Kevään viimeinen reissu

madrid fea

Huomenna lähdemme taas. Kevään viimeinen matkamme on myös kevätkauden ainoa lyhyt ”handluggage only” -matkamme, sillä palaamme Suomeen jo ensi maanantaina.

Madridin kuuluisin patsas, Karhu ja mansikkapuu, Puerta del Solin laidalla 
(kuva Flickr: Massimo Maestropietro)

Madridin matkamme innoittajana ovat olleet ”kertauslistamme”, ideana käydä uudelleen Euroopan merkittävissä kaupungeissa. Etenkin niissä, joissa emme ole käyneet tällä vuosituhannella. Viime kevään Wienin matkamme oli tätä sarjaa.

Toisena innoittajana, tältä lyhyeltä listaltamme ohjasi meidät  juuri Madridin, oli toki Norwegianin edulliset lennot, 100 euroa meno-paluu per nuppi. Toki nykyisten lentotarjousten aikana asumisen hinta on useimmiten paljon lentoa merkittävämpi menoerä. Ainakin meillä, sillä haluamme hyvällä paikalla olevan neljän tai ainakin kolmen tähden hotellin.

Hotelliksemme valikoitui lopulta Gran Versalles keskiviikosta lauantaihin ja aikaisen aamulennon takia ajattelimme sunnuntai-iltana muuttaa vaatimattomampaan lentokenttähotelliin, Don Luisiin, viimeiseksi yöksi.
Hotellit varasimme, kuten yleensäkin, Booking.comista, mutta optiolla peruuttaa ne vaikka edellisenä päivänä ja ajatuksella maksaa ne vasta hotellilla. Yleensäkin jätämme hotellivaraukset auki loppuun asti, jos mahdollista, vaikka se muutaman kympin kalliimmaksi tulisikin.

Gran Versalles
Gran Versalles (kuva: Booking.com)
Don Luis
Don Luis (kuva: Booking.com)

Meillä ei, toistaiseksi, ole ollut ongelmia Booking.comin kanssa, vaikka olemme käyttäneet sitä kymmeniin huoneisiin vuosittain. Äskettäin Iltalehti kirjoitti olemattomaan hotelliin Lontoossa törmänneestä perheestä – tosin minulle jäi lopuksi (asiaan liittyneiden Facebook-kommenttien jälkeen) hiukan epäselväksi, oliko majoitus todellakin olematon vai hakiko perhe sitä vaan hiukan väärästä paikasta.

Selkeitä suunnitelmia Madridin päivillemme meillä on toistaiseksi vähemmän. Taidamme ottaa päivä kerrallaan, ainakin vähän myös sään ohjaamana: museoita, jos sataa, puistoja, jos on aurinkoista.

Päiväretkeä Toledoon olemme harkinneet. Vaikka en intohimoisesti MTP-pisteitä kerääkään, niin Toledo olisi paitsi luultavasti näkemisen arvoinen kaupunki, myös pala Castilla-La Manchan aluetta, jolla emme ole aikaisemmin käyneet.

Toledo
Toledo (Kuva: Mussi Katz)

Matkan varasimme helmikuussa ja sen jälkeen olen tallettanut Bloglovin’ -palvelussa Madrid -juttuja seuraamistani blogeista ja ainakin näistä jotkut kohteet saattavat päätyä meidänkin Madridin päiviimme:

Quinto de los Molinosin mantelipuiden kukinta taitaa jo tältä keväältä olla ohi (Historia de Viajes -blogi). Casa de Campon järvineen (Historia de Viajes -blogi) vaikutti kuitenkin etenkin kauniiseen päivään hyvin sopivaksi kohteeksi. Tuolla olisi myös Telefericon kaapelivaunu ja Madridin eläintarha pandoineen. Wienissä päädyimme katsomaan Schönbrunnin eläintarhassa pandoja, joten miksei sitten Madridissakin.

Panda Wien
Panda Schönnbrunnin eläintarhassa Wienissä

Tapaksia Espanjassa pitää toki nauttia, samoin churroja. Ravintoloiden osalta olemme huonoja päättämään kovin montaa tuntia etukäteen mitä haluaisimme syödä missä, mutta ehkä johonkin ravintolaan voisi mennä ihan suunnitellustikin.

Botin ravintola (kuva Wikipediasta)Suunnaton -matkablogissa oli tarjolla vinkkejä niin tapaksiin kuin pariin ravintolaankin liittyen.
Go Madrid -sivusto muistuttaa maailman vanhimmasta ravintolasta Botinista, oikeasti, maailman vanhin?!

Jardin Vertical CaixaForum
CaixaForum (kuva Flickr: Pixelalmudena)

Museovierailuita suomalaisten matkablogien jutuissa tältä keväältä ei juuri näkynyt, mutta jos joku matkamme neljästä päivästä sattuu olemaan enimmäkseen sateinen, niin tuolta samaiselta Go Madrid -sivustolta näyttäisi löytyvän myös museoiden Top 10 -lista. CaixaForumin puutarhaseinä voisi olla kiva nähdä ja Reina Sofian Picassot voisi olla yksi vaihtoehto sadepäivään.

Royal Palace
Kuninkaallinen palatsi, Madrid (kuva Flickr: David Denicoló)

Kuninkaan linna, Länsi-Euroopan suurin, on varmaan yksi Madridin suosituimpia nähtävyyksiä, niin suosittu, että sinne myydään ”ohi-jonon” -retkiä, mutta katsotaan nyt. Pradostakin taisi yksi kerta riittää, vaikka mielikuvat siitä melkein 20 vuoden takaa eivät ole ihan tuoreita ja onhan museokin voinut muuttua siitä.

Edellinen kerta Madridissa

Lokakuussa 1999 Madridiin tekemästä matkastamme on muistiinpanoja vain niukasti. Suoria lentoja ei tainnut vielä tuolloin olla, sillä menomatka kulki silloin Tukholman ja paluumatka Kööpenhaminan kautta. Hotelliakaan en ole kirjannut muistiin ja tieto siitä, että sen lähellä oli El Corte Inglesin tavaratalo ei taida rajata kovin montaa Madridin osaa pois. Jono Pradon museoon sunnuntaina, joka sattui olemaan ilmaispäivä, on jäänyt mieleen: se oli nimittäin pitkä. Mutta myös Goyan Koira ja Tappelevat kissat on saanut maininnan päiväkirjassani. Yhtenä päivänä nautimme lounaan Hard Rock Cafeessa ja Lassella vielä nykyisin käytössä olevat kuntosalitossut ovat peräisin tältä matkalta.

Kotiin palasimme peräkkäisinä päivinä, sillä minun piti palata töihin, Lasse sen sijaan oli tuolloin Madridissa työmatkalla.

Goya Tappelevat kissat
Goya Tappelevat kissat
(kuva: Francisco de Goya [Public domain], via Wikimedia Commons)
Jokohan sitä näillä eväillä saisi neljä päivää kulumaan … tosin, jos Sinulla on vielä parempia ideoita jutuista, joita ehdottomasti ei kannattaisi jättää väliin, niin kerro!

Tags from the story
,
Join the Conversation

24 Comments

 1. Tervetuloa ja jos nähdään niin voidaan pyöritellä karttaa ja voin näyttää kivoja paikkoja jotka ei oo blogiin asti ehtineet. Tällä hetkellä +25c ja aurinkoista, toivottavasti keli jatkuu suht samana :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Jos tenttikiireiltäsi ehdit, niin mielellämme taas tapaisimme Sinut, vaikka Marrakeshin tapaamisesta ei pitkää aikaa olekaan!

 2. Kiitos linkkauksesta! Ajan saa varmasti noilla suunnitelmillanne Madridissa kulumaan. Me kävimme reissullamme Reina Sofiassa sekä Palacio de Gaviriassa olevassa Escherin näyttelyssä (Maurits Cornelis Escher oli hollantilainen kuvataiteilija ja graafikko, joka tunnetaan mahdottomia esineitä ja asioita esittävistä kuvistaan). Reina Sofia on tietysti ns. must-kohde – jos taidemuseoita haluaa sillä tavalla kierrellä. Mutta Escherin näyttely oli tosi upea ja vei tietenkin paljon vähemmän aikaa kuin valtava Reina Sofia. Voin suositella! Ehkä kirjoitan blogiin vielä näistäkin. Hyvää matkaa teille!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Ja ihan erityisesti kiitos museokommenteistasi. Meille taitaa osua ainakin pari sadekuuroa kohdalle loppuviikosta, joten museotkin ovat hyvinkin listallamme.

 3. says: Pirkko M

  Suunnitelmissa meilläkin vielä ainakin kaksi kertaa Madrid, Tema-matkojen maailmanperintökierroksella ja loppujen maakuntien ja maailmanperintökohteiden keräilyn yhteydessä. Aikaisemmin olemme olleet Madridissa vain v. 1987 ja 1988. Ensimmäisestä käynnistä on siis jo yli 30 vuotta.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Pirkko! Kuten ehkä tekstistä huomasit, niin vaikka emme niitä MTP-pisteitä oikeasti kerää (Lasse ei ole ko. järjestelmään kirjautunutkaan), niin vähän niitäkin täytyy aina välillä vilkuilla. Tosin epäilen, että tuohon ”loppujen maakuntien keräilyyn” asti emme koskaan tule pääsemään.

 4. says: Ulla

  Hyvää Madridin matkaa! Suosittelen vierailua Thyssen -Bornemisza taidemuseossa, se on kooltaan sopivan kompakti ja täynnä upeita teoksia.
  Pari viikkoa sitten Andalucian kierroksella kävin myös Malagan Thyssen taidemuseossa ja tykkäsin siitä.

 5. Bookingin juttua ihmettelin itsekin. Meillä varaukset ovat aina toimineet. Me toimimme myös niin, että varaamme huoneet niin, että maksamme vasta perillä. Tosin käyn aina muualta googlesta tarkistamassa, onko hotelli olemassa. Kroatiassa ainoastaan olen peruunut varauksen, kun googlemaps näytti tyhjää hotellin osoitteessa ;)
  Kuva Toledosta näytti mielenkiintoiselta. Espanja on meillä jäänyt kolumatta. Sinne on siis ehdottomasti matkustettava.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Jäin miettimään, että tarkastammeko hotellin olemassaolon, mutta kyllähän mekin sen yleensä ainakin tarkistamme, sillä osana matkavalmisteluja Lasse yleensä rakentaa valmiiksi karttaa, jossa on hotelli ja muita kohteita, joissa ehkä aiomme käydä ja jos hotellia ei silloin tunnu löytyvän, niin toki sitä sitten tarkastellaan tarkemmin uudelleen.
   Toledo oli kyllä ihan kiva!

 6. Toivottavasti teillä oli hyvä matka. Minä niin haluaisin Madridiin kiertelemään tapasbaareja, hotellien kalleus vaan vei viimeksi edullisten lentojen hohdon.

  Minäkin luin sen Booking.com -jutun ja kummastelin, kun meillä on jopa ollut sekaannus kerran varauksemme kanssa, kun hotelllin kirjoilla meidän varausta ei löytynyt, mutta Booking.comin asiakaspalvelusta oltiin tosi avuliaita ja he heti soittivat hotellille ja huone löytyi, vaikka hotellista väittivät hotellin olevan täyteen buukattuna. Tosi tylsää, jos palveluun ei sitten kuitenkaan voi täysin luottaa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teija! Tuo on kyllä nykyisin niin totta, että melkein matkat kannattaisi rakentaa hotellihintojen eikä lentohintojen mukaan, sillä jos aikoo asua mukavasti, niin hotelliasumisen hinta ainakin Euroopassa ylittää aina lentojen hinnan – tällä matkallamme karkeasti ottaen hotellit + lento -summasta 75% meni hotelleihin.

 7. Hyvää matkaa Madridiin! :)
  Itse käytän nykyisin lähes poikkeuksetta Booking.comia, eikä koskaan (kop, kop: tähän mennessä) ole mitään ongelmia ollut. Viime keväänä löysin myös heidän 24h toimivan asiakaspalvelunsa, kun erään hotellin kanssa oli ongelmia. He toimivat mainiosti meidän ja hotellin pitäjän välikätenä. Kun pitäjän mielestä heillä ei ollut mitään vikaa, Booking.com kompensoi hotellivierailuamme, koska ”todisteet” puutoksiin olivat selvät.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Mekin tosiaan kerran olemme Booking.comin asiakaspalveluun turvautuneet ja oli siitä silloin apua.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Stacy! No nämä ovat olleet tiukasti sisäkäytössä – ja ehkä tästä voisi myös päätellä, että Lasse ei käy kuntosalilla liian (?) usein :-)

 8. Reina Sofia on minusta kyllä ehdottomasti näkemisen arvoinen – kiva, jos sinne tällä kertaa päädyitte. Muutenkin Madridin museotarjonta on aivan huikea. Hauska yksityiskohta, että me olimme Madridissa keväällä 2010 ja minäkin muistan meidän hotellistamme vain sen, että se oli ihan El Corte Inglesin vieressä. Olen myös äärimmäisen kateellinen tuosta, että te voitte jo käydä läpi kertauslistaa – itse kun yritän rämpiä läpi ensimmäisiäkin kertoja.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Päädyttiin Reina Sofiaan juu – lisää siitä blogissa vähän myöhemmin. Kertaaminen on kyllä vuosikymmenien jälkeen tarpeen, sillä aika hataria muistomme kaupungista olivat :-)

 9. Kävin viime syksynä Madridissa ja tykästyin kovasti kaupunkiin. Näkemistä ja tekemistä neljälle päivälle löytyy helposti. Meiltä jäi Teleferico ajelu väliin kun vaunut olivat harmittavasti juuri silloin huollossa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Totta, 4 päivässä ei vielä kaupungissa ehdi pitkästymään.

 10. Bookingia minäkin käytän paljon, eikä ole mitään ongelmia sen kanssa ollut.

  Tuollainen aiempien kohteiden ”päivittäminen” on oikein kiva ajatus. Eihän se nyt niin voi mennä, että kerran käyty niin ainiaaksi ruksittu pois vaihtoehdoista, vaikka olenkin pitänyt jonkinlaisena mottona sitä, etten halua käydä samoja paikkoja uudestaan, kun on uuttakin nähtävää. Mutta enemmän se on vastaveto sille, että käy aina esim samalla Kreikan saarella jossa ravintoloiden ja baarien henkilökunta moikkailee kun tulet taas.

  Käytiin viime kevään roadtripillä mm Barcelonassa jossa olin käynyt 15 v aiemmin ja oli oikein kiva fiilis voida todeta, ettei vanha rakkaus ollut mihinkään haihtunut ?

 11. Kiitos Jane! Riippuu vähän paikasta – Euroopan kaupungit ovat minusta kivoja ”päivitetyskohteita”, mutta jotkut kaukokohteet, kuten vaikka Bhutan, taitavat kyllä meiltä jo jäädä yhteen kertaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *