Teini-ikäinen blogimme!

Meriharakka 13v

13 vuotta sitten julkaisimme ensimmäisen jutun tässä blogissa.
Vuosien mittaan olemme blogin syntymäpäiväjutuissa kerranneet tuota ensimmäistä juttua useampaan kertaan, mutta lukijakuntamme on tainnut vuosien mittaan sen verran kasvaa ja muuttua, että sallittakoon pieni kertaus:

Ensimmäinen juttu Meriharakka-blogissa

Blogimme historiastakin olen vuosien mittaan kirjoittanut muutamaankin otteeseen, joten sen taidan jättää tällä kertaa kertaamatta.
Olemme myös joka vuosi kirjoittaneet syntymäpäiväjutun, edes pienen, joten niitäkin katsomalla pääset halutessasi selaamaan kuluneita vuosia.

Yllättäviä suosikkeja

Puolessa välissä kuukautta olen usein myös listannut edellisen kuukauden suosituimpia juttuja, mutta tällä kertaa kokeilin selviäisikö Google Analytics listauksesta, jos annan päivämääräväliksi 15.2.2004 – 14.2.2017 ja selvisihän se. (En kyllä ole ihan varma, että mistä alkaen dataa on oikeasti kertynyt, tuskin ihan vuodesta 2004 asti.)

Kautta aikojen suosituimmat jutut kuullostivat kovin tutuilta: ne ovat olleet esillä moneen kertaan matkan varrella julkaisemissani suosituimmat jutut yhteenvedoissa, joten päädyin katsomaan 50 luetuinta juttua listalta muutaman sellaisen, jotka yllättivät ainakin minut. Vai miten olisi:

Loco

Matkajutuista hiukan yllättäviä näinkin suurella suosiollaan olivat minusta:

ryhmäkuva Frankfurt

Juttuja olemme julkaisseet näiden 13 vuoden aikana yli 1500, joten 50 parhaan joukkoon päätyminen on jokaiselle näistä jutuista hyvä saavutus.

Tunnethan Arkistot?

ArkistoOlethan muuten huomannut sivumme oikeassa laidassa (tietokoneella) kohdan Arkisto? Siitä selaamalla voit palata haluamaasi kuukauteen blogissamme. Muutama vuosi sitten jollain blogikirjoittamisen kurssilla sen vetäjä painotti tuollaisen haun tärkeyttä: vakavasti otettavalla blogilla on hänen mielestään oltava jo jonkin verran historiaa ja siksi hän kertoi blogeihin tutustuessaan aina tarkistavansa sen lähes ensimmäiseksi.

Instagram ja auringonlaskut

Kuukauden suosituimmat -juttuihin olen myös tavannut poimia muutamia edellisen kuukauden suosituimpia Instagram-kuvia. Instagramissa olemme olleet vasta keväästä 2014 asti ja vajaan kolmen vuoden ajalta suosituimmat kuvat ovat Iconosquaren antamien lukujen mukaan … kaikki auringonlaskukuvia!

instagram suosituimmat

Ensimmäinen muusta aiheesta oleva kuva tässä sarjassa on (sijalla 14) viikko sitten pihaltamme Iirislahdesta nappaamani kuva kevään ensimmäisestä lumikellosta!

kevätkukka 2017

Blogimme syntymäpäivää juhlimme varmaan valmistelemalla tulevia blogijuttuja.
Aiheita olisi jonossa juuri nyt vähän turhankin monta ajatellen sitä, että kahden viikon päästä olemme taas maailmalla keräämässä uusia kokemuksia!

(Jutun otsikkokuva Flickristä: Will Clayton)

 

 

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
Join the Conversation

8 Comments

 1. Onnea teini-ikäiselle!
  Joskus yllättävätkin jutut saattavat pongahtaa suosituiksi. Mielenkiintoista tutkailtavaa nämä tilastot.
  Ihanaa tulevaa matkaa myös teille ja uusia seikkailuja!
  Minäkin jo lasken täällä päiviä seuraavaan lomaan ja matkaan. Onneksi ei enää monta.
  Terkuin taaperoikäinen :D.

 2. says: Timo

  Onnea suoraan tännekin!

  Mainio yhteenvetopostaus. Mulla taas on aihelista viime vuoden myötä paisunut aika pitkäksi – matkan päältä tuli tehtyä pikaisia yhden kuvan selitysbloggauksia ja nyt oon käsitellyt kuvia kohde kerrallaan valmiiksi, minkä jälkeen teen yhteenvetobloggauksen kyseisestä paikasta. Pääsiäissaari parhaillaan menossa.

 3. Viime vuonna tähän aikaan mä olin yksi niistä, joka kävi lukemassa useaan kertaan nuo teidän jutut Qatarista, Bahrainista ja Kuwaitista. Kiitos niistä ja lukuisista muistakin tarinoistanne!

 4. Onnea teidän blogille, ootte kyllä jaksanut kauan tätä tehdä! Teidän blogi on kyllä oikein suomalaisten matkablogien kivijalka, täältä löytyy tietoa aikalailla ihan kaikesta. Kiva yhteenvetopostaus muutenkin, varsinkin tuo ensimmäinen on aika hauska.
  Terveisin kohta 5kk ikäisen blogin kirjoittaja. :D

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.