Taiwan kuvina

Taipei kuvina feature

Taiwanissa oli jo maaliskuussa jo melkein kesä, suomalaisittain. Paikalliset toki kulkivat edelleen kevyttoppatakeissa. Kirsikkapuutkin olivat kukkineet jo helmikuussa, vaikka jonkun yksittäisen myöhäisen lajikkeen vielä kukassa näimmekin.

Taipein listallamme oli lista kohteita. Näin niiden kanssa lopulta neljän päivän vierailulla kävi – käymättömät yliviivattu:

  • Longshan-temppeli
  • Chiang Kai-shek -muistomerkki
  • Shilinin yömarkkinat
  • Yangmingshanin kansallispuisto ja Seven Star Mountain
  • Maokong-vuoren teeviljelmät ja gondolihissi
  • Beitou’n kuumat lähteet
  • Taipei 101
  • Jiufenin kylä, joka on kuulemma inspiroinut elokuvaa ”Henkien kätkemä”
  • Raohe Streetin yömarkkinat
  • Dalongdong Bao’an -temppeli
  • Dihua Street
  • 228 Peace Memorial Park
  • National Palace Museum
  • Liberty Square Arch
  • Grand Hotel Taipei
  • Queen’s Head
  • Tarokon kansallispuisto

Käytimme kaksi päivää Taipeihin kierrellen omatoimisesti aamu- ja iltapäivä/iltaretkellä valiten kullekin retkelle edes vähän samalla suunnalla olevia kohteita. Parissa päivässä ei isoa kaupunkia näe, joten paljon jäi näkemättäkin, melko löysällä otteella kaupunkia lähestyessämme. Kuuden tunnin aikaerokin väsytti hiukan ensimmäisinä päivinä.

Retki Yehliun geoparkiin (Queen’s Head), Jiufenin kylä ja vähän muutakin samalla suunnalla toteutui toki, kun retki oli etukäteen varattu.
Samoin juna-bussiyhdistelmänä toteutettu päiväretki Tarokon kansallispuistoon, joka ei siis todellakaan ole ihan Taipein lähellä.

Taipeissa liikuimme niin jalan, busseilla kuin metrolla. Bussimatka eläkeläispariskunnalle maksoi 44 senttiä, siis kahdelta. Metromatka vähän enemmän, kaksi polettia maksoi euro ja 16 senttiä. Päivälippujakin olisi ollut, mutta tapaamme suunnitella menemisiämme sen verran lyhyellä aikavälillä, ettemme sitoutuneet edes päiväksi. Google Maps neuvoi hyvin reitit ja pysäkit. Miljoonakaupungissa on väkeä ja meno tehokasta – päivän spurtteja osui kohdalle tasaisin väliajoin kun isonkin risteyksen ylittämiseen saattoi olla aikaa 30 sekunttia – liikennevalot laskivat aikaa koko ajan.

Alla jo Facebookissa julkaisemamme kuvakokoelmat kultakin Taipein päivältämme:

Liberty Arch Squarelta Modern Toilet -ravintolaan

Puistojen katveissa isokin kaupunki on pieni Taiwan kuvina
Puistojen katveissa isokin kaupunki on pieni

Taipei 101:stä Shilanin yömarkkinoille

Taipei 101 opastaa kuvien ottamisessa vaikka tällaisella esimerkillä
Taipei 101 opastaa kuvien ottamisessa vaikka tällaisella esimerkillä

Queen’s Headiltä Grand Hotel Taipeihin

Jinfen matkamuisto  Taiwan kuvina
Jinfenin kylän kujilla tarjolla oli matkamuistoja – ja vaikka mietelauseita

14 tunnin päiväretki Tarokon kansallispuistoon

Juna Hualien Taipei
Paluumatka Hualienista Taipeihin taittui Disney-teemaisessa junassa
Tags from the story
,
Join the Conversation

12 Comments

  1. Tuo Tarokon kansallispuisto näyttää kyllä kuvien perusteella todella hienolta. Sen verran paljon Taiwanissa kuulosti olevan muitakin kiinnostavia kohteita, niin voisi hyvin ajatella, että pidemmänkin ajan olisi varmasti viihtynyt, vaikka neljässäkin päivässä taisi saada maasta jo ihan hyvin kuvan.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Oikeasti lähelle luontoa pääseminen vaatii kyllä useamman päivn Tarokon retken, mutta voihan sitä tosiaan käydä näin vaan kevyestikin katsomassa.
      Maabongareina tällainen 3-5 yötä per kohde on useimmiten meidän valintamme, enemmän kuin vaan yli yön, pahimmillaan illalla tulo ja aamulla lähtö, mutta ihan kaikkea emme jokaisesta maasta yritäkään nähdä – mieluummin kahdessa viikossa vaikka juuri 3 kohdetta kuten tällä reissulla, kuin kaksi viikkoa Taiwanissa, vaikka ehdottomasti Taiwanissakin sen ajan saisi mainiosti kulumaan.

  2. says: Daniel

    Olettepa ehtineet neljässä päivässä nähdä ja kierrellä paljon. Ehkä säätkin suosivat teitä, vai satoiko paljon? Ainakin taivas näyttäisi valokuvissa olevan tutun pilvinen ja harmaa.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Daniel! Aina välillä sateli, mutta hyvin vähän ja pääosin öisin. Vain yhden vesiputouksen skippasimme ja otimme Grand Hotel Taipein sen tilalle, kun vesiputous juuri sillä hetkellä kunnon vesisateessa ei innostanut, kun sinne olisi ollut vartin kävelymatkakin.

  3. Hieno idea hyödyntää näitä Facebookin kuvakoosteita, mitä reissusta livenä jaatte! Itsellä ei ole energiaa ikinä moiseen, mutta näin ”tuotettuna” saa hienoja kokonaisuuksia aikaiseksi, mitä voi täydentää myöhemmin postausten muodossa.

    Kaveri kävi Taiwanissa ja oli siellä jossain ”todella syrjässä” käymässä katsomassa vaihto-oppilasperheen olosuhteita. Oli ollut aika iso kontrasti Taipeihin verrattuna kuulemma. Ja paikallinen ruokakulttuurissa oli ollut omat haasteet, kun alettiin tarjoamaan niitä perinteisiä herkkuja, jotka eivät ehkä ihan ole suomalaisten ykkösjuttu, mutta ei oikein kehtaa kieltäytyäkään. No maassa maan tavalla, ja matkailu avartaa.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Rami! Vaikka Facebookin hakutoiminnot ovatkin ehkä viime vuosina vähän parantuneet, niin mielestäni sen puolella on edelleen vaikea löytää mitä tahansa muutamaa viikkoa vanhempaa, joten näin saan linkit näihin kuvakokoelmiin itsellenikin talteen ja blogin hakutoimintojen piiriin. Tuo on varmasti totta niin Taiwanissa kuin monessa muussakin maassa, että elämä maaseudulla voi olla aika paljonkin erilaista kuin pääkaupungissa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *