16 majakan matka

Majakat_fea

Nova Scotia, Prince Edward Island ja tietysti ihan erityisesti Saint-Pierre ja Miquelon ovat kaikki merellisiä kohteita ja merenkulullisesti ja kalastuksellisesti tärkeitä alueita.
Siis otollista aluetta majakoista kiinnostuneille!

Me ehdimme näkemään (ainakin) nämä 16. Ehkä joku niistä tarkalla määritelmällä ei ole majakka, vaan loisto, mutta meistä nämä näyttivät riittävästi majakoilta. Näitä hiukan pienempiä loistojakin näimme paljon, mutta näissä maisemissa emme viitsineet niiden takia vaivautua. Vähän kuin safarilla, jonkun ajan kuluttua ei niistä impaloista enää jaksa innostua …

Fundy Bayn rantoja kiertäessämme kävimme katsomassa Five Islandsin ja Cape D’Orin majakat.

Five Islands lighthouse Nova Scotia Cape d'Or lighthouse Nova Scotia

Prince Edward Islandilla, tuttavallisesti PEI:llä kävimme, jos oikein laskin, kymmenellä majakalla – ei sentään kaikilla samana päivänä!

Border-Carletonille piti pysähtyä heti saarelle saavuttuamme: tämä on Confederation Bridgen saaren puoleisella rannalla. Charlottetownin, PEI:n pääkaupungin, rannan boardwalkilta voi ihailla Brightonin majakkaa.

Border-Carleton lighthouse PEI Brighton lighthouse PEI

Summerside, PEI:n toiseksi suuren kaupungin rannalla katsastimme neljä majakkaa: Indian Harbourin kaukana merellä, Summerside Range Rearin keskellä pientä asuinaluetta, Summerside Outer Range Front -majakan rannalla (ilmeisesti taaempana olisi ollut myös tämän kaverina Rear, mutta sitä emme viitsineet lähteä etsimään) ja majakka Spinnaker Landingin pienen kauppakeskuksen keskellä.
Indian Harbourin majakka laittoi kameravarustuksen koville, mutta kohtuuvaivalla ei tuonne merelle olisi lähemmäskään päässyt.

Indian Harbour lighthouse PEI ummerside Range Rear lighthouse PEI Summerside Outer Range Front lighthouse PEI Summerside Spinnaker's Landing lighthouse PEI

Summersidesta ajelimme taas rantoja kierrellen niin kivojen pikkukylien kuin majakoiden takia takaisin Charlottetowniin ja kävimme katsomassa Seacown ja Victorian. Ihan Seacown majakankin vieressä näytti olevan asuintalo, josta oli näkymät niin majakalle kuin Confederation Bridgelle, mutta hiukan syrjäisen sijainnin takia emme kuitenkaan ryhtyneet hieromaan siitä kauppoja.

Seacow lighthouse PEI Victoria lighthouse PEI

Rocky Point lighthouse PEIPäivän päätteeksi ihan Charlottetownin lähellä, päivän jo painuessa iltaan, piti vielä käydä katsomassa Rocky Point, jonka suurimmaksi ansioksi voi laskea Acadia-muistomerkin, josta ensimmäisen kerran tulin lukeneeksi tällä alueella edelleen monessa kohtaa vastaan tulevasta Acadian muinaisesta valtiosta. Rocky Pointista ja Acadiasta kirjoitinkin jo aikaisemmin jutussa Välähdyksiä Kanadan historiaan.

Cape Bear lighthouse PEILähtöpäivänä PEI:llä heräsimme aikaisin, jotta ennen Woods Islandin lautalle ajoa ehtisimme käymään myös Cape Bearilla, ja ehdimmehän me! Lauttarannassa saatoimme sitten vielä ihailla Woods Islandin majakkaa, yhdestoista majakkamme Prince Edward Islandilla! Cape Bearillakin on sijansa Kanadan (ja Titanicin) historiassa.

Woods Island lighthouse PEI

Enemmänkin majakoita saarella olisi ollut, mutta vajaa neljä vuorokautta ei riittänyt ihan kaikkiin. Prince Edward Islandin majakoita voit halutessasi tarkastella kartalla tästä ja tätä blogijuttua vielä täydellisemmän luettelon (linkkeineen) löydät tästä.

Saint-Pierre ja Miquelonilla emme autottomina kierrelleet niin laajalti kuin PEI:llä, mutta pääkaupungin kaupunkikuvaa hallitsevaa Pointe aux Canonsin majakkaa Lasse kävi sentään kuvaamassa niin ilta- kuin aamuvalossa.

Kauempana merellä näimme Ile aux Marinsilta muitakin majakoita (tai loistoja), mutta kuten Indian Harbourissa, näissä kameravarustuksemme ei ihan riittänyt kovin hyviin kuviin, joten jätetään ne nyt laskuista pois.

Pointe aux Canons lighthouse Saint-Pierre et Miquelon

Peggy Covesta kirjoitinkin jo melkein sille omistetussa jutussaan.

Peggy's Cove lighthouse Nova Scotia

Halifaxissa George’s Islandin majakka ei ollut – ehkä näiden kaikkien muiden jälkeen – kovin kuvauksellinen, mutta pitihän siitäkin nyt kuva yrittää napata.

George's Island lighthouse Halifax

Käy tykkäämässä Meriharakan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

Join the Conversation

14 Comments

 1. Kiitos Teija! Itse asiassa itsekin melkein yllätyimme kun rupesimme näitä kunnolla ynnäämään – sen sijaan, että niitä vuoron Meriharakan ja vuoroin lassesailorin Instaan lisäilimme.

 2. Mä fanitan majakoita! Kaikki varmasti alkoi jostain Muumien jaksoista, joissa se koko poppoo seikkaili majakkasaarella, joka oli tietenkin kovin salaperäinen ja autio. Siitä lähtien majakat on olleet munkin mielestä salaperäisiä. Noin paljon majakoita en ole millään reissulla bongaillut, mutta Rhode Islandilla viimeksi kierrettiin muutama majakka katsomassa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Noora! Kiva tuo muistosi Muumi-sarjasta. Me kävimme muuten pari kesää sitten myös oikealla Muumi-saarella, eli Klovharunilla. Matkalla sinne näimme myös tuon Muumi-sarjan majakkasaaren oikean esikuvan. Suosittelen myös Pellingin saaristoa, siis.

 3. Majakat ovat monesti upeita, ja joskus taas aika pettymyksiä… odotukset, kun ovat aina korkealla :) Jännä huomata, että nämä tässä jutussa esiintyneet majakat ovat lähes kaikki kuin samasta muotista. Useimmiten tulee vastaan pyöreitä majakoita.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Henna! Taitaa olla niin, että samalla alueella ja samalta aikakaudelta olevat majakat ovat usein toistensa kaltaisia.

 4. says: Marikaw

  Mäkin kiinnitin huomiota, että kaikki majakat on tosi samannäköisiä. :D Mutta no, ton näköisiähän ne on jokapaikassa.

 5. Majakoissa on kieltämättä jotain mielenkiintoista, ja mielellään niitä tulee itsekin kuvailtua kun kohdalle sattuu – ihan asiakseen en niitä kuitenkaan ole toistaiseksi lähtenyt metsästämään. Ehkä pienenä haaveena on joskus asua majakassa, ainakin muutaman yön jos ei sentään pysyvästi! :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Englannin rannikolla Pendeenissä joskus asuimme yhden pääsiäisen majakassa. Ainakin Iso-Britanniassa tuo on mahdollista monessa paikassa.

 6. Majakka-fani ilmoittautuu! Harvemmin niitä tulee itsellänikään asiasta tehdän metsästettyä vaan Terhin tavoin kuvaan kyllä mielelläni, jos kohdalle sattuu :) Bengtskärin majakkaan haluaisin yöpymään vielä joskus!

 7. says: Pirkko

  Kiitos Rimma! Bengtskärissä olemme käyneet, mutta emme yöpyneet. Olisi kyllä varmaan hienoa, tuolla meren keskellä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *