Bloggaajan kiireviikko

Roihuvuori Kirsikkapuisto

Helatorstaiviikko, erityisesti sen tiistai, tuntuu olleen kevään suosituin tapahtumapäivä. Tarjolla oli Santa Marian bloggaajapäivää, jonka erinomaisena täkynä oli oppia kauniiden ruokakuvien niksit, Naapurin maalaiskanan grillibileet ja Kesän avaus Turussa.

Ensimmäisenä näistä kutsun ehti esittää Santa Maria, ja tartuimme siihen – sorry Maalaiskana ja Turku.

Maanantaina ehdimme jo viettämään ison osan päivästä Risteilykeskuksen kutsumana Norwegian Getaway -laivalla, joka poikkesi nyt ensimmäistä kertaa Helsinkiin.

Tänään teimme kuitenkin myös lyhyen retken ilman sen kummempia kutsuja Roihuvuoren Kirsikkapuistoon. Kävimme siellä ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ja ehkä jossain asioissa on vaan niin, että ensimmäinen kerta on hienompi kuin seuraavat kerrat – siksiköhän useimmiten matkustamme uusiin kohteisiin?

Tai sitten olimme vaan hiukan myöhässä, ehkä kaksi vuotta sitten osuimme paikalle kirsikankukkien kannalta parempaan aikaan.

Mutta ei siellä nyt ihan kurjaa tälläkään kertaa ollut, vai mitä?

Roihuvuori Kirsikkapuisto Roihuvuori Kirsikkapuisto Roihuvuori Kirsikkapuisto Roihuvuori Kirsikkapuisto Roihuvuori Kirsikkapuisto

Ruokakuvauksen saloihin, edes hiukan pintaa raapaisten, ja Norwegian Getawayn uumeniin yritän palata vielä lähiviikkoina.

Norwegian Getaway

Maistiaisena tässä kuitenkin jo kuva Norwegian Getawayn ravintolan ulkoterassilta, joka Helsingin keväässä oli tyhjä ja autio ja laivalla nautitun lounaan lihavaihtoehto, niin pysytään ruokateemassa.

Norwegian Getaway terassiNorwegian Getaway pihvi

Santa Maria

Santa Marian tilaisuudesta maistiaisena Alex Nurmi valmistelemassa kuvattavaa annosta ja valmis aasialainen streetfood -annos, tässä ihan amatöörin, eli Pirkon kuvaamana. Valokuvaaja Kristiina Hemmingin kuvat samasta annoksesta näyttivät kuitenkin vielä vähän erilaiselta. Mutta näkyy tuostakin kuvasta, jos tarkasti katsoo, niin kastike kuin seesaminsiemenetkin!

Santa Maria Studio Fotonokka Santa Maria Studio Fotonokka

Seuraavaksi onkin vuorossa, perjantaina, lähtö Hampuriin, joten ei tämä viikko tästä vieläkään varsinaisesti hiljenemään pääse.

 

Join the Conversation

20 Comments

  1. Kiitos kommentista! Oikeasti olisimme mielellämme tulleet teidänkin kemuihinne, sillä vaikkakaan emme ole intohimoisia ruuanlaittajia Maalaiskanan tuotteet ovat, vähintäänkin kivan etiketin takia :-) :-) :-) usein päätyneet ostoskärryihimme.

 1. Viikko oli itsellänikin niin kiireinen, että en ehtinyt tutustumaan Norwegianin laivaan enkä Santa Marian ruokakuvakurssille. Molemmat olisi kiinnostanut tosi paljon. Mutta ei auta. Alkukesä tuntuu aina olevan yhtä täysi kaikesta mahdollisesta.

  1. Kiitos Teija! Jotenkin koulujen päättyminen (ja sitten seuraavana deadlinena juhannus) tuntuu kasaavan tapahtumia samoille viikoille ja päiville. Sama tietysti joulun alla ennen itsenäisyyspäivää ja joulua.

 2. Itse löysin tieni Roihuvuoren kirsikkapuistoon viime vuonna ensimmäistä kertaa ja oli ainakin tuolloin ihastuttava. Toinen kohde missä tuli viime vuonna käytyä ensimmäistä kertaa oli Alppiruusupuisto Haagassa. Jospa sielläkin päästään nauttimaan kukkasista pian :)

 3. Mua myös kiinnosti kovasti tuo Santa Marian tilaisuus, mutta en uskaltanut ilmoittautua kun se oli heti reissusta palaamisen jälkeen (ja hyvinhän mä itseni tunsin: flunssahan sieltä reissusta tarttui mukaan enkä olisi päässyt tuolloin sängynpohjalta mihinkään). Hienon kuvan otit amatöörinäkin! :)

  1. Kiitos Emma! Tuo on kyllä totta, että heti reissun jälkeen on vähän huono luvata mitään. Saa nähdä miten meillä käy kun huomenillalla olisi tarjolla Finnairin tapahtuma USA:n lähetystössä ja vasta tänään lennämme Hampurista kotiin.

  1. Kiitos Terhi! Yritän jossain vaiheessa ehtiä ruokakuvausaiheeseen, tosin ainakaan meille kaikki vinkit eivät toimi kovin hyvin, sillä kuvaamme ruokaa lähinnä ravintoloissa, ja silloin on hyvin rajalliset mahdollisuudet vaikuttaa kuvaustilaneeseen.

 4. Ihania kirsikan kukkia. Niitä on kiva katsella. Ruokakuvaamisen niksejä itsekin odottelen. Piti minunkin mennä valokuvauskurssille mutta se peruutettiin. Uutta kurssia odotellessa. Niin ja mukavaa reissua teille!

  1. Kiitos Sari! Valokuvauskurssit ovat kyllä vähintään ajatuksia herättäviä. Vaikkei kaikkea oppisi/omaksuisikaan, niin jotain aina … pikkuhiljaa.

 5. says: Sandra

  Kivannäköinen tuo kirsikkakukkapuisto. Välillä harmittaa, kun asuu sen verran kaukana, ettei ole järkeä lähteä varta vasten käymään näissä erilaisissa bloggaajatapahtumissa. Monet ovat kuitenkin todella mielenkiintoisilta vaikuttavia ja olisi mukana tutustua muihinkin ihan livenä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sandra! Kun välillä tuntuu, että matka Espoosta Itä-Helsinkiin vie liikaa aikaa, niin vielä kauempaa tuskin koskaan päätyisimme lähtemään mihinkään :-)

 6. Aivan ihania kirsikankukkia! Jostain ”murphyn laista” käy usein niin, että kutsut menevät ikävästi päällekkäin. Oli sitten kyse, juhlista, vetäytymisistä tai treffeistä. Mutta tuleehan noita… :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Eiköhän tämä kesää kohti jo hiljenekin. Tälle viikolle riitti enää blogitapaamisia yhdeksi illaksi :-)

 7. Kiireinen viikko tosiaan. Itse osallistun näihin aika harvoin, joskin Turun kesän avauksessa olin. Tosin törmättiinhän me eilenkin näissä merkeissä Finnairin tilaisuudessa, mutta itselle pari viikkoa kerta viikossa oli jo poikkeuksellisen kiireellistä :-) Eipä silti, suurin osa tapahtumista on ollut varsin mukavia, mutta ”pääkaupunkikeskeisyys” aiheuttaa itselle omat haasteet.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Tosiaan, juurihan me taas tavattiinkin. Mutta tällä viikolla olikin jo hiljaisempaa kuin viime viikolla :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *