Meriharakka palaa aalloille

Venemessut feature

Monta vuotta sitten Meriharakka oli enimmäkseen purjehdusblogi.
Ajat ja harrastukset sitten muuttuivat ja Meriharakkakin muuttui matkablogiksi, mutta tänä vuonna ajattelimme pitkästä aikaa pistäytyä Venemessuilla 10-19.2.2017.

Ei, emme ole ostamassa uutta venettä (tuon parkkipaikalla talvehtivan soutuveneen tilalle), mutta kiinnostuimme Venemessujen ohjelmasta esimerkiksi näiltä osin:

Valokuvanäyttelyt tarjoavat varmasti upean kesäisiä maisemia helmikuun pakkasilla ihailtavaksi (tai jopa kotiin hankittavaksi).

Valokuvanäyttelyt Venemessuilla

Ja saattaapi olla, kun Vene-messujen Hesarin mukana jaettu ilmoitusliite aloittaa jutulla Merenkurkun Aurinkoreitistä, että nykyisten maakrapujenkin kannattaa käydä etsimässä vinkkejä alueeseen tutustumiseen ensi kesänä ilman venettä. Suunnitelmissa nimittäin on.

Gustavsvärn 2015
Gustavsvärnillä kävimme kesällä 2015
Ensi kesänä olisi kiva nähdä pohjoisemman Suomen majakoita

Vanhat Kultaranta-veneetkin käymme varmasti katsomassa, kun viime kesänä piti pitkäksi aikaa pysähtyä Kultarannan puutarhan rannassa, kun uusin Kultaranta-vene oli lähestymässä laituria, pitihän se nähdä!

Kultaranta VIII tulossa Kultarantaan kevällä 2016
Kultaranta VIII tulossa Kultarantaan keväällä 2016

Jos haluat messuille ”kaveriksemme” kommentoi tähän juttuun kertomalla ensi kesän merellisistä suunnitelmistasi viimeistään torstaina 9.2.2016 klo 22.
Arvomme silloin kommentoijien kesken kaksi lippua messuille.
Pystymme toimittamaan liput sähköpostitse, joten saat ne – jos onni suosii juuri Sinua – jo torstai-iltana!

Tags from the story
,
Join the Conversation

12 Comments

 1. says: Tanja

  Kesä 2017 suunnitelmia; Ruotsin- ja Vironristeilyt. Veneilyä Inkoon saaristossa. Retki ainakin Majakkasaareen ja Suomenlinnaan. Alustavasti ainakin nämä.

 2. says: Mirja H.

  Aika monipuolista ohjelmaa. Olen ollut SMS:n talkoissa joitakin vuosia sitten. Ehkä nähdään messuilla.

 3. says: Kata

  Viikonloppu- ja iltakisoja lähivesillä, pisin varmaan Tallinnaan HTRn puitteissa. Muuten vesille aina, kun pääsee. Omaa venettä ei ole, mutta onneksi gasteja aina tarvitaan :)

 4. says: Suvi

  Kiitos kisasta! Suunnitelmissa saareilua Espoon edustalla. Makkarat, mehut ja vaahtokarkit kassissa. Ehkä jopa teltan kanssa. Toivottavasti ilman ukkosmyrskyä, kuten viime kerralla.
  Ja kyllä se vene pääsee kalaretkillekin isään kera. ?

 5. says: Kikka

  Lasten purjehdusharrastuksessa mukana huhtikuusta alkaen. Viime kesänä veneilyä Suomen etelärannikolla sekä Tallinnan Spinnaker-regatassa ja Saaremaalla Zoomien MM-kisoissa, saa nähdä mihin tänä vuonna päädytään.. ??

 6. says: Suvikh

  Sisko ja hänen miehensä aikovat ostaa tänä keväänä veneen ja minä pääsen kuulemma mukaan seilaamaan :)

 7. says: jaakko

  Suunnitelmissani ei ole uuden veneen hankinta mutta venemessut ovat motivoineet ennenkin kävelylenkille messukeskukseen.

 8. Ihanaa, että täällä tuulahtavat taas sopivasta aikaa myös merituulet! Purjehdustjuttuja tulee harvoin vastaan muissa matkablogeissa – olisiko jonkun hyvän koosteen aika parhaista reissuista ja kohteista? Olet kyllä sellaisen saattanut näiden vuosien saatossa tehdäkin.. :) Mutta kiinnostaisi lukea!

  Oletteko olleet ikinä millään kalastusretkelle?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Nella! Purjehdusreissuista(kin) voisi kirjoittaa uudelleen juttuja kunhan tässä joskus ehtii. Yhdestä Kreikan reissusta kirjoitinkin uuden jutun jo jossain vaiheessa. Kalastusretkien osalta pitäisi palata lapsuuden maisemiin asti: isän kanssa sellaisillakin olen joskus käynyt, mutta niistä vuosista on jo vuosikymmeniä.

 9. Kesä alkaa huhtikuussa Suezin kanavan läpiajolla ja juhannuksen tienoilla tekis mieli lähteä tutustumaan Ahvenanmaan saaristoon, ei veneellä vaan kajakilla. Karibialla saarihyppelyyn purjeveneellä saisi varmaan messuilta myös ideoita :)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *