Sponsored video: Katse matkavuoteen 2017

Monterey feature

Matkailuvuosi 2016 alkaa olla lopuillaan – jäljellä on enää yksi kotimaan matka, lyhyt viikonloppureissu Turkuun, joten alkaa olla aika suunnata katseet tulevaan vuoteen.

Ehkä hiukan yllättäen meillä ei vielä tällä hetkellä ole ensi vuodelle varattuna kuin yksi ainoa matka, maaliskuun alkuun sijoittuva Olympian Bhutanin kiertomatka, joka kyllä nimestään huolimatta kiertää myös hiukan Nepalia).

Tiger's nest
(Kuva Flickr: Nagarjun Kandukuru)

Suunnitelmia, tai pitäisikö tässä vaiheessa sanoa vaikka hahmotelmia, on kyllä useammallekin vuodelle, mutta edullisten lentotarjousten ja -hintojen maailmassa päätösten ja varausten tekeminen ei ole vielä tuntunut kiireelliseltä. Etenkin kun mielellämme matkustamme silloin kun muut eivät matkusta, jolloin niin lentoja kuin majoituksiakin saa usein edullisemmin kuin vaikka jouluna tai pääsiäisenä ja usein kohteissakin on väljempää kun ei ole liikkeellä ihan huippusesongin aikaan.

Viime syksynä Kanadan itäosiin tekemäämme matkaa olisimme mielellään jatkaneet Kanadan länsiosiin, mutta aika ei sillä kertaa riittänyt.
Yhdysvaltojen puolella hahmotelmissamme on vielä Yellowstonen kansallispuistoon, joka edellisellä Kalifornian kierroksellamme jäi näkemättä, eikä kaksi kertaa San Franciscossakaan vielä tuntunut siltä, etteikö siellä kolmannenkin kerran voisi käydä.
Yhdysvaltojen länsirannikolta olisi myös helppo poiketa niin Alaskaan kuin Hawaijille, molemmat vielä ”listallamme”.

San FranciscoSan Francisco

Kalifornian tunnelmiin voi hetkeksi uppoutua myös Norwegianin videon myötä:

Ensimmäisellä Kalifornian matkallamme vuosia sitten suurin osa silloisesta Aurinkomatkojen ryhmästä, itse asiassa kaikki, meitä kahta lukuunottamatta, olivatkin käyttäneet pakettimatkan edulliset lennot Kaliforniaan jatkaakseen Hawaijille, mutta tuolla kertaa me vasta paneuduimme Kaliforniaan. Nyt olisi jo Hawaijinkin vuoro.

Niin Kalifornia kuin sen myötä Hawaiji ja vaikka Alaska onkin taas tullut Norwegianin aloitettua kaukolennot myös Yhdysvaltojen länsirannikolle entistä edullisemmin saavutettavaksi. Jokohan sitä varaisi lennot … Tai ainakin aloittaisi San Francisco – Yellowstone – Alaska – Hawaiji -kokonaisuuden suunnittelun?

Waikiki Hawaii
(Kuva Flickr: Stuart Seeger Waikiki Beach, Oahu, Hawaii)

Olisiko teillä muuten tarjolla hyviä vinkkejä, esimerkiksi siitä, että mikä aika vuodesta olisi sellainen, että se olisi hyvä niin pienelle tutustumismatkalle Alaskaan kuin Hawaijille ja vielä Yellowstoneenkin?

P.S.
Joko olet löytänyt Norwegianin Visa-kortin? Ainakin paljon matkustavien ystävieni piirissä on harmiteltu Nordean siirtymistä vain Mastercardiin, sillä Visa on kuitenkin vielä monessa paikassa maailmalla Mastercardia paremmin tunnettu ja Norwegianin Visa-kortilla voi vielä samalla kerätä Norwegianin Cash Reward -pisteitä, joita voi sitten käyttää Norwegianin lentoihin.
Äskettäin päättyneellä risteilyllämme maksoimme ihan reilun kokoisen laskumme laivalla tällä kortilla ja nyt niitä pisteitä onkin sitten jo kasassa jonkun Euroopan lennon verran!
Muistathan kuitenkin, että jos käytät luottokortin maksulykkäysominaisuutta, niin vuotuinen korko on 21,92%, esimerkiksi 1500 eur/12kk yhteensä 1668 eur.

(Yhteistyössä Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelman kanssa.
Matkasuunnitelmat ja -hahmotelmat ovat kuitenkin omiamme.)

Save

Save

Tags from the story
, , ,
Join the Conversation

4 Comments

 1. Meillä ei ole vielä mitään suunnitelmia ensi vuodelle reissurintamalla, mutta toisaalta niin kuin sanoit, halpoja lentoja tupsahtelee tuon tuosta minnepäin maailmaa tahansa, niin on tavallaan helppoa lyhyelläkin varoitusajalla ottaa ja lähteä. Tuo Bhutanin kiertomatka kuullostaa unelmalta!!

 2. says: Pirkko

  Kiitos Outi! Meillä on matkojen tietynlainen suunnitelmallisuus on sen verran verissä, ettei ihan aina innostuta lähtemään jonnekin vaan halvan lennon perässä. Etenkin jos sen halvan hinnan taakse sitten oikeasti kuitenkin kätkeytyy 4 vaihtoa ja 30 tunnin matka-aika :-) Mutta joskus toki saattaa osua kohdalle!

 3. Eikö ole muuten niin, ettei Norwegian lennoilla ole tarjolla mitään viihdettä? Jotenkin mun lentopelko hiipuu pois, kun mietin vain minkä elokuvan katson. :)
  Kylläpä muuten näkyy hyvin Golden Gate, elokuussa oli aika sumuista, mutta kyllä se silti oli uskomattoman hienoa kävellä silta päästä päähän, kun niin monesta elokuvasta tuttu.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tiia! Enpä nyt varmaksi muista tuota Norwegianin viihdetarjontaa, kun toistaiseksi olemme lentäneet sillä vaan Euroopassa ja useimmiten omalla tabletilla on sen verran ”käsivarastoa” niin elokuvia kuin kirjoja, ettei koneen viihdetarjontaa välttämättä ehdi kaipaamaan.
   Me kävelimme Golden Gaten joskus 80-luvun alussa, tuolla toisella vierailulla, jolta tuo kuva on (tammikuulta 2015) sattui tosiaan olemaan kirkasta koko vierailumme ajan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *