Hotellivinkki, jota harva tarvitsee

fort young feature

Karibian risteilyt ovat suosittuja ja useimmat tutustuvatkin alueen saariin asuen ja matkustaen isoilla risteilijöillä. Me teemme, tällä kertaa, matkaa lentäen saarelta toisella ja viivymme kullakin saarella keskimäärin 2-3 yötä, joten pääsemme myös tutustumaan ainakin muutamiin hotelleihin tällä alueella.

Fort Young

Fort Young -hotelliin Dominican pääkaupungissa Roseaussa rakastuimme.
Esimakua hotellista saimme jo ystäviltämme, jotka sattumalta viipyivät samassa hotellissa muutaman yön hiukan ennen meitä: ”Arvatkaa ketkä nukkuu kolme seuraavaa yötä ovi auki, meren kohinassa. Ihan parasta mitä tiedän …

Fort Young DominicaFort Young Dominica

Fort Young -hotelli on rakennettu vanhan brittilinnoituksen raunioille ihan meren rantaan. Huoneemme avautui merelle ja fiilis parvekkeella oli kuin risteilylaivalla, sillä edessä on vain merta, kohisevaa, turkoosinsinistä merta. Huoneissa on tehokas ilmastointi, mutta ystäväni idea nukkua ovi auki kuunnellen aaltojen kohinaa on kyllä parempi vaihtoehto. Päivällä parvekkeelta aukeaa näkymä ohi lipuviin purjeveneisiin, vasemmalla Dominican vehreisiin maisemiin ja Soufrieren kylään.

Ystävillämme oli tuuria. He pääsivät myös ihailemaan lahdella yöpynyttä valaistua Tui-varustamon Mein Schiff 3 -alusta – ja tietysti, kuten mekin, öistä tähtitaivasta.

Fort Young Dominica

Uima-allas ja ravintola

Hotellin keskellä on uima-allas, jossa on jopa infinity pool -fiilistä, ja sen ympärillä oleskelu- tai työskentelytiloja. Juuri näinä viikkoina Dominicalla on paitsi turisteja, myös eri järjestöjen avustustyöntekijöitä. Pienet pöydät ovat kysyttyjä työpisteitä. Auringonlaskun ihailemiseen allasalue tarjoaa upeat puitteet.

Fort Young Dominica Fort Young Dominica

Hotellin ravintola tarjoaa aamiaiset, lounaat ja illalliset, buffet-pöytinä tai ateriat myös a la carte -listoilta. Muutkin pienen Roseaun ravintolat ja baarit ovat kävelyetäisyydellä, sillä hotelli on hyvinkin kaupungin keskellä ja täällä kaikki on lähellä.
Viimeisenä aamuna, kun lähdimme lentokentälle jo aamuyöstä, saimme aamiaispaketit mukaan.

Fort Young Dominica Fort Young Dominica

Sademetsän läpi perille

Etäisyys lentokentältä onkin ehkä ainoa miinus, jonka hotellille antaisin – matkaa saaren toiselta laidalta Roseauhun on yli tunti ja tie kiemurtelee ylös ja alas vuorten rinteitä. Jos matkaa tekisi päivällä, niin toki se tarjoaisi näköaloja koko saareen, mutta me sekä saavuimme että lähdimme pimeällä.

Fort Young Dominica
Jo hotellin aula tarjoaa Dominican luontoa, vesiputouksia, vihreyttä ja liskoja

Joten, jos kuulut siihen matkailijaheimoon, joka ei pidä risteilyistä, mutta tutustuisit mielelläsi Karibiaan ja Dominicaan, niin harkitse Fort Young -hotellia.
Tai vaikka pitäisit risteilyistä, niin ota pari lisäpäivää Karibialla ja lennä viettämään ne tänne – harvasta hotellista sanoisin näin, mutta tämä on mielestäni melkein matkan arvoinen jo pelkästään hotellin takia. Dominica tarjoaa nytkin, hurrikaani Marian jäljiltäkin, paljon: luontoelämyksiä ja tutkimusretkiä pieneen värikkääseen Roseaun kaupunkiin.

Vähintäänkin vahvan värielämyksen tarjoaa jo läheinen Ruins Rock Cafe – toki se tarjoaa myös vaikka paikallisen oluen tai jotain vahvempaakin.

Ruins Rock Cafe Roseau Dominica Ruins Rock Cafe Roseau Dominica

Hotelli ei taida olla Dominican halvin – päinvastoin – mutta hintansa arvoinen, oli se hinta lähes mikä tahansa. Me asuimme hotellissa osana kiertomatkaamme ja luultavasti päädyimme näin hienoon hotelliin siksi, että pääosa Dominican hotelleista oli vielä suljettuja, mutta hyvä niin! Asiallisesti ottaenhan tiiviillä kiertomatkalla hotelleihin ei kovin paljoa kannata panostaa, kun niissä viivytään vaan muutama yö ja päivätkin enimmäkseen retkeillään jossain muualla.

Fort Young Dominica

Pienessä ryhmässämme (11 henkeä) pääosa taitaa olla tällä matkalla siksi, että eivät pidä risteilylaivoista. Mekään emme varsinaisesti ole risteilyfaneja, mutta mielellään rajaamme niiden määrän sanotaan nyt korkeintaan yhteen vuodessa tai kahdessa, joten viime syksyn Alaskan ja Havaijin risteilyjen jälkeen seuraavaan risteilyyn taitaa vielä mennä muutama vuosi.

Fort Young Dominica Fort Young Dominica

 

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

16 Comments

 1. Vaikuttaa kyllä tosi ihanalta hotellilta. Todennäköisyys sille, että Dominicalle lähivuosina päätyisimme on pieni, kun siellä on tullut risteilyn yhteydessä vuosia sitten piipahdettua. Täytyy kuitenkin pitää tämä kaiken varalta mielessä. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Elina! Taitaa teissäkin asua pieni maabongari siellä jossain ja uudet kohteet ovat etusijalla seuraavia reissuja suunnitellessanne :-)

 2. Dominica oli meille ItäisenKaribian veneellä tehdystä saarihyppelykohteista unohtumattomin. Ja juurikin rosoisuutensa ja ainutlaatuisuutensa vuoksi! Jotenkin kaikki muut saaret tuntuivat aika samankaltaisilta, mutta Dominica oli ihan oma juttunsa. Hurjalta tuntuu nähdä myrskytuhoja kauttaaltaan vuosi käyntimme jälkeen joka puolella, vaikka paikat jo silloinkin olivat aika alkeellisia. Esim Scott’sHeadissä vietimme vuorokauden silloisen myrskyn kourissa ja ilman sähköjä, mutta oli sentään paikallispoliisin talossa majoittuessa vielä katto pään päällä, vaikka myrsky heittikin vedet sisään ikkunasta! Ainutlaatuinen saari, joka toivottavasti toipuu vaurioistaan pian.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Taisin joskus jo aikaisemmin lukeakin teidän myrskykokemuksistanne. Dominican tilanne on nyt kahden myrskyn (2015 ja 2017) jälkeen aika paha, mutta eiköhän sielläkin paikkoja pikkuhiljaa saada taas kuntoon.

 3. Tuo on totta, että kiertomatkoilla hotelliin panostaminen ei ole kovinkaan järkevää. Niillä Olympian matkoilla, joilla olen ollut mukana (oikeastaan ainut matkanjärjestäjä, josta mulla on kokemuksia enemmän), on hotellit menneet aina niin, että muut huoneet perustasoa ja sitten yksi tai kaksi erikoisempaa/tasokkaampaa. Eli matkanjärjestäjä on halunnut valita reissuun myös hotelleja, joista jää positiivisia fiiliksiä.

  Ovi auki nukkuminen on varmaan kivaa, mutta itse en siihen lähtisi. Liikaa kuulee niitä tarinoita, kuinka joku hämähäkkimies on kiivennyt hotellin parvekkeelta toisella ja käynyt keikkaamassa kamoja matkailijoiden nukkuessa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Tämän hienon hotellin taisimme kokea siksi, että hotelleista vaan pieni osa on tällä hetkellä Dominicalla käyttökunnossa.
   Tuota, että joku olisi hipsinyt sisään parvekkeelta en tullut ajatelleeksikaan, kun parvekkeet olivat suht korkealla meren päällä, mutta kaipa niille kiipeäminen olisi ollut mahdollista ja hyttysverkko-ovet eivät taida oikein ketään pidätellä.
   No, tällä kertaa kuitenkin kaikki meni hyvin.

 4. says: Marjo

  Melko hulppea hotelli – tuli taas matkakuume jonnekin kauas missä aallot kohisevat ja aurinko paistaa. Merinäköala on jo luksusta mutta nukkuminen sen kohinassa oli jo taivaallista. Dominikaaninen paikka jo kiinnostaa minua :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo! Hulppeus hotellivalinnassa tosiaan osittain johtui siitä, että saaren hotelleista isoa osaa vielä remontoitiin hurrikaanin jäljiltä. Ja siis saarihan oli Dominica, ei Dominikaaninen tasavalta :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *