Matkamessut 2023 – voita liput kahdelle!

matkamessut 2023

Kolmen vuoden tauon jälkeen on taas aika matkamessujen. Koronavuosina 2021 ja 2022 matkamessujahan ei järjestetty lainkaan.
Tänä vuonna messuilla on yli 850 näytteilleasettajaa lähes 70 maasta ja messujen partnerimaana on Kreikka.

Vielä viikko sitten suunnitelmissamme oli osallistua matkabloggaajien ominaisuudessa taas kerran matkamessuille, mutta sittemmin jokseenkin toivottomaksi muuttunut Etelä-Suomen sää sai meidät, seniorit, joilla ei ollut erityisia sitoumuksia lähiviikoille, varaamaan lentoliput Espanjaan ajatuksella viipyä siellä pääosan loppukuusta. Joten pahoittelen, Meriharakoita et tapaa tänä vuonna matkamessuilla. Ehdimme kuitenkin jo ilmoittautua bloggaajan ominaisuudessa messuille ja saada lukijoillemmekin arvottavaksi kaksi pääsylippua, joten tässä, ole hyvä!

Pääsyliput oikeuttavat yhteen sisäänpääsyyn messujen aikana perjantaista sunnuntaihin 20-22.1.2023. Messukeskuksessa on samaan aikaan myös Caravan ja Lomakoti – 2nd Home -messut, joille niillekin pääsee näillä lipuilla. Arvomme yhden kahden messulipun paketin (arvo 2 x 18 euroa) kuukausikirjeemme tilaajien kesken tiistai-iltana 17.1. klo 18 ja ilmoitamme voitosta sähköpostilla heti sen jälkeen. Liput toimitetaan sähköpostitse, eli ne ehtivät hyvin perille ennen perjantaita.


Halutessasi voit tästä tutustua joulukuun kuukausikirjeeseemme.
Jos olet jo aikaisemmin ollut kuukausikirjeemme tilaaja, olet saanut ohjeet arvontaan osallistumisesta sähköpostitse.

Matkasuunnitelmia?

Matkavuosi 2023 on osaltamme pitempien kaukomatkojen osalta vielä työn alla.

Joitain lyhyempia matkoja olemme kuitenkin jo varanneet, kuten nyt tämä nopeasti päätetty omatoiminen Sevilla – Ronda – Malaga -kierros tammikuun lopussa.
Olemme myös ilmoittautuneet Travellerin matkalle Pakistaniin, jonka toivomme nyt vihdoin toteutuvan – suunnilleen samalle matkalle olimme ilmoittautuneet jo ennen koronaa keväällä 2020, eli ei se Aasia ehkä ollutkaan vielä siinä, kuten ensin ajattelin Filippiineiltä palattuamme!
Samoin olemme ilmoittautuneet Albatrosin matkalle Champagneen ja Bourgogneen, matkalle, jonne emme viime syksynä enää mahtuneet mukaan.

Toivottavasti matkamessut tarjoavat Sinulle inspiraatiota alkaneen vuoden matkoille!

Vuoden 2022 suosituimmat kuvat

Lopuksi vielä kerran jo päättyneen vuoden matkoja – ja muuta elämää – kerrattuna Instagram -kuvina. Nämä olivat suosituimmat Instagram-kuvamme vuonna 2022. Kesäistä saaristomerta, talvista Espoota, keväistä Osloa, kakkaleivoksia Turun kauppahallissa, Bengtskärin majakka, tammikuinen viikko viime vuonna Espanjan Alicantessa, tänä vuonna Andalusiassa ja söpö Alepa-robotti jumissa Matinkylässä. Kaikki matkavuoden 2022 matkamme löydät halutessasi tästä jutusta.

Top 9 2022

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

10 Comments

  1. Vaikka itse matkamessuille olenkin menossa, ei tuo teidänkään vaihtoehto ihan huonolta kuulosta! :) Mielelläänhän sitä itsekin Espanjassa viettäisi aikaa. Meillä on tarkoitus olla messuilla torstain lisäksi todennäköisesti lauantaina, kiinnostavaa toki sekin, että pääsee messuille parin vuoden tauon jälkeen.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Pohdimme ehkä minuutin ajan asiaa, mutta ehkä kymmenetkin matkamessut nähneitä tulimme siihen tulokseen, että ne hävivät tässä tilanteessa vaihtoehtona Andalusialle :-)
      Lisäksi 150 maan jälkeen matkamessuilla on melko vähän meille tarjottavaa – tai no tietysti hyvällä tuurilla jotain helmiä Euroopasta tai Suomesta.

  2. says: Daniel

    Kyllä Malaga Pasilan voittaa, helposti!

    Mukavaa, että Pakistan on taas suunnitelmissa! Kävin kurkkaamassa tuota ohjelmaa ja ihmettelen viisumin kutsukirjettä, ei sellaista ainakaan pari vuotta sitten tarvinnut. Myös nuo kolmen tähden hotellit tuntuvat vähän kummalta – asuin Lahoressa sikäläisittäin viiden tähden paikassa, kaiketi kaupungin toiseksi parhaassa, ja se oli kyllä mukava hotelli, mutta ainakin yhden tähden tuosta saattoi ottaa pois. Jos kolmestakin joutuu ottamaan sen yhden pois, niin jäljelle jää minusta aika vähän, huomioiden sen, että ollaan kuitenkin tuollaisessa maassa… Tai ehkä tuo luokitus on ajateltu suomalaisittain eikä paikallisten kriteerien mukaan? Joka tapauksessa monipuolinen ohjelma tiedossa!

    1. says: Pirkko

      Kiitos Daniel! Vinkkasin kommentistasi myös Travellerille ja totesivat, että kyllä ne hotellit on testattu/tsekattu – ja toisaalta matka on tiukahko kiertomatka, joten hotelleihin ei ehdi kiintyä. Toivotaan nyt kuitenkin että matka toteutuu ja että hotelleissa on ainakin nukkumiseen kelpaava sänky ja suihku, jossa käyminen menee enemmän miellyttävän kuin inhottavan puolelle.

    2. says: Daniel

      Mainiota! Luulisi heidän kuitenkin valikoivan länsimaiseen makuun kelpaavat hotellit – eihän tuo nyt mikään budjettimatka ole kuitenkaan. Avari Lahore -hotellissa oli hyvä wifi, huonekin oli varmasti 1980-luvulla ollut oikein hyvä ja kyllä siellä suihkusta tuli lämmintä vettä hyvällä paineella, joskin vieressä oli kyltti, joka kielsi veden juomisen, mutta ei se esimerkiksi haissut pahalta. En silti huuhdellut hanavedellä edes hammasharjaa ja olin muutenkin äärettömän tarkka syömisistäni, enkä sitten saanutkaan mitään vatsaongelmia. Käsidesikin oli ahkerassa käytössä Pakistanissa, ja olisi ollut ilman koronaakin.

    3. says: Pirkko

      Kiitos Daniel! Jopa Intiasta selvisin aikoinaan nirsoilemalla ja skippaamalla matkan ajan kaiken kypsentämättömän ja pakkaamattoman ruuan. Jossain ”puolipuhtaissa” maissa tapaamme hampaidenpesuveden puhdistaa pullossa Steripenillä, mutta ehkä Pakistanissa kannattaa käyttää vain kunnolla pullotettua vettä.

  3. says: Jenni / Boarding Time

    Ihanaa Espanjan reissua teille Pirkko ja Lasse! Andalusian valo tekee tässä kohtaa vuotta kyllä aina todella hyvää, ja etelärannikolla kelit ovat olleet tänä talvena poikkeuksellisenkin aurinkoiset ja lämpimät. Meillä on kakkosasunto Esteponassa ollut kolmisenkymmentä vuotta, joten tuolla suunnalla tulee itsekin pyörittyä useamman kerran vuodessa.

    Pakistan tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen, jostain olin lukevinani, että suunnitelmissanne olisi myös Kenia tälle vuodelle? Itä-Afrikka itselleni rakas paikka myös, ja sinne suuntaankin muutaman viikon päästä taas vähän pidemmäksi aikaa.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Jenni! Meitä melkein ”harmitti”, että kun lähdimme tutkimaan suuntaa lyhyelle ex tempore talvipaolle, niin Espanja näytti olevan lähes ainoa kelvollinen tai ainakin paras suunta. Itäisen Välimerenkin alue vaikutti ainakin juuri nyt kylmemmältä ja epävakaisemmalta. Siitä huolimatta elättelen toivetta, että jos ensi talvenakin tulee tällaiselle tarvetta, niin keksisimme taas jotain muuta – meistä ei taida olla ”kakkosasunto” -tyypeiksi, että palaisimme aina uudelleen samoille kulmille. Paitsi ehkä sitten Gotlantiin :-) – muttei sekään oikein talvella toimi. Juu Keniaan ostimme ”halvat” liput kesäkuulle, mutta kokonaisuus niiden ympärille on vielä pääosin rakentamatta.

  4. Jännä muuten, että vaikka me matkustelimme läpi koronan, niin silti jotenkin nyt tuntuu sille, että on lähtemässä lapasesta tää matkailuinto. Valtavasti paikkoja jonne haluaisi heti nyt mennä. Siinä on se syy miksi en sitten lopulta lähtenyt hankkimaan lippuja messuille, vaikka ensin suunnittelin niin.

    1. says: Pirkko

      Kiitos kommentista! Tuolla logiikalla me olisimme varmaan voineetkin ilman suurempia riskejä käydä vaikka matkamessuilla :-) Ainakin muutamat maabongari-ystävämme totesivat, ettei siellä mitään kovin merkittävää ollut, siis ainakaan jo ”melkein kaikkialla” käyneiden mielestä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *