Kuukauden postikortti – Shetlanninsaaret

Postcard from Scotland Shetlanninsaaret

Kesän reissujemme jäljiltä blogissamme ei ole ollut puutetta juttuideoista, joten olin jo ajatellut skipata erilaiset Kuukauden kuva tai Suosituimmat jutut -yhteenvedot juuri nyt. Mutta sitten posti toi nämä kaksi shetlanninponia – pakkohan tämä kortti on jakaa!

Ystävämme olivat Kristina Cruises -risteilyllä M/S Magellan -aluksella Liverpoolista Skotlantiin, Orkneysaarille, Färsaarille, Shetlanninsaarille ja takaisin Liverpooliin. Runomuotoisen matkakertomuksen tästä matkasta voit lukea täältä.

Postikortit ovat heidän juttunsa: paitsi, että he lähettävät ihania kortteja matkoiltaan ystävilleen, myös meille, niin he ostavat niitä jokaiselta matkalta matkamuistoiksi.
Parhaimmilaan samalta reissulta on kertynyt 1 500 postikorttia kotiin tuotavaksi.
Kotona niitä onkin jo kunnioitettava määrä: 100 000 korttiin on matkaa enää 5 000.

Skotlannin risteily Magellan

Vajaa kymmenen vuotta sitten olimme risteilyllä Edinburgista Skotlannin ympäri Ranskan Brestiin, eli hyvinkin samoilla vesillä, mutta kuvastanee Skotlannin ja Englannin monipuolisuutta matkakohteena, että kaksi risteilyä samoilla vesillä ei käy yhdessäkään samassa satamassa!

Elokuun matkamme suuntautuvat jo tällä viikolla Naantaliin ja Turkuun, sen jälkeen ensi viikolla Gotlantiin, tällä kertaa lentäen ja loppukuusta käymme vielä Tallinnassa ennen syyskuun kahden risteilyn reissua Alaskaan, Kanadaan ja Havaijille.

Join the Conversation

16 Comments

 1. says: Suunnaton

  Näyttääpä kivalta reitiltä!
  Ja oi, te lähdette Alaskaan. Itselläni on USA:an kaksi matkaideaa ja toinen on juuri Alaska. Käytiin vasta Kalliovuorilla (juttua tulossa), ja se oli niin upea reissu, että Alaskan suunnitelmat saivat vielä lisäpontta. Toteutukseen voi kyllä mennä vielä hyvä tovi.

 2. says: Pirkko

  Kiitos kommentistasi! Juu Alaskaan menossa, mutta kestihän tuo meilläkin, että se pääsi toteutukseen asti.

 3. Onpas suloinen kortti! Postikorttien keräily on varmastikin aika hauska harrastus, mutta lähes 100 000 korttia taitaa vaatia jo jonkun verran säilytystilaa – ja aikaa, jos ne meinaa selata kaikki läpi :D

 4. says: Sateenmuru

  Oh, sydämeni sykähti kun näin sanan Shetlanti! Asuin siellä erään talven, lumoava paikka. Miellyttävä matkaharrastus kerätä postikortteja. ^_^ Ja etenkin niiden lähettäminen / saaminen. Hyviä tulevia matkoja!

  1. Kiitos Kari! Täytyy tunnustaa, että mekin joskus skippaamme jopa teille lähetettävät kortit, jos ajattelemme kohteen olevan ”liian tavallinen” – yritetään parantaa tapamme :-)

  2. Kiitos Sateenmuru! Huisia, että joko ”meistä” on asunutkin Shetlannin saarilla ja vielä talven yli. Me emme ole edes käyneet siellä, vielä …

 5. Kiitokset vain Meriharakalle matkojemme ja kokoelmammekin esittelystä. Tässä vähän lisätietoa tuosta postikorttikokoelmasta, kun olen pääsyyllinen sen keräämiseen. Aloitimme, vaimoni Pirkko ja minä, paikkakunta-, maisema- ym. korttien keräämisen ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkallamme Lontoossa 1982. Sen jälkeen olen pyrkinyt hankkimaan kortteja kaikilta paikkakunnilta, joilla olemme käyneet, ja niitä on ainakin pitkälle toistatuhatta. Melkein kaikissa paikoissa tuo on onnistunutkin. Tuosta 95 000 kortin kokoelmasta noin 37 000 on suomalaisia, joita olen hankkinut matkojen lisäksi keräilyliikkeistä ja -tapahtumista, mutta ulkomaiset kortit ovat lähes pelkästään matkojen yhteydessä ostettuja. Suomalaisten jälkeen eniten kortteja on Espanjasta, sitten USA:sta. Kortit ovat suurimmaksi osaksi kansioissa, mutta viime vuosien kortit laatikoissa. Tarkoitukseni on siirtää kaikki ulkomaiset kortit tilanpuutteen vuoksi laatikoihin ja pitää vain suomalaiset kansioissa.

 6. Shetlannin saarista tulee itselleni mieleen juurikin nuo postikortin ponit. :) Mutta ihana ele ystäviltänne lähetellä postikortteja matkoiltaan, ja samallahan ne toimivat myös erinomaisena matkamuistona myös itselle. Maailmanympärimatkaltani pyrin lähettämään postikortin vanhemmilleni jokaisesta vierailemastani maasta, mutta aina se ei ihan onnistunut esim. Afrikan joissakin maissa, joissa niin postikortit kuin postimerkitkin saati sitten postitoimistot olivat kiven alla. :)

  1. Kiitos Anna-Katri! Postikorttien sijaan olemme kevyesti harrastaneet jääkaappimagneetti per maa keräilyä ja tosiaan muutamat Afrikan maat ovat tältä osin vielä melko ”tyhjiä” – hyvä jos löytää yhtään, valikoimasta puhumattakaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *