Meriharakoita Nauvossa (ja vähän muuallakin)

Meriharakka Haukilahdessa 2014

Tutustuin Venemessuilla valokuvien välittämänä Pekka Lehtoseen.
Pekka esittelee itsensä harrastelijaluontokuvaajaksi, mutta ainakin tällaisen vain ”harrastelijakuvaajan” mielestä hänen lintukuvansa ovat kyllä upeita.

Venemessuilla ”bongaamani” meriharakan lisäksi Pekka tarjosi Meriharakka-blogiin muutamaa muutakin meriharakkakuvaa. Upeita lintuja ja upeita kuvia!

Meriharakka Pekka Lehtonen Meriharakka poikasineen Pekka Lehtonen Meriharakka lennossa Pekka Lehtonen

Tulevana kesänä Pekan valokuvia on esillä Nauvon Köpmans-kahvilassa toukokuusta heinäkuun loppuun ja Kotkan Maretariumissa elo-syyskuun.

Meriharakkaan törmäsin myös äskettäin 40+ -blogikolleegani Tuulan Instagramissa ja Facebookissa.

Facebook-keskustelussa päädyimme jo siihen, että mehän tuossa kuvassa olemme :-)

meriharakkakeskustelu

Tuulan meriharakoita – ja silkkiuikkua voit ihailla myös hänen blogijutussaan Kevään lintubongauksia.

Täällä Etelä-Espoon rannoillakin olemme tänä keväänä nähneet  meriharakkaparin iltalenkillämme jo pariinkin otteeseen, mutta vaikka iPhonen kamera moneen kuvaan riittääkin, niin julkaisukelpoisia lintukuvia sillä ei kyllä saa paitsi uskomattomalla tuurilla.

Lofooteilla viime kesänä Eggumin majakan rannalla tapasimme myös meriharakkaparin silloin heinäkuussa jo melko isoine poikasineen – mutta silloinkin pitempi objektiivi oli jäänyt autoon! Muutaman kuvan saimme sentään linnuista napattua.

Jutun otsikkokuvan meriharakka Haukilahden rannalla on otettu jo muutama vuosi sitten – sillä kertaa Lassella oli oikea kamerakin mukana.

Tags from the story
,
Join the Conversation

2 Comments

  1. Hienoja nuo Pekka Lehtosen meriharakka -kuvat. Ja meriharakan poikasistakin Lehtonen on saanut hienon kuvan.
    Tänä kesänä mennään taas Nauvon kauniiseen, keltaiseen taloon Köpmans-kahvilaan syömään herkullista lohikeittoa. Ja siellä nämä hienot taulut pitää samalla katsastaa.
    Kiitos kivasta jutusta ja kiitos, että instagram -kuvani pääsi osaksi tätä meriharakka -tarinaa.

  2. says: Pirkko

    Kiitos Tuula! Ehkäpä mekin, jos Turun seudulle ennen heinäkuun loppua päädymme, poikkeamme myös täällä. Tall Ship Race on vähän harkinnassa, hotellihuonekin varmuuden vuoksi varattuna – tuollaisen ison tapahtuman yhteydessä sellainen pitää varata ainakin puoli vuotta etukäteen, mutta tarvittaessa siitä pääsee eroon vaikka päivää ennen, eli katsotaan mihin päädymme :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.