Lähtisinkö Saint Helenan saarelle?

Saint Helena

Pieni juttuni lennoista Saint Helenalle, jonka kirjoitin jo keväällä 2016 ja jota päivitin sittemmin syksyllä 2017 kiinnostaa edelleen. Alkuvuodesta 2019 se on ollut 100 luetuimman juttumme joukossa ja blogissa, jossa juttuja on jo lähes 2 000 se on paljon.

St Helena
Saint Helenan villiä (?) luontoa st.helena.tourism -Instagram-tilillä (IG: @st.helena.tourism)

Saint Helena on yksi harvoja (?) matkakohteita, joka ei vieläkään ole ”listallamme”, joka kattaa ehkä lähimmän viiden vuoden potentiaaliset kohteet. Afrikan (tai tarkkaan ottaen eteläisen Afrikan) osalta keskittynemme aluksi valtiotasoon ja niitäkin on tuolla suunnalla meille ihan riittävästi. Afrikan runsaasta 50 valtiosta meillä on vasta noin puolet käytynä ja vaikka emme kaikkia tavoittele edes, niin ihan mahdollisiakin riittää vielä moneksi vuodeksi. Saint Helena ei ole valtio vaan Britannian merentakaisia alueita, joten vaikka saari onkin monella tapaa mielenkiintoinen, niin pelkän TCC-pisteen takia emme sinne ainakaan vielä ole lähdössä.

Jotkut kuitenkin ovat.

Löytöretki Saint Helenan saarelle

Kristina Cruises -matkatoimisto tarjoaa sinne matkaa marraskuulle. Löytöretki St. Helenan saarelle on jostain syystä päätynyt heidän matkaohjelmaansa, vaikka se ei sisällä minkäänlaista risteilyä. Kaikki muut Kristina Cruises -matkat taitavat olla edelleen risteilyjä.
Lennot Saint Helenalle lähtevät Johannesburgista, joten matka toteutetaan reittiä Helsinki – Doha – Johannesburg – Jamestown (St. Helena) ja viikon päästä sama takaisin.

kristina cruises st. helena Saint Helena

Ihan halvasta reissusta, etenkään kestoltaan alle kahden viikon matkana, ei ole kyse: 6 870 euroa per nuppi kahden hengen huoneessa, soolomatkustajilta vielä enemmän.

Lennot ja majoitus

lennotLonely Planetin mukaan SA Airlink lisää vielä joulukuusta 2019 maaliskuuhun 2020 toisenkin viikottaisen lennon Johannesburgin ja Jamestownin välille, joten eteläisen Atlantin kesäkaudella saarelle pääsee halutessaan myös lauantaista tiistaihin tai tiistaista lauantaihin jos ei halua viettää perillä koko viikkoa. Kuuden tunnin lentoaika ei ehkä kuitenkaan houkuttele vaan parin päivän pistäytymiseen saarella.

Marraskuun lopussa samaisille lennoille, jotka sisältyvät Kristina Cruisesin Löytöretkeen näyttäisi tällä hetkellä olevan myynnissä meno-paluulippuja turistiluokassa hintaan 870 euroa. Toki sitten tarvittaisiin myös lennot Johannesburgiin ja majoituksia niin Johannesburgissa kuin Jamestownissa.

Löytöretkellä majoitutaan hotelli Mantiksessa. Booking.com löytää samaiselle viikolla Jamestownista tasan kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on hotelli Mantis, jossa voisi asua viikon hintaan 1 477 euroa, siis 739 euroa per nuppi.

jamestown hotellit Saint Helena
Lue halutessasi tästä lisää Mantis-hotellista

Matkakertomus Saint Helenalta

Saaren nähtävyydet ja historia eivät lentokentän avaamisen jälkeen taida olla miksikään muuttuneet, joten itse saaresta voit edelleen lukea tästä suositusta (!) jo kolmen vuoden takaisesta jutusta. Edesmennyt Maailmanmatkaaja-ystäväni Veikko kävi saarella vuonna 1988 ja osa jutusta onkin hänen käsialaansa.

Lennot Saint Helenalle

St Helena
Saint Helenan vähän kesympää luontoa st.helena.tourism -Instagram tilillä
Tags from the story
,
Join the Conversation

14 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Niin tämä saari kuin Grönlantikin ovat edullisimmillaan silloin kun ne pystyy yhdistämään muutenkin tehtävään matkaan, St Helenan osalta Etelä-Afrikkaan (tai Namibiaan) ja Grönlannin osalta Islantiin, josta on ainakin kesäisin hyviä lentoja Grönlantiin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Tässä vielä saaren sijainti siltä varalta, että edellisestä Afrikan tähti pelistä olisi jo aikaa :-)

 1. Onpas Kristina Cruisen matkalla hintaa. Omatoimisesti säästäisi pitkän pennin, toki mikään budjettimatka sekään ei olisi. Ymmärsinkö oikein, että te ette ole käyneet tuolla saarella vielä?

  1. Kiitos Merja! Tosin tuossa etsimäni hinnat kattoivat vasta lennot ja majoituksen Johannesburgista eteenpäin, eli lisäksi omatoimimatkallekin tarvitaan lennot Johannesburgiin ja muutaman yön majoitus mennen tullen siellä – ja lentokenttäkuljetuksia ja muuta sälää, mitä aina kertyy, mikä usein valmiiseen matkaan sisältyy, retkiä ja tippejä ja sellaisia.
   Ja juu, ei olla käyty, eikä nyt ihan heti taideta käydäkään – mutta kiehtova kohde silti!

 2. No nyt on kyllä suolainen hinta! Pakko myöntää, että tästäkin huolimatta syrjäiset saaret kiinnostelevat aina ja varsinkin, jos niistä löytyy jotain erityistä koettavaa. Saarella on komeat muodot, mutta vieläkin enemmän kiinnostaisi tietää sen eläimistö. Ainakin ennen kuin lähtisin selvittelemään omatoimireissun lentoyhteyksiä. Joku kunnon täky pitää olla reissussa aina:)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eve! KC on tietysti toisaalta yksi niitä matkanjärjestäjiä, joka sitten tekee ihan kaiken puolestasi. Maa- ja aluebongareina meille riittäisi periaatteessa tieto, että sinne pääsisi suht helposti – ja aina on kohteesta löytynyt jotain enemmän tai vähemmän kiinnostavaa, vaikkei sitä ensin olisi arvannut :-)

 3. says: Sateenmuru

  Minua on kiinnostanut St Helenan saari vuosikymmeniä, enkä ole tiennyt miksi. Nyt se selvisi, kiitos Afrikan tähti -kuvasi! Sain kylmät väreet kun tajusin tämän yhteyden. : ) En siis ihmettele, että St Helenan saari on luetuimpien listallasi: se on erikoinen ja kiinnostava kohde. P.S. Aika tyyristä vaan näyttää olevan matkustaa sinne…

  1. Kiitos kommentista! KC:n matka on järkyttävän kallis, mutta jos joka tapauksessa olisi menossa Johannesburgiin, niin lisäkustannus ei enää olisi ehkä ihan sietämätön.

 4. Saint Helena on minullekin tuttu lähinnä Afrikan Tähdestä, ja lisäksi joulukuisella Kapkaupungin reissulla opin, että Napoleon oli karkoitettu Saint Helenalle (yhden viinitilan ylpeä työntekijä kauppasi meille viiniä, jota Napoleon oli kuulemma juonut Saint Helenalla…). En ole hahmottanut, kuinka kaukana rannikosta tuo saari on, mutta jos lennon kesto Johannesburgista on kuusi tuntia, niin kyllä on paljon etäisemmästä kohteesta kyse kuin olin ajatellut.

  1. Kiitos Katariina! Tuo Napoleon & Saint Helena -yhteys jäi minulle jo koulun historiasta mieleen ja sittemmin maabongarina olen aina joskus katsonut karttaa tuolla alueella siinä mielessä, että jos sittenkin, mutta ei nyt sittenkään … näiltä näkymin ainakaan.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *