Helmikuun kuva – Bryce Canyon, Utah

Bryce Canyon

Yhdysvallat, myös sinne suuntautuva matkailu, on ollut viime päivinä ollut useimpien uutislähetysten aiheena. Kaksi vuotta sitten vietimme kaksiviikkoisen kiertäen kansallispuistoja neljän osavaltion alueella lännessä. Yksi suosikkejani oli Bryce Canyon ja valokuvina sieltä auringon noustessa otetut vielä helmikuussa talvisen lumiset kuvat.

Wallpaper Bryce Canyon Feb 2015

Monia näitä Albatrosin Willi Länsi -matkalta kirjoittamistamme blogijutuista on luettu ahkerasti, vielä nykyisinkin, kohta kaksi vuotta matkamme jälkeen, sillä sama matka on edelleen Albatros-matkatoimiston ohjelmassa, kuten nyttemmin myös pari muuta matkaversiota, jotka suuntautuvat samoille seuduille. Kutkuttaisiko? Ainakin tämä on helppo tapa nähdä lyhyessä ajassa paljon.

Me suuntaamme helmikuun lopussa Nepaliin ja Bhutaniin Olympian matkassa. Siinä missä tammikuumme Algarvessa, Andalusiassa ja pistäytyminen Ceutassa oli kokonaan omatoiminen reissu, tällä tulevalla matkallamme jättäydymme kokonaan matkanjärjestäjän huomaan. Tosin viisumianomukset Nepaliin jouduimme vielä kuluneella viikolla täyttämään ihan itse. Bhutanin viisumianomukset on tehty jo paljon aikaisemmin, Bhutaniin kun ei mennä ihan ex tempore.

Viisumikuviot ja Yhdysvallat ovat muutenkin olleet tällä viikolla mielessämme: haaveilemme syysmatkasta Alaskaan ja Hawaijille, mutta ennen kuin pääsemme asiassa eteenpäin tarvitsemme viisumit Yhdysvaltoihin. Iranin matkastamme kun on vielä alle viisi vuotta, niin emme ole juuri nyt ESTA-kelpoisia. Mutta, viisumihaastattelu on jo sovittuna, eli ehkä tämä vielä tästä!

Käy tykkäämässä Meriharakan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

(Jos haluaisit tuon kalenterikuvan taustakuvaksi omalle tietokoneellesi, paina kuvassa hiiren vasenta näppäintä ja valitse Aseta taustakuvaksi tai Set as desktop background. Tai jos haluat tehdä omasta kuvastasi taustakuvan kalenterilla, niin voit tehdä sen tällä työkalulla.)

Join the Conversation

16 Comments

 1. says: Suunnaton

  Ihania suunnitelmia teillä! Bhutanista, ja Nepalistakaan, ei liiemmin blogitekstejä löydy, joten ne tulevat todella tarpeeseen!

 2. says: Lotta | Watia.fi

  Bryce Canyon on vielä näkemättä, mutta kiinnostaisi kovasti. Yhdysvalloissa kyllä muutenkin nähtävää vielä riittäisi. Nepalin ja Bhutanin matka kuulostaa mielenkiintoiselta ja tuollainen Alaska-Hawaiji-kombo myös aika siistiltä! Siinä sitä kontrastia yhden maan sisällä. Sen vuoksi Yhdysvallat niin mielenkiintoinen onkin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta! Yhdysvalloissa tosiaan riittäisi paljon nähtävää – tavallaan ei ihme, että monille sikäläisille riittää matkailu liittovaltion tarjoamissa puitteissa. Luonnonpuistoista myös Yellowstone on meiltä vielä näkemättä, mutta ei taideta yrittää nyt sitä tähän komboon.

 3. says: Ne Tammelat

  Upeannäköinen paikka! Olikohan se tämä sama kuva vai joku toinen vastaavasta paikasta, joka pyörähti jo viikolla feedissäni jääden vaivaamaan, että mistä tuo oli. Nyt selvisi sekin :)

 4. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi! Olihan tämä juttu jo Facebookissa jaossa 1. päivänä, kun kyseessä oli tämä Kuukauden kuva -sarjani, eli ehkä näit sen jo siellä.

 5. Päädyin lukemaan noita Willi Länsi -postauksia lähinnä kiinnostuksesta kuulla kokemuksianne Albatrosista. Se kun on siinä mielessä tuttu firma, että pari kaveria työskentelee heillä oppaana, ja toinen heistä käy tekemässä Yhdysvaltojen kiertomatkoja useastikin. Albatrosin konttorihan on täällä Kööpenhaminassa, ja olen miettinyt, että se voisi olla kiva työpaikka, kun voisi työskennellä matkailualalla ja suomeksi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Albatrosilla on minusta paljon onnistuneita reittejä ja vaikkakaan laatu ei ole ihan Olympia Kaukomatkojen veroista, niin eivät ole hinnatkaan. Tuolla Willi Länsi -matkalla meillä oli onneksi (Albatrosin epäonneksi) aika pieni n. 20 hengen ryhmä, joten muutamaa huonompaa hotellia lukuunottamatta tuo toimi lähes kuin Olympian matkat :-)

 6. Upea kuva varmasti upeasta paikasta!

  Ai niin tosiaan, kun Iranista (ja monesta muusta Lähi-Idän maasta) saa karenssia! Juuri ESTA-hakemuksen täyttäneenä muistankin kyseisen kohdan.

  Teillä on hurjia suunnitelmia tälle vuodelle – taas! Nepali, Bhutan, Alaska (mun haave!) ja Hawaii, kaikki kovin erilaisia. Mielenkiintoinen vuosi tulossa, myös meille lukijoille. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Kati! Niin juu, karenssia saa … ei saanut vielä silloin, kun kävimme Iranissa, mutta sitten seuraavan vuoden alussa tuo sääntö tuli voimaan, ja takautuvasti, eli nyt olemme sitten sen viisumin tarpeessa.

 7. Yhdysvallat on monella tapaa mielenkiintoinen maa, mutta valitettavasti se on edennyt sillä tavalla karkeaan suuntaan, että turvallisuus voipi olla uhattuna. Minähän tein pyhän lupauksen tultuani pakosta Eurooppaan, että palaan vielä Amerikkaan ja kyllä niin teinkin, menin Peruun. Minua vain ei huvita enää mennä Kaliforniaan, se on niin nähty osavaltio.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Stacy! Meillä riittää kyllä nähtävää vielä Yhdysvalloissakin, vaikka muutama reissu sille suunnalle on jo tullut tehtyäkin.

 8. Mulla on ollut pitkään hinku Amerikan kansallispuistoihin, myös mainitulle Bryce Canyonille, mutta pakko myöntää, että nykytilanne on kyllä hillinnyt kiinnostusta USA:a kohtaan… Hienon näköinen paikka kyllä silti!

 9. says: Pirkko

  Kiitos Arna! Emme me vielä nykytilanteessakaan ole ajatelleet tuota maata kokonaan ohittaa – on siellä sen verran paljon houkuttelevia kohteita. Suomesta tuohon lähelle itään sen sijaan emme viime vuosina ole reissuja suunnitelleet …

 10. Bryce Canyon käymättä vielä, läheltä olen mennyt :-) Täytyy mennä kyllä tuonne ajan kanssa noita luontokohteita kiertämään, olen nimittäin kierrellyt enemmän kaupunkeja siellä. Aika vähissä on ollut luontokohteet, toki esim. Grand Canyon ja Niagara Falls on omin silmin ihmelty :-)

  P.S. Eiköhän teidän tapauksessa ESTA:n saaminen ole kuulemisen jälkeen läpihuutojuttu eikä sitä edes estä lextrumppi :-)

 11. says: Pirkko

  Kiitos Rami! Kerron sitten kun viisumit ovat passissa ja passit taas meillä, että oliko läpihuutojuttu vai ei :-) Nyt vielä odottelemme niitä saapuvaksi.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.