme vasta seuraavasta aamusta, kun emme yötä vasten halunneet lähteä ajamaan, joten tarvitsimme kuljetuksen hotellille ja sieltä taas takaisin kentälle.
Hilton Airportin kaksi hintaa selittyy eri viikonpäivillä, viikonloppuna on edullisempaa kuin viikolla.

Kanada kustannukset hotellit

Charlottetownin heritage-tyyppisessä vanhassa talossa ihan rannan tuntumassa olleesta pienestä ja persoonallisesta Harbour House –hotelli ja etenkin sen aamiaiset olivat meille mieleen. Autollekin löytyi parkkipaikka hotellin takapihalta ja Charlottetownin keskusta oli kävelyetäisyydellä.

Harbour House

Halifaxin keskustan Residence Inn Marriott oli sekin kävelyetäisyydellä oikeastaan kaikkialta Halifaxissa ja huoneemme oli iso, käsittäen sängyn lisäksi sohvaryhmän, työskentelytilan ja jopa keittiön, eli täällä olisi kyllä asunut pitempäänkin kuin 4 yötä. Parina iltana hotellin ravintolassa oli jopa tarjolla pientä iltapalaa lähiravintoloiden promona: meille, jotka yleensäkin panostamme lounaaseen ja syömme illalla usein vähemmän, tämä kelpasi hyvin! Sattumalta sitten kuulimme Skimbaco –blogia kirjoittavan Katjan Halifaxissa tavatessamme, että heidän perheensä oli Halifaxiin asettuessaan asunut samassa hotellissa useamman kuukauden, eli kyllä tämä kodiksi kelpaisi!

Residence Inn Marriot

Saint-Pierren hotelli valikoitui ainoana, jonka yhteystiedot netistä löysin. Booking.com ei tiennyt yhtään hotellia saarella. Ihan hyvä perushotelli hyvällä paikalla rannalla Hotel Robert olikin, vaikka saarelle päästyämme opimme, että oli siellä jokunen muukin hotelli.

Hotel Robert Saint-Pierre

Peggy Coven Oceanstonen huvilakylä, jossa yövyimme pienen, hyvän, Rhubarb-ravintolan yläkerrassa olevissa huoneissa, emme sentään yhtä yötä omassa huvilassa, olisi varmaan ollut hyvällä säällä ja pitempään oleskeluunkin kiva alue, mutta olimme tosiaan vaan yhden yön. Oceanside Indian Harbourissa valikoitui paikaksi, koska se oli lähellä Peggy’s Coven aluetta ja siellä nyt sattui vielä olemaan tilaa varausta suht myöhään tehdessämme.

Oceanstone Indian Harbor

Retket

Prince Edward Islandilla kävimme maksullisissa kohteissa Vihervaaran Annan tiimoilta, aloittaen teatterista ja jatkaen useammassakin museossa. Cape Bearin majakkaan pääsi kiipeämään ylöskin pientä maksua vastaan. Muita majakoita sai, ulkopäin, ihailla ihan ilmaiseksi.

Pyörällä Saint-Pierressä

Saint-Pierressä päädyimme maksamaan jonkin verran kuljetuspalveluista, sillä emme siellä vuokranneet autoa ja ihan niin pieni saari ei ole, että se kaikilta kolkiltaan olisi käveltävissä.

Kanada kustannukset retket

Halifaxissa oli hyviä museoita useampikin ja lisäksi jo Charlottetownissa amfibio-tyyppistä kiertoajelua harkittuamme osallistuimme sille Halifaxissa. Kaupunkikierros sillä oli aika olematon, mutta satamaristeily oli kiva merellisessä kaupungissa.

Harbour Hopper

Harbour Hopper

Useimmissa museoissa oli jonkinlainen seniorihinnoittelu, joissakin jopa 55-vuotiaista alkaen, eli pääsimme molemmat jo seniorihinnalla.

Muut kulut ja yhteensä

Muissa kuluissa on Kanadaan vaadittavan eTA:n pieni kustannus – helpompi ja halvempi kuin Yhdysvaltojen vaatima ESTA, mutta kuitenkin anomus, joka pitää tehdä ja maksaa.Kanada kustannukset muut ja yhteensä

Residence Inn Marriot pesula

Ruokamenot

Ruuan hintaa emme tapamme mukaisesti sisällytä matkakustannuksiin, sillä syömme myös kotona ja kustannukset ovat niin valinnoista kiinni: siinä missä Suomessakin voi halutessaan selvitä vaikka 3,50 eurolla päivässä, niin sen voisi varmaan tehdä Kanadassakin ja toisaalta kummassakin maassa voisi myös käyttää vaikka 100 euroa päivässä ruokiin ja juomiin.

Tällä matkalla käytimme ruokaa runsaat 50 euroa (per 2 henkeä) per päivä, joskin sen lisäksi yli puolessa hotelleista nautimme sen verran runsaan aamiaisen, ettei kovin nopeasti mitään muuta ruokaa tarvittu.

Erityisesti Harbour Housen lämpimien aamiaisten vaihtoehdot olivat vaikuttavia ja tietysti Residence Inn Marriotin vohvelirauta oli käytössä joka aamu!

Harbour House French pumpkin toastResidence Inn Marriot

 

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

18 Comments

 1. says: salaine

  Elämä on…kallista. Ei kyllä te melko huikeasti pääsette. Se on uskomatonta miten matkalla kuluu rahaa kaikkeen. Näitä hintajuttuja on kiva lukea. Nuo vohvelit aamiaisella. Nam. Me myös viime kesänä kävimme pesulassa vaatteita pesemässä. Aiemmin on pesetetty jossakin.Uusia ulottuvuuksia siis.

  1. says: Pirkko

   Kiitos salaine! Pesetetty on – ja parissa paikassa tätä ennenkin pesty itse, kun on ollut pesukone käytettävissä. Jotenkin sitä luottaa, suomalainen, pyykin osalta itseensä enemmän kuin pesulaan, me ainakin :-)

 2. Kattava kooste jälleen kerran, kiitos tästä! Bensiinin hinta pisti kaikesta tästä silmään: todellakin edullista. Eipä ole tuollaisia hintoja tullut juuri automatkoilla nähtyä (paitsi ehkä Jenkeissä). Tietysti arvioin tätä teidän budjettianne omasta näkökulmastani, ja sieltä katsellen tämä ei ole erityisen edullinen reissu, mutta sehän on ihan luonnollista, kun meillä on hieman erilainen matkustustyyli. Ja toki on huomattava, että Kanada ei ehkä muutenkaan ole se kaikkein halvin paikka, joten siellä kuluu siitäkin syystä rahaa reippaammin kuin monessa muussa paikassa. Kuten olen varmaan ennenkin kommentoinut, niin nämä budjettipostaukset ovat minusta tosi hyödyllisiä, koska niistä saa niin hyvin osviittaa eri paikkojen hintatasosta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Tuo lievä yllättyneisyyteni siitä, että pidin tätä edullisena tuli ehkä siitä, että tässä oli kuitenkin businessluokan lennot ja lennot tuonne Saint-Pierrelle. Jos olisimme lentäneet turistiluokassa ja liikkuneet Halifaxista vaan autolla – ja valinneet ehkä motellitasoisia majoituksia, niin reissu olisi tietysti ollut kertaluokkaa vielä halvempi. Nämä kustannuksethan useimmiten kertovat vaan siitä, että minkälaisia valintoja on tehty.

 3. Kiitos, tämä oli hyvä kooste. Pitäisi varmaan itsekin tehdä joskus tällainen. Kun vertaan tätä omaan Kanadan reissuuni viime syksynä, niin pääsin noin 800 € halvemmalla. (Puolitin kokonaissumman ja tein vertailun siihen, kun olin yksin matkassa) Tosin mun matka kesti 10 päivää ja tuosta puuttuu ostokset sekä ne ruokailut, jotka eivät kuuluneet matkan hintaan. Kanada ei ole sieltä edullisemmasta päästä, mutta on niitä kalliimpiakin paikkoja (esim. Dubai) nähty. ?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Businessluokan lennot ja lennot tuonne Saint-Pierre ja Miquelonille nostivat tietysti tämän paketin hintaa. Ei Kanada mielestämme sen kalliimpi kuin Suomi ollut :-)

 4. Kiitos tarkoista laskelmista! Noista on helppo myös nähdä se, mistä ehkä itse pystyisi vastaavassa tilanteessa tinkimään, jos sellaiselle tarvetta tulisi.

  Minä jaksan aina hämmästellä tuota bensan alhaista hintaa, sekä mantereen sisäisten lentojen kallista hintaa. Myös Yhdysvaltain puolella kallein osa matkustamista ovat yleensä sisäiset lennot, ja ne myös ovat aina ne, jotka ovat myöhässä, jättävät matkasta ja hävittävät matkalaukut. Meillä esimerkiksi kahden päivän vierailu New Yorkista Torontoon kutistui yhden päivän mittaiseksi, kun lennot oli kaikki peruttu. Tullimiesten oli vaikea usko selitystä paluumatkalla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Etenkin tuollaiset lentovälit, joita operoi vaan yksi yhtiö, eivät tapaa olla edullisimpia. Tämä reissu, synttärireissuni, oli nyt vaan vähän sellainen, että teimme sen mitä halusimme ja laskimme vasta jälkeenpäin, että mitä kaikki maksoi.

 5. Nämä kustannuspostaukset ovat aina hödyllisiä. Kyllähän niistä saa käsitystä paikkojen yleisestä hintatasostakin, vaikka toki jokainen matkalainen voi jonkun verran itse vaikuttaa miten halpa/kallis matkasta tulee. Pitäisikin tehdä itsekin joskus tällainen hintapostaus! Meillä matkojen kokonaishintaa nostaa aina se, että meitä on viisi henkeä! silloin on vähän pakkokin etisiä edullisempia majoituksia jne, mutten kokonaissumma pomppaakattoon.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jonna! Tuota olemme kyllä aina välillä ”ihastelleet”, että miten vähällä pääsemme kuin meitä on vaan me kaksi. Jo yhden kummilapsen (jotka nyttemmin ovat jo nuoria aikuisia) mukaanottaminen (kustannuksellamme) nostaa matkan hintaa merkittävästi, sillä esimerkiksi hotellihuoneita tarvitaan heti toinen – tai sitten joku asunto-tyyppinen ratkaisu.

 6. Hintapostauksista on hyötyä – oma Budapestin budjettipostaukseni on kevään jälkeen kerännyt älyttömästi lukijoita. Tosin onhan se klassinen kohde ja edulliseksi mielletty, siksi monia kiinnostaa.

  Mitä teidän matkaan tulee, niin ainakin bensan halpa hinta autoa käytettäessä tuntuu hyvältä, vaikka lentolippuihin olisikin joutunut vähän enemmän satsaamaan. Hotellit aika perushinnoissa. Olisi hauska tietää, missä noita saaren hotelleja sitten mainostetaan, jos ei Bookingissa. Ehkä jollain paikallisilla sivustoilla sitten?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Meri! Bensahan Pohjois-Amerikassa on tunnetusti halpaa – ja lentojen osaltahan kyse ei tietenkään ole siitä, että businessluokkaan olisi pitänyt satsata, kunhan nyt tällä kertaa valitsimme näin.

   Hotelli löytyi sitten ihan perinteisellä Google-haulla – ehkä olisi löytynyt vielä paremmin, jos olisi hakenut ranskaksi!

 7. says: Lotta | Watia.fi

  Ei tuo nyt pahan hintainen reissu ollut ottaen vieläpä sen huomioon, että lensitte paremmassa luokassa. Jäi ihmetyttämään tuo kolmiovinen auto. Miksi? :-D

  1. Kiitos Lotta! Ei meidänkään mielestä – mutta niinhän se on, että omatoimisesti säästää usein hiukan, eli vähän siitä saa hyvitystä, että itse säätää ja rakentaa (me kun usein käytämme myös valmiita tai meille räätälöityjä matkoja).
   Ja juu, ei selvinnyt meillekään, että minkälaisille ihmisille toi kolmiovinen auto olisi nappivalinta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Mukavaa, jos kiinnosti. Itsekin joskus palaamme näihin seuraavia matkoja suunnitellessamme :-)

 8. Olipa perusteelliset laskelmat, pitäisi varmaan myös joskus tehdä reissuista kunnon laskelmat eikä aina luottaa mutuun, niin ei tarvitse sitten yllättyä reissussa ja sen jälkeen. Usein tuppaa unohtumaan kun tilailee lentoja ja hotelleja eri aikoihin sekä useasti tulee vasta kohteessa mietittyä tarkemmin missä käy vierailemassa. Tuo onkin loistava idea tuolla Prince Edvardin saarella, siltamaksu peritään paluumatkalla, sillä vierailijiodenhan on todella poistuttava sieltä ;)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Martta! Meidän kannaltamme tuo siltamaksujuttu olikin noin toteutettuna tosi helppo sikäli, että lauttalipun olimme ostaneet ennakkoon netistä ja siinä samalla tuli sitten maksettua se lauttamaksukin, niin ei tarvinnut ”osata” mitään puomilla.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *