Loppuvuoden reissut

syksy feature

Edellisestä matkasuunnitelmistamme kertovasta jutusta 3 kuukautta, 3 matkaa taitaa olla jo kohta puoli vuotta, joten ehkä on aika hiukan luonnostella tulevaa puolta vuotta.

Oikeasti varattuja reissuja meillä on tällä hetkellä vain yksi – tosin se viekin meidät sitten lähes maapallon toiselle puolelle.

Alaska ja Havaiji

Syyskuussa on tarkoitus lentää Icelandairin siivin reittiä Helsinki – Keflavik – Seattle ja jatkaa sitten vielä samana iltana Seattlesta Anchorageen.

alaska ja havaiji

Alaskan Anchoragessa yritämme sopeutua sikäläiseen aikavyöhykkeeseen sunnuntain verran ja maanantai-iltana nousemme Norwegian Sun-laivaan matkataksemme sillä viikon ajan Sewardista Vancouveriin.

Vancouverissa viivymme muutaman päivän – ovathan monet kaupunkia kehuneet – jatkaaksemme sitten torstaina Honoluluun. Perjantaina suunnitelmissa on retki Pearl Harbouriin ja lauantai-iltana ”palaamme” Norwegian Cruise Linen hellään huomaan, mutta nyt Pride of America -alukselle ja lähdemme kiertämään Havaijin saariryhmän saaria helpolla, mutta melko kalliilla tavalla.

Pearl Harbour
Pearl Harbour (Kuva: U.S. Pacific Fleet)

Pride of America Hawaii

Viikon risteily Hawaijilla on reilusti kalliimpi kuin viikon risteily Alaskassa,  risteily on Yhdysvaltojen sisäinen, jolloin laivalla ei ole verovapautta. Lisäksi henkilökunnan palkat ovat huomattavasti korkeammat kuin muilla laivoilla ja näistä palkoista maksetaan verot Yhdysvaltoihin. Toisaalta tietysti sen sijaan, että paheksuisi Havaijin risteily kalleutta, pitäisi ehkä paheksua muiden risteilyjen edullisuutta ja miettiä kenen kukkarosta se edullisuus otetaan. Varustamoksi tällekin reitille tuli Norwegian Cruise Line, sillä se on tätä nykyä ainoa varustamo, joka näillä vesillä risteilee.

Alaskan risteilylle olisi ollut tarjolla muitakin varustamoja, mutta Norwegian Sunin aikataulut sopivat parhaiten tamperelaisille matkaystävillemme, joiden kanssa jaamme kokemukset Alaskasta ja Vancouverista. Itse asiassa koko Alaskan risteilyn ideasta saamme kiittää heitä. Vancouverissa tiemme sitten eroavat, sillä me halusimme liittää tähän samaan matkaan Havaijin, joka meiltä vielä puuttui, ja ystävämme palaavat Suomeen tutkittuaan vielä hiukan Seattlea ja sen ympäristöä jo samana viikonloppuna.

Havaijilta lennämme mekin sitten jo Seattlen kautta takaisin – Seattlen kautta siksi, että paluulentoa etsiessämme Norwegianin lento Seattle – Lontoo – Helsinki oli yksi edullisimpia vaihtoehtoja, joten päädyimme siihen.

Koko reissun pituudeksi muodostuu näillä nuoteilla pari päivää yli kolmen viikon – nopeahan tuokin on noin kauas, mutta arvioimme sen kuitenkin olevan meille riittävän pitkä.

Saudi-Arabia ja Libanon

Muut loppuvuoden ideat ovat vielä varauksia vaille, mutta marraskuulle on ihan mahdollisuuksien rajoissa, että pääsisimme vihdoinkin käymään Saudi-Arabiassa, niin Riadissa kuin Jeddassa, ja jos aikataulut vaan natsaavat, niin Arial Travelin Libanonkin houkuttaisi.

Beirut (Kuva: Paul Saad)

Saudi-Arabian matkaa on Maailmanmatkaajien ryhmälle järjestämässä Tres Hombres -matkatoimisto. Matkan hinnaksi on näiltä näkymin muodostumassa 3 760 euroa per nuppi + 200 euroa Saudi-Arabian businessviisumista ja sellaisen voisivat nyt saada myös naiset.  Starlight Toursin Saudi-Arabian matkan 5 439 euroa per nuppi hinnasta on siis saatu  lähes 30% pois.

Riaydh
Riad (Kuva: Bader Alotaby)

saudi-arabia

Kesää Suomessa ja Euroopassa

Kuten syksy Alaskan ja Havaijin jälkeen on vielä hiukan avoin, on niin myös kesä, vaikka se onkin jo pitkällä.

Zagreb suorilla lennoilla houkuttaisi, mutten vielä ole osannut päättää, että mihin kohtaan kesää matkan sijoittaisimme. Tukholmassakin olisi kiva käydä. Tallinnaakin voisi harkita, mutta voi myös olla, että näistä kolmesta kevyestä ideasta mukaan mahtuu vain kaksi.

Kotimaan matkat aloitamme nyt viikonloppuna Hangosta – kertausmatka tämäkin.
Kauan sitten (1983) asuimme Villa Maijassa viikon verran – nyt viivymme siellä vaan yhden yön, mutta kuitenkin.

Hotel Villa Maija (Kuva: Villa Maija)

Merenkurkun reissuakin olemme vähän hahmotelleet, mutta näissä kotimaan roadtripeissä on se vika, että kun suunnitelmat ja päätökset voi tehdä halutessaan melko ex temporekin, niin niitä ei sitten tule tehtyä – ei ole vielä ainakaan tehty siten, että lähtöpäivä olisi selvillä. Tai ehkä onkin, jos yritämme menomatkalla poiketa SRALin leirillä Tammelassa.

merenkurkku

Turku (ja Naantali) ja miksei Tamperekin olisivat myös aina hyviä kesäkohteita, mutta siltäkin osin suunnitelmamme ovat edelleen vähän luonnosvaiheessa.

(Jutun otsikkokuva on koostettu vapaasti käytettävistä kuvista Vancouverin satamasta ja Jeddahin  ja Libanon rannoilta.)

Tags from the story
, , , ,
Join the Conversation

22 Comments

 1. Hurjan mielenkiintoisia reissuja tulossa! Erityisesti odotan raporttianne Alaskan risteilystä. Se kun on ollut itselläni mielessä jo ennen Karibian risteilyjä.

  Jeddan kilometrin korkuinen talo ei taida olla vielä muutamaan vuoteen valmis, mutta eiköhän senkin rakennustyöt pitkällä ole. Tämänkin reissun kuulumiset on mielenkiintoista kuulla!

  Melkoinen reissuvuosi teillä taas tulossa. :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Kati! Alaskan risteilystä lupaan kirjoittaa sitten aikanaan – Saudi-Arabia odottaa vielä lopullista vahvistustaan, joten saa nähdä miten sen kanssa käy.

 2. says: Marjo

  Alaskan risteily tuntuu äärimmäisen kiinnostavalta. Toisaalta myös tuo Havaiji on varmasti upea kokemus. Merenkurkku olisi minua viehättävä kohde myös.
  Teillä on tulossa kiireinen loppuvuosi :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Kiireinen ja kiireinen … onhan tässä vielä puoli vuotta vuodesta jäljellä :-)

 3. No johan risteilyä tiedossa! :O Melkoisen kovaa settiä, että vedätte samalla reissulla Alaskan ja Havaijin risteilyt. Kelpaisi! Tosin on pakko sanoa, että tykkäsin Alaskasta huomattavasti enemmän roadtrippaillen kuin risteillen, mutta kyllä se risteilykin hieno oli. Havaiji olisi varmastikin tosi kätevä nähdä risteillen ja lähtisin oikein mielelläni tuolle reitille. Saudi-Arabiaan ei ole itsellä mitään hinkua, mutta postaukset sieltä kiinnostavat kyllä kovasti, kun se on niin harvinainen kohde. Tosi upea loppuvuosi tulossa teillä!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Elina! Vähän tuo ehkä lähti lapasesta, kun Alaskan risteilystä aloitimme ystäviemme innostamana ja sen jälkeen Havaijillekin se tuntui lopulta oikealla ratkaisulta. Ja onhan tuohon nyt jäämässä muutama päivä sentään Vancouverissa ja Honolulussa risteilyjen väliinkin :-)

 4. says: Veera Junnila

  Makeita reissuja tulossa sinulle :-) Itsekin loppuvuodesta suunnittelen jotain reissua, en tosin tiedä vielä mihin, mutta toivottavasti johonkin lämpimään, heh!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Veera! Vähän isompien ja/tai vaikeampien kohteiden suunnitelmat joutuu viimeistään näillä main loppuvuodeksi jo kiinnittämään, mutta toki moneen paikkaan pääsee melko ex temporekin lähtemään, eli hyviä loppuvuoden matkoja myös Sinulle!

 5. says: Timo

  Kiinnostava tuo kahden risteilyn pätkä – kaveri on ollut töissä Alaskan risteilijällä ja Havaijista taas on kuullut, että siellä ne saaret on niin erilaisia, että mahd monta kannattaisi nähdä.

  Saudi-reissu kuulostaa hintavalta – onko se pitkä vai mikä siinä maksaa? Luulisi, että lentojakin on kuitenkin sen verran, ettei ole mikään riski/erityiskohde.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Timo! Saudeihin turistit ovat ensimmäistä kertaa tänä syksynä pii..iitkään aikaan pääsemässä (ja nekin vielä businessviisumeilla, mutta nyt kuulemma myös naiset), joten kohteen ainutlaatuisuus maksaa. Lentoja toki löytyy, mutta maahan ei voi noin vaan lentää ja sitten omatoimisesti kierrellä vaan vastassa on tiukahkosti järjestetty ohjelma, eli kohteessa kaikki sitten sisältyy (hyvässä ja pahassa) – voisikohan tätä vähän verrata vaikka Bhutaniin tai Pohjois-Koreaan, joissa molemmissa turismi on tiukkaan säädeltyä.
   Tämä hahmoteltu matka on viikon mittainen ja sisältää sekä Riadin että Jeddahin.

 6. Wau millaisia matkoja ja suunnitelmia teillä on taas tulossa! Odotan mielenkiinnolla juttuja Alaskasta ja Havaijilta, jälkimmäinen on yksi unelmakohteistani mutten kuvittelekaan että sinne joskus pääsisin, ihan liian kallis toteuttaa…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jane! Meilläkin kesti pitkään ennen kuin saimme Havaijin edes toteutettavien juttujen listalle, mutta tässä iässä jutut alkavat jo kohta olla nyt tai ei koskaan, joten sitten nyt :-)

 7. Todella mielenkiintoisia reissusuunnitelmia, jälleen kerran! Minulla ei ole tällä hetkellä yhtäkään varmaa reissua tiedossa, ja sekös harmittaa. Elokussa kylläkin on tarkoitus (jos kaikki menee suunnitelmien mukaan) lähteä hieman pidempikestoiselle reissulle Eurooppaan, ja sitä varten ostettiin autokin, mutta ei olla lyöty lukkoon maita, joissa olisi tarkoitus käydä. Minä haaveilen Ruotsin, Suomen ja Baltian kautta kiertämisestä, mutta todennäköisempää on, että ajetaan Saksan läpi suoraan etelään.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Osa noista minunkin listaamistani ovat toki vasta suunnitelmia, eli saa nyt sitten nähdä mikä kaikki toteutuu, mutta toivottavasti iso osa.

 8. Mielenkiintoisia suunnitelmia! Minuakin tuo Alaska kiinnostaisi kovasti. Omaa Kanadan reissua suunnitellessa oli yhtenä vaihtoehtona Alaskan risteily ja sen jälkeen muutama päivä Kanadassa. Matkakaverini alkoi kuitenkin epäilemään jaksaako hän oleskella laivalla, koska reissuun kuului myös kaksi meripäivää. Jätimme sen sitten väliin ja teimme kiertomatkan Calgarysta Vancouveriin. Tykkäsin Vancouverista ja taisin sitä blogissakin hehkuttaa :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Varmasti Alaskaa näkisi paremmin ja laajemminkin muuten kuin risteilemällä, mutta meille hiukan vanhemmille ja vähemmän enää esimerkiksi vaelluksia matkoillamme tekeville risteily on helppo vaihtoehto. Jäi tuo Alaska nuorempana kokematta, niin nyt näin.

 9. Tosi jänniä reissusuunnitelmia teillä! Erityisesti nuo Lähi-Idän kohteet kuulostaa siisteiltä. Saudi-Arabiassa ei ole tainnut ihan joka turisti käydäkään, mahtaa olla vähän eri meininki kuin jossain Dubaissa. Meidän budjetti ei kyllä riittäisi tuohon eikä risteilyihinkään, mutta ehkä vielä joskus :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Johanna! Saudi-Arabiaanhan ei turistina ole oikein päässytkään, paitsi transit-viisumilla lyhyeksi aikaa (ja vain miehet). Saa nähdä jos nyt tänä syksynä jo onnistuisi ”tavallisena” turistimatkanakin. Dubaista ollaan kuitenkin tosi kaukana, mm. siten, että matkalle ei tarvitse, naisena, ottaa kuin alusvaatteet ja asu lennoille, muu aika meneekin sitten abayassa.

 10. Voi että, tuo Alaskan ja Havaijin yhdistäminen on aikamoinen suunnitelma. Voisin lähteä vaikka tältä istumalta samanlaiselle matkalle. En jotenkin koskaan ole osannut haaveilla Havaijista tai Alaskasta, mutta matkablogit ovat saaneet innostuken kohoamaan. Varmasti upea matka teillä tulossa.

 11. says: Pirkko

  Kiitos Teija! Meille yhdistämisen idea oli sikäli helppo, että molemmat kohteet olivat ”listallamme” vielä kokematta ja sen verran samalla suunnalla, että pitkien lentojen minimoimiseksi kannattaa ne poimia samalla reissulla.
  Voi olla, että USA:n länsirannikolle teemme vieläkin jonkun reissun, mutta nämä nyt tällä kertaa.

 12. Vau, kulostaa tosi hyvältä! Erityisesti minä(kin) ihastuin näihin risteilysuunnitelmiin (vaikken erityisesti välitäkään risteilyistä), mutta Alaskaan olisi niin upeaa päästä. Hawaijilla olimme muutamia vuosia sitten ja tykkäsimme kovasti. Koska ehdimme sillä reissulle vain kahdelle saarelle, tekisi mieli kovasti sinne palata, mutta se aikaero on niin järkyttävä, että vaatisi sitten vähän pidemmän loman, että ennen töihin paluuta ehtisi toipua jetlagista.
  Villa Maija on kyllä ihana! Me majoituimme siellä viime kesänä, kun olimme elämämme ensimmäistä kertaa Hangossa.

 13. says: Pirkko

  Kiitos Heidi! Tuota aikaeroakin ajatellen, Alaskan ja Havaijin yhdistämisessä tuntui mielestämme olevan järkeä, vaikka matkalle, etenkin kahdella risteilyllä, tulee hintaa. Toisaalta Havaijilla kyllä hotellitkin ovat melko hintavia.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *