Talvipuutarhan joulu

Talvipuutarha

Sunnuntaina, vuoden pimeimpänä päivänä, hienoisen tihkusateen osuessa olohuoneen ikkunaamme, päätimme lähteä etsimään joulutunnelmaa Talvipuutarhasta, pitkälti bloggaajakolleegani Marjon kuvien innoittamana.

Talvipuutarhan joulu tarjosikin hienosti ruuhkatonta ja rauhallista joulutunnelmaa, niin aikuisille kuin lapsillekin. Seniorit ihastelivat kauniita joulukukkia, vähän nuoremmat ottivat kaiken irti kauniista ympäristöstä ja kuvasivat toisiaan ja lapset kikattivat huomatessaan kasvien lomaan asetetut tontut.

Äskettäin tekemämme Keski-Amerikan kierroksen tiimoilta opin, että joulutähdet ovat alunperin kotoisin Meksikosta ja Guatemalasta. Tänä vuonna perinteisten punaisten ja valkoisten joulutähtien rinnalla on näkynyt niin Talvipuutarhassa kuin kukkakaupoissa myös vaaleanpunaisia, jopa lohenvärisiä joulutähtiä. Makunsa kullakin – itse en kyllä kotiini kelpuuttaisi lohenväristä joulutähteä!

Talvipuutarha joulutähti Talvipuutarha joulutähtiHyasintteja Talvipuutarha

Viitseliäimmillä oli mukanaan kahvitermos ja muutama joulutorttukin ja onnekkaimmat saivat paikan ylhäältä parvelta, pienten joulukuusten keskeltä. Tätä nykyä voi kuulemma kotiinkin hankkia ruukkukuusen, jopa vuokrata sellaisen, jolloin parhaimmillaan sama kuusi voi jatkaa uraansa joulukuusena vuodesta toiseen.  Kaunis vihreäsävyinen kranssi keräsi kuvaajia siihen tahtiin, että vuoroaan saattoi joutua hetken odottamaankin.

Talvipuutarhan erkkerin portaille oli aseteltu kauniisti jouluruusuja ja täällä huonekuusi toimitti hienosti joulukuusen virkaa.

Talvipuutarhan jouluTalvipuutarhan joulu Talvipuutarhan joulu

Joulun parhaat hahmot olivat piiloutuneet vaaleanpunaisten joulutähtien lomaan Läntisen siiven nurkkaan. Sieltä ne kurkistivat, ketut, oravat ja linnut! Osa tontuista oli visusti piilossa, osa oli uskaltanut ihan näkyville, kaktusten piikeistäkin välittämättä!

Talvipuutarhan joulueläimetTalvipuutarhan joulueläimetTalvipuutarhan tontutTalvipuutarhan tontut

Kiitos yhteisestä matkasta

Näissä tunnelmissa toivotamme kaikille blogimme lukijoille itse kullekin juuri sitä oikeanlaista joulua: rauhallista, riehakasta, hauskaa tai tunnelmallista!

Kiitos teille kaikille, niin lukijoillemme, kuin yli 600 viikkokirjeemme tilaajalle.

Kiitos myös mukaville bloggaajakolleegoille, etenkin Anna-Katrille, Anulle, Janille, Marjolle ja Sakarille. Anna-Katri ja Anu tarjoavat paitsi maisemia ja kohteita myös tunnemyrskyjä, Jani ja Sakari minun tapaani asiaa ja faktaa ympäri maailmaa ja Marjo käy ”puolestani” kaikissa niissä kotimaan tapahtumissa, joihin en ehdi. Joihinkin, kuten tähän, pitää sitten järjestää aikaa Marjon suositusten perusteella!
Seuraan monia muitakin blogeja, kotimaisia ja ulkomaisia, mutta kohteet tai tarinat ovat näissä blogeissa osuneet tänä vuonna parhaiten yksiin omien kiinnostusteni kanssa.

Talvipuutarhan joulu

Talvipuutarhan jouluun voi muuten käydä tutustumassa aina loppiaiseen asti (katso aukioloajat tästä), joten jos vietät osankin joulunajasta pääkaupunkiseudulla, niin suosittelen kokemusta ehdottomasti. Viime sunnuntaina ainakin autonkin sai parkkiin ihan puutarhan portin eteen, eikä maksa mitään, ei paikoitus, eikä vierailu puutarhassa.

Jos haluat taustoittaa vierailuasi ja tutustua Talvipuutarhan historiaan ja hienoihin yksityiskohtiin, niin lue Marjon juttu ennen lähtöä!

Tags from the story
,
Join the Conversation

10 Comments

 1. says: Marjo

  Kiitos Meriharakoille kuluneesta vuodesta ? On ollut ilo taas seurata teidän reissuja ympäri maailmaa. Innolla jo odotan ensi vuoden matkoja.
  Ihana juttu, että poikkesitten Talvipuutarhassa. Se on minun ”salainen akkujen latauspaikka” usein. Joulu siellä oli tänä vuonna poikkeuksellisen kaunis.
  Oikein mukavaa joulua Meriharakat ?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Marjo – ja kiitos itsellesi Etelä-Suomen mielenkiintoisten kohteiden kattavasta esittelystä vuoden mittaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anu! Syystä tai toisesta luen useimmat juttusi mielenkiinnolla – ehkä siksi, että kuvaamasi kohteet ovat tähän mennessä aina olleet jokseenkin tasan toisella puolella maapalloa, siis vähemmän tunnettuja ja kuvattuja ja siksi kiinnostavia.

 2. says: Reissu-Jani

  Kiitos mielenkiintoisista matkakertomuksista, todella maabongarien kohteita teillä ollut – erityisesti Mauretania jäi mieleen teidän tämän vuoden reissuista. Kuten myös pitkä Keski-Amerikan kierros.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Mukavaa jos olet pitänyt – ehkä myös Guinea-Bissau (jos retkemme Gambiasta sinne onnistuu) ja Suriname, Guyana + muutama Karibian saari saattavat kiinnostaa Sinua ensi vuonna.

 3. Eli vielä siis ehtisi näkemään joulujuttuja Talvipuutarhassa! Siellä tulee käytyä ihan liian harvoin, vaikka asun ihan naapurissa. Täytyykin poiketa joku päivä. Mahtavaa uutta vuotta ja antoisaa reissuvuotta teille!

 4. Kylläpä on upea tuo talvipuutarha! Täytyy muistaa käydä siellä ensi joulun aikaan. Yritin käydä viime vuonna talvipuutarhassa parkin kertaa, mutta aukioloajat tulivat molemmilla kerroilla vastaan. Tänä vuonna paremmalla onnella! Mukavaa matkavuotta 2020!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Martta! Tuo on kyllä totta, että ennen edes Espoosta Helsinkiin lähtöä kannattaa aukioloajat tarkistaa pariinkin kertaan, ne ovat kuitenkin sen verran lyhyet talvipäivinä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.