Jerez de la Frontera ilman sherryä

Jerez de la Frontera

Reittimme Cadizista Taviraan kulki Espanjan puolella Jerez de la Fronteran ja Sevillan kaupunkien ohi. Sevillan päätimme vielä tällä kertaa ohittaa, sillä iso, luultavasti ruuhkainen kaupunki ei meitä vuokra-autolla houkutellut.

Jerez de la Fronterassa sen sijaan pistäydyimme paluumatkapäivämme aluksi. Matkaa Cadizistahan ei tähän naapurikaupunkiin ole kuin n. 30 kilometriä ja itse asiassa monet Cadizissa ja Jerezissä käyvät päätyvät asumaan kustannuksiltaan ehkä hiukan halvempaan Jereziin. Cadizin vanhassa kaupungissa majoituskapasiteetti on rajallinen, mikä helposti nostaa hintoja.

Jerez de la Frontera linnoitus

Näppäilimme navigaattoriimme kohteeksi melko umpimähkään yhden Jerezin nähtävyyksistä. Onneksemme löysimme ihan sen vierestä vielä parkkitalonkin, jota ilman Jerez de la Frontera olisi autolla ollut aika vaikea kohde.

Aamuauringossa aistimme Jerez de la Fronteran vanhaa kaupunkia, katedraalia ja toisella suunnalla Tio Pepen sherrytehtaan mainosta. Kiertelimme hiukan lähikortteleita, poikkesimme kahville/teelle yhteen jokseenkin umpisurkeaan kahvilaan ja palasimme linnoituksen porteille paneutuaksemme tähän yhteen nähtävyyteen kaupungissa tällä lyhyellä vierailullamme.

Alcazar Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera

Linnoitus oli monipuolinen ja kauniisti kunnostettu. Täältä löytyi muureja, kauniita kaaria torni, puutarhaa, kylpylä ja vesisäiliöitä. Vesivarastothan ovat linnoitukselle tärkeitä mahdollisessa piiritystilanteessa. Linnoituksessa oli jopa Camera Obscura, kuten Torre Tavirassa Cadizissakin, mutta olimme jo päättäneet, että matkamme toinen Camera Obscura tulee olemaan Tavira, joten jätimme sen Jerezissä väliin.
Linnoituksen sisäänkäynnin yhteydessä näytettiin myös lyhyt esittelyvideo, josta vähintään voi kerätä vinkkejä kivoista kuvakulmista linnoituksessa!

Jerez de la Frontera linnoitusJerez de la Frontera Jerez de la Frontera linnoitusJerez de la Frontera

Tanssivia hevosia ja sherryä

Muita Jerezin nähtävyyksiä emme sitten tällä lyhyellä vierailullamme nähneetkään: väliin jäivät niin tanssivat hevoset kuin flamengo kuin sherrytehtaatkin.

Jerez de la Frontera

Tio Pepe tehdaskierros olisi kyllä alkanut ihan linnoituksen kulmilta ja ystävällinen sisäänheittäjä (tai vaan innokas kaupunkilainen?) yritti meitä sinne innostaa, mutta yhdistelmä sherry, vuokra-auto ja edessä ajopäivä ei oikein tuntunut toimivalta, joten  jätimme väliin. Etenkään kun emme nyt erityisesti ole edes sherryn ystäviä. Emme vaikka miten sherryn ”pääkaupungissa” olisimme olleetkin!

Jerez de la Frontera

Niin, ja kahviloihin vielä palataksemme – kuten niin usein käy, niin vähän aikaa aamukahvin/teen nauttimisen jälkeen löytyihän se idyllisempikin kahvila!

Jerez de la Frontera

Käy tykkäämässä Meriharakan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa kuviamme ja kommenttejamme myös Instagramissa (@Meriharakka) ja Twitterissä (@Meriharakka1)!

Tags from the story
,
Join the Conversation

6 Comments

 1. Tämä puoli Andalusiasta on vielä kokonaan näkemättä. Sinnekin ehditään vielä jonakin päivänä toivon mukaan!

  Niin totta tuo, että usein se mukavamman oloinen kahvila löytyy heti perään. Ravintolan kanssa mulle ei enää nykyisin juuri käy noin, mutta kahviloiden osalta pitää tsempata, että valinta osuis kerrasta siihen kiinnostavampaan.

 2. Niin. Kun on kiertänyt maailmaa golfmailojen kanssa, niin tämäkin kaupunki on jäänyt täysin vieraaksi. Olenhan siellä ollut Montecastillon kentällä, joka on manner-Euroopan parhaimmistoa. Vieressä on muuten tämä ”formularata”, jossa kilpailaan kaikilla muillakin mahdollisilla rata-ajoneuvoilla.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Eipähän se nyt muutaman tunnin vierailulla ihan tutuksikaan vielä tullut :-)

 3. Umpisurkea, miten mahtava sana! Umpisurkeaan kahvilaan päätyminen ei mikään mahtava kokemus todellakaan ole, mutta jotenkin ihastuin tuohon sanavalintaan :)
  Minulla oli sivistyksessä Jerezin mentävä aukko, mutta vaikuttaa oikein kivalta paikalta. En ehkä kuitenkaan menisi tuonne päiväreissulla autolla, sillä pitäisihän tuolla nähdä flamencoa ja maistaa sherryjä :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Nuo alkoholipitoiset retket ja auto on kyllä huono yhdistelmä :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *