Peter Pan -teemainen Afternoon Tea Lontoossa

Afternoon Tea Lontoo

Iltapäivätee, Afternoon Tea, on osa Lontoon kokemustamme, tälläkin kertaa. Vaihtoehtoja tutkaillessani päädyin lopulta ehdottamaan The Shardin Aquashard-ravintolan Peter Pan -teemaista vaihtoehtoa. Rosewood-hotellin Art Afternoon Tea olisi saattanut sekin olla vähintäänkin mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta lopulta ajattelimme, että Aquashard tarjoaisi paitsi teetä myös The Shard -elämyksen.

Pöydän varasimme – varmuuden vuoksi – hetimmiten lentojen varaamisen jälkeen, eli lähes 2 kuukautta ennen vierailuamme, mutta saimmepa sitten valita itsellemme hyvin sopivan päivän ja kellonajan. Ilman varausta Aquashardiin ei taida päästä edes sisään, joten varaus kannattaa tehdä. Valmisteluna tilaisuuteen söimme reilun aamiaisen hotellilla, mutta sen jälkeen pidimme taukoa syömisestä, välipaloja myöten, iltapäivään asti. Panostimme vielä ruokahaluun kävelemällä Parlamenttitalolta The Shardiin pitkälti Southbankiä seuraillen, jolloin matkaa kertyi lähes 5 kilometriä.

Hämäävää muuten, että ainakin tuolta suunnalta The Shardia tämä valmistuessaan Länsi-Euroopan korkein pilvenpiirtäjä (2013, 310 metriä) tuli näkyviin vasta viimeisen kilometrin mittaan. Pariin kertaan jo vähän epäilimme reittiämme, sillä jotenkin ajattelin, että pakkohan sen on jo näkyä! Varso Tower Varsovassa on jalan verran korkeampi, mutta lasketaanko Puola Länsi-Eurooppaan on sitten toinen juttu. Pietarin ja Moskovan pilvenpiirtäjät eivät ainakaan kilpaile tässä sarjassa.

The Shard
The Shard

Aquashard

Aquashard-ravintola sijaitsee rakennuksen 31. kerroksessa, ei siis yhtä korkealla kuin näköalatasanne, joka sijaitsee kerrosten 68 ja 72 välissä, mutta tyydyimme tuohon 31. kerrokseen. Näköalatasanteella pistäytyminen olisi maksanut kahdelta 64 puntaa lisää. Myös Aquashard-ravintolasta on ihan kelvolliset näkymät ja ravintolaa ehkä hiukan epäkohteliaasti kiertelemällä jopa kaikkiin suuntiin. Jos haikailet myös näköalatasanteelle tai vaan näköalatasanteelle, niin muista, että (ainakin lokakuussa 2023) se on suljettu maanantaisin ja tiistaisin.

Aulan turvatarkastuksen ja nopean hissimatkan jälkeen meidät ohjattiin pöytäämme, joka oli hienosti Thames-joen suuntaan ja ihan ikkunan vieressä. Hyvät näköalat olivatkin hetkittäin tarpeen, sillä kunnon iltapäiväteen tapaan syötävää oli sen verran paljon, että välillä piti pitää vähän taukoakin.

Aluksi valitsimme haluamme teen – kahviakin olisi saanut. Shampanjasta kieltäydyimme, mutta etenkin reippailumme jälkeen ostimme pöytään kyllä vettäkin teen lisäksi. Tosin halvemmaksi olisi tullut ostaa pari pulloa vettä lähimmästä ruokakaupasta ja juoda ne ennen ravintolaan saapumista :-)

Aquashard
Aquashard-ravintoa 31. kerroksessa, jonne laskeudutaan näyttävästi 32. kerroksesta

Tower Bridge

Thames
The Shardin varjo HMS Belfastin yllä

Viisi suolaista vaihtoehtoa

Teen saapumisen jälkeen pöytään saapuivat suolaiset vaihtoehdot, viisi kummallekin, eivätkä ne kaikki olleet ihan pieniäkään. Mukana luonnollisesti myös iltapäiväteen perinteisin vaihtoehto, eli vesikrassileivät.

  • Baked Pig – possua, rapeaa sipulia ja lehtitaikinaa
  • An Enormous Mushroom Chimney – leipää, sienimuhennosta
  • Neverland Lagoon – savustettua lohta, tuorejuustoa
  • Lost Boys Campfire – grillattua kanaa
  • Little Bird – vesikrassia, tryffeliä ja majoneesia

Ainakin Neverland Lagoon ja Lost Boys Campfire ovat suoraan Peter Pan tarinoista, eli Mikä-mikä-maan laguuni ja Kadonneiden poikien leirinuotio!
Suolaisista vaihtoehdoista oma suosikkini oli tuo kanajuttu, Lassen ehkä savustettu lohi.

Aquashard The Shard

Peter Pan Afternoon Tea

Peter Pan Afternoon Tea
Etualalla ovela sienen muotoinen ”sienileipä” ja possua

Makea lasti Kapteeni Koukun laivassa

Makeiden vaihtoehtojen tarjollepano toteutti upealla tavalla iltapäiväteen Peter Pan -teeman. 10 leivosta/jälkiruokaa purjehti pöytämme ääreen Kapteeni Koukun laivalla, joka vielä perille saapuessaan verhoutui savupilveen.

  • Vanilla Scone & Golden Raisin Scone – vanilja- ja rusina skonsseja mammea-omena- ja vadelmahillolla ja kookoskermalla
  • Peter’s Secret Never Tree Entrance – suklaamousse, kirsikkahilloa ja ganachea
  • Peter Pan’s Hat – sitruunatahnalla ja kermalla täytetty tuulihattu
  • Tick-Tock the Crocodile – vadelmamousseeta ja valkosuklaata
  • Tinker Bell – keksi valkoisella kuorrutuksella ja kultaisella keijupölyllä

Tässä iltapäiväteen perinteitä kantaa tietysti skonssit, jotka tarjoiltiin laivassa tulleesta aarrearkusta. Helinä-keijun keksihahmo oli niin suloinen, ettei sitä olisi malttanut syödä ja pakkautimmekin ne mukaamme hotellille, jossa nekin kuitenkin illan ja seuraavan aamun mittaan päätyivät suihimme. Krokotiilin vadelmamousse meni myös kategoriaan jälkiruuat, jotka vievät kielen mennessään.

Peter Pan Afternoon Tea

Peter Pan Afternoon Tea
Ihana Helinä-keiju ja perinteiset skonssit
Peter Pan Afternoon Tea
Sitruunatuulihattu ja suklaamousseeta leivoksen muodossa
Viimeiset mukaan
Muutama makea vaihtoehto säästettiin illaksi hotellille

Hintoja ja hyväntekeväisyyttä

Aquashardin iltapäiväteen hinta (176 euroa kahdelta) tulikin jo mainittua Lontoon matkamme kustannusyhteenvedossa. Samppanjalasilliset olisivat lisänneet hintaa runsaalta 50 eurolla. Vaikka hinta saattaa vaikuttaa kovalta, niin Aquashardin toteutus ei kuitenkaan ole Lontoon iltapäiväteevaihtoehdoissa kallein, pikemminkin keskihintainen. Halvempiakin toki löytyy, muttei hienoimmista hotelleista – eikä The Shardista aukeavalla näköalalla.

Hienoista hotelleista puheenollen, Aquashardin yläpuolella The Shardissa sijaitsee Shangri-La -hotelli. 18 kerrokseen ravintolan yläpuolella sijoittuvasta hotellista voi varata huoneen päivästä riippuen n. 700 – 900 euroa yö, jos arvelee, että iltapäiväteen jälkeen ei enää huvita kävellä takaisin omalle hotellilleen.

Rahasta puheenollen vielä, tiesitkö, että kirjailija luovutti Peter Panin oikeudet ja sen myötä tuotot lastensairaalalle Britain’s Great Ormond Street Hospital. Myös Aquashardin iltapäiväteen tuotoista osa menee tälle lastensairaalalle.

Aquashard

Shangri-La Lontoo
Vähän tuulinen päivä :-)
Join the Conversation

6 Comments

  1. Tästä tuli mieleen meidän edellisviikonlopun skonssibrunssi, joka oli ihan hauska kokemus Loviisassa. Tarjolla oli sekä makeita että suolaisia vaihtoehtoja. Näkymät eivät ihan tuolla tasolla olleet, vaikka miljöö olikin ihan mukava. :) Ja ei tosiaan ihan halvimmasta päästä tuo teehetken hinta, mutta toisaalta, mukava kokemus varmasti; eikä muuten ole edullinen Shangri-La -hotellikaan…

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Onhan noita toki Suomessakin, ihan kivasti toteutettuja. Vuosien mittaan taidamme olla testanneet ainakin 4-5 toteutusta. Meitä lähimpänä on Nokkalan majakan toteutus Espoossa – ehkäpä päädymme sinne jossain vaihessa vielä tänäkin syksynä/talvena.

  2. says: Hannele

    Iltapäivätee on kyllä kiva konsepti. Kesän Lontoon matkallani ystävieni kanssa kävimme The Langhamin Palm Courtissa iltapäiväteellä heti kaupunkiin saavuttuamme ja toimi hyvin tervetuliais-hetkenä. Me törsäsimme myös kuohuviin julistaaksemme jokakesäisen reissumme taas alkaneeksi.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Hannele! Hyvä idea tuo, mahdollisesti jopa siihen hetkeen, kun vielä odottaa pääsevänsä hotellihuoneeseen!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *