Palau kuvina

Palau feature

Poikkesimme Taipeista myös Palaulla, joka on alle 20 000 asukkaan saarivaltio Tyynellä merellä hiukan vielä Filippiineiltä itään. Palau oli ensimmäinen, mahdollisesti myös viimeinen vierailemistamme Tyynen valtameren saarivaltioista. Aikaisemmat kohteemme sillä suunnalla ovat hallinnollisesti kuuluneet jollekin muulle maalle, kuten Tahiti Ranskalle ja Pääsiäissaari Chilelle. Palau on ehkä pieni, mutta kuitenkin itsenäinen.

Suoria lentoja Taipeista Palaulle oli muutaman kerran viikossa, joten päädyimme niiden ohjaamana viettämään Palaulla kolme yötä, eli kaksi päivää ja puolikkaan vielä kolmannestakin. Asuimme Kororin, kaupunki jonka lähellä lentokenttä on, liepeillä pienehkössä resortissa (Cove Resort Palau) ja käytimme aikamme lähes kokonaan tutustuen Rock Islands -saaristoon, joka on Unesco-kohdekin. Saaristo on tunnettu sienimäisistä kalkkikivisaarista, turkooseista laguuneista ja koralliriutoista. Alueeseen voi tutustua niin pienkonelennolla kuin veneretkellä ja onnistuimme saamaan molemmat mahtumaan Palaulla viettämiimme päiviin. Retkien lisäksi nautimme trooppisesta lämmöstä ja hotellin kivan isosta uima-altaasta, jossa tuli uitua pariinkin otteeseen ainakin saman verran kuin tyypillisesti uimahallireissulla Matinkylän uimahallissa.

Cove Resort Palau
Kun päivälämpötila on 28 astetta, ei muutama pilvikään haittaa!

Cessna 182 -lentokoneen kyydissä

Pienkonelentoja olemme vuosien mittaan tehneet useita, viimeksi Okavangon suistolla, mutta nelipaikkaisella koneella, josta on vielä matkustajan puoleinen ovi otettu pois, emme olleet tätä ennen lentäneet. Kieltämättä vähän hirvitti, etenkin tuo oven puuttuminen. Toisaalta tietysti oven puuttuminen toi näkymät alapuolella lähemmäs ja mahdollisti niiden kuvaamisen myös ihan toisella tavalla kuin lentokoneen ikkunan läpi.

Tällaisia kuvia lennolta tuli otettua:

Palau kuvina

Aktiviteetteja veneretkellä

Oikeastaan olisimme halunneet vaan ajella ympäriinsä alueen saaristoa, mutta sellaista retkeä ei edes jotenkin kohtuulliseen hintaan ollut tarjolla, joten päädyimme valmiille retkelle, joka käsitti monen monta mahdollisuutta snorklaamiseen. Snorklaamisen ohella oli myös mahdollisuus pieneen kanoottiretkeen, uimiseen ja ”mutahoitoihin” valkoisessa Milky Way -nimisessä lahdessa ja uimiseen meduusojen kanssa Jellyfish Lake -nimisessä pienessä saarijärvessä. Kävimme uimassa maidonvalkoisessa vedessä ja snorklasimmekin vähän, mutta meduusoja emme sitten lopulta päätyneet katsomaan. Kansallispuistolisenssi, joka olisi käsittänyt myös järven oli tuplahintainen peruslisenssiin (50 USD per henki) verrattuna. Nyt ei myöskään kuulemma ollut hyvä meduusavuosi, minkä tiedon muutamat tästä huolimatta järvessä käyneet vahvistivatkin, eli ehkä ihan järkevä valinta meiltä. Snorklaamassa en ollut käynyt moneen vuoteen, mutta näissä vesissä (ja näissä lämpötiloissa) sekin palautui nopeasti mieleen.

Tällaisia kuvia mm. kertyi veneretkipäivältämme:

Palau kuvina

Join the Conversation

20 Comments

  1. Upean näköisiä kuvia! Itselläni vahvistui edelleen se, että Palau varmasti olisi meidän mieleen. Varsin mielenkiintoinen tuo lentokone, vähän kuulostaa hurjalta tuo oven puuttuminen. Mutta kieltämättä, kuvaaminen on siten varmasti helpompaa.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mikko! Muutamiakin teidän snorkkausjuttuja lukeneena uskon tosiaan, minäkin, että Palau voisi olla teille erinomaisesti sopiva kohde.

    2. Ihan mielettömiä kuvia!! Tuo oven puuttuminen oli kuvien kannalta varmasti erittäin hyvä juttu, vaikkei muuten ehkä niinkään :D

      Palau vaikuttaa kyllä kohteelta, mikä kiinnostaisi itseänikin!

    3. says: Pirkko

      Kiitos Eveliina! Palau kannattaa pitää mielessä tuolla suunnalla, sillä se ei sittenkään ole niin kaukana muista Aasian kohteista. Paitsi Taipeista niin ainakin Malesiasta ja Filippiineiltä on sinne suoria lentoja (tämän hetken tilanne).

  2. says: Daniel

    Hui kamala. En myönnä kärsiväni korkean paikan kammosta, mutta tuollaiselle lennolle en varmaan olisi uskaltanut lähteä. Hienoja kuvia sieltä kuitenkin sai, hyvä siis että teillä riitti rohkeus. Minkälainen elintaso tuolla Palaulla oli? Ja mistä maista muut matkailijat olivat?

    1. says: Pirkko

      Kiitos Daniel! Pakko vaan luottaa turvavöihin, jotka tässä tapauksessa olivat vähän järeämpää lajia kuin isoissa koneissa.
      Elintasosta on vaikea sanoa mitään noin katukuvan perusteella, etenkin kun alueella, jolla asuimme oli lähinnä isoja hotelleja – ja Yhdysvaltain armeijaa. Luultavasti ainakin näille työskentelevät pärjäävät kohtuullisesti. Veneretkeläiset olivat lähinnä Australiasta ja Yhdysvalloista, mutta oli siellä jokunen eurooppalaisenkin taustan omaava.

  3. Katselin aiemmin noita teidän kuvia, ja vain vahvistui se ajatus, että tuonne haluan joskus. Se olisi meillekin varmaan todennäköisin saari noista Tyynenmeren vaihtoehdoista. Saakohan tuolla lennättää dronea..

    1. says: Pirkko

      Kiitos kommentistasi – ja kiinnostuksestasi Palauta kohtaan! En nyt varsinaisesti selvittänyt tuota drone-kuviota, kun en moista haluaisi ympäri maailmaa kuljetella. Luultavasti siihen jokin lupa tarvitaan ja alueet saattavat olla jotenkin rajattuja, joko suojeltujen kohteiden osalta tai sitten sotilaskohteiden läheisyydessä, joita niitäkin tuolla suunnalla taitaa riittää.

  4. Upea lentomatka. Surrealistinen.

    Vietnamissa minäkin tein tunnin vesijuoksutreenin – samalla sain vinkkejä seuraavaan kohteeseen kahdelta kanadalaisnaiselta. Hyvä treeni monella tapaa.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Mari! Kieltämättä elämys, lentomatka siis. Vesijuoksuun en ole innostunut, mutta uiminen on ihan jees :-)

  5. Todella upean näköinen paikka! Tuo lentokoneen oven puuttuminen olisi ollut itselleni kyllä paha paikka, mutta teille se tarjosi mahdollisuuden upeisiin kuviin (huippu tuo yksikin isompi, ilmasta otettu kuva!). Palau tuntuu itselleni vielä liian kaukaiselta edes haaveilla, mutta millainen lie on Palaulle matkustamisen helppous/hinta suhteessa muihin Tyynenmeren saarivaltioihin…

    1. says: Pirkko

      Kiitos kommentistasi! Palau tosiaan valikoitui kohteeksemme siksi, että se on suht lyhyen lennon päässä muista Aasian kohteista, esimerkiksi Palausta, neljän tunnin pintaan oleva suora lento ei ole paha tuolla alueella. Kaikki Tyynenmeren saaret taitavat olla kohteina kalliita, eli budjettireissusta on vähän paha haaveilla tuolle suunnalle.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Maria! Tyynellä valtamerellä on useita valtioita ja mielestämme Palau oli ihan hyvä esimerkki niistä, jos siis haluaa vaan vähän ”maistella” tuota aluetta.

  6. Huh, varmasti aika kuumottavaa oven puuttuminen lentokoneesta. Mutta positiivinen puoli tietysti se, että saa parempia valokuvia, kunhan pysyy kyydissä. :) Olen hypännyt aikoinaan tandemlaskuvarjohypyn ja silloin koneen oveen avaaminen yläilmoissa tuntui hassulta ja varsinkin kun aloimme raahautua avonaista ovea kohti. Hieno kokemus, mutta tuollaisessa koneessa tarkistaisin varmasti moneen kertaan, että onhan turvavyö kunnolla kiinni.

    1. says: Pirkko

      Kiitos Merja! Kieltämättä tuo, että turvavyö on kunnolla kiinni, tuli tarkistettua alkuun muutamaankin kertaan!

  7. says: Anmarien

    Tunnen korkeanpaikan kammoa ihan vain miettiessäni tuota lentokonetta…. Kunnon seikkailu jo pelkkä lentomatka olisi itselle.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *