St Maarten, Saint Martin ja St Kitts ja Nevis

St Maarten feature

Karibian kiertomatkamme etenee ripeästi ja vaikka meillä aikaa per saari onkin enemmän kuin risteillen osittain samoja saaria kiertävillä matkailijoilla, niin nähtävää ja koettavaa on niin paljon, että blogijutuksi asti kokemukset taitavat ehtiä vasta vähän viiveellä.

Julkaisemme kuitenkin matkan aikana lähes päivittäin pieniä tarinoita ja tusinan verran mielestämme päivän parhaita kuvia Meriharakan Facebook-sivuilla, esimerkiksi tällaisia juttuja.

Sint Maarten ja Saint Martin

Sint Maarten ja Saint Martin kärsivät hurrikaaneista paljon enemmän kuin St Kitts & Nevis. Sint Maartenia korjataan vauhdilla, mutta monien rakennusten ylimmät kerrokset tai koko rakennus on edelleen ”poissa”. Maho Beach on jo entisellään ja kävimme parin pienen koneen laskeutumisen/lähdön katsomassa, mutta emme viitsineet yrittää ajoitusta isoihin koneisiin, kun ajatuskin niiden aiheuttamista ilmavirroista oli pelottava! Paljon veneitä on ajautunut rannoille monin paikoin, mutta Saint Martinin marina toimii. Muuten Ranskan puolella hävitys näkyy edelleen enemmän – ehkä uudelleenrakennus on hitaampaa Marigotissa, jonne ”laiskimmat” risteilyvieraat eivät lähde Philipsburgista.

Alla olevista kuvista kaksi ensimmäistä ovat Philipsburgista, St Maartenin pääkaupungista ja viimeinen Marigotista, Saint Martinin pääkaupungista.

Sint Maarten Philipsburg Sint Maarten Philipsburg Saint Martin Marigot

St Kitts ja Nevis

Eilinen retkemme St Kitts & Nevis -saarille: aamuhämärissä edelleen teltoissa toimivalle lentokentälle, lyhyt lento ilmeisesti täkäläisittäin ”vain” tunnin myöhässä, tarkistamassa Scenic Railway, joka ei juuri tuona päivänä kulkenutkaan, mutta emme antaneet sen haitata, vaan lähdimme Brimstone Hillin Unescon maailmanperintökohteeseen (aika hieno linnoitus!) ja sieltä sitten Basseterreen ja iltapäiväretkelle Charlestowniin naapurisaarelle Nevikselle ja lopuksi paluu St Maartenille samaisella Winairin pienellä koneella ja taas ”vaan” tunnin myöhässä! Ihan viimeisessä kuvassa laskeutuminen Princess Julianan lentokentällä, vihreä valorivistö kiitotien edessä on Maho Beach.

Alla muutama kuva St Kitts ja Nevis -retkeltämme: Itsenäisyydenaukio Basseterressä, näkymä Brimstonen linnoitukselta ja tuokiokuva hiljaiselta Neviksen saarelta.

St Kitts St Kitts Nevis

Ja tässä vielä paluu iltalennolla Basseterrestä Princess Julianan lentokentälle Sint Maartinilla kuuluisan Maho Beachin yli. Mutta palataan siihen Maho Beachiinkin vielä myöhemmin!

Maho beach by night Sint Maarten Saint Martin Saint Kitts ja Nevis

Palaamme molempiin kohteisiin vielä tarkemmin myöhemmin, mutta halusin tarjota tämän verran matkakokemuksiamme myös teille, jotka ehkä seuraatte vaan blogiamme, ettekä muita kanaviamme kuten Facebookia tai Instagramia.

Facebook onkin viime viikkoina ollut hurjasti esillä uutisissa tietovuotojen takia, mutta ehdotan silti, että jos edelleen olet Facebookin käyttäjä, etkä vielä ole tykännyt Meriharakan Facebook-sivuista, niin tee se nyt, niin pääset tuoreeltaan lukemaan myös kuulumisiamme Dominicalta, jossa nyt olemme, ja Barbadokselta, jonne jatkamme parin päivän päästä.

Facebookin käyttö ainakaan meidän julkaisemamme sisällön katsomisen suhteen ei edelleenkään kait ole kovin vaarallista – kannattaa vaan olla itse tarkkana siitä, että paljonko omia tietojaan profiiliinsa antaa ja ilmeisesti mitä vähemmän, sen parempi!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *