Unelias Uruguay

Uruguayssa vietimme yhden vuorokauden Coloniassa ja toisen Montevideossa. Colonia del Sacramento on Uruguayn vanhin kaupunki – portugalilaisten 1600-luvulla perustama ja nykyisin Unescon maailmanperintökohde. Buenos Airesin jälkeen yksi iltapäivä ja ilta pienessä ja rauhallisessa kylässä (22 000 asukasta) oli ihan mukava breikki. Päivällä kiertelimme vanhaa kaupunkia, nousimme 118 askelmaa ylös majakkaan ja vietimme jopa hetken hotellin uima-altaalla. Vanhassa kaupungissa oli myös paljon vanhoja autoja – kuten Uruguayssa yleensäkin, hyvin korkea autovero pitää autokannan pienenä ja vanhana. Illalla palasimme vanhaan kaupunkiin ja söimme tosi tunnelmallisessa ympäristössä taas täkäläiseen tapaan tuhdisti lihaa.

Montevideossa ei enää ollut kylätunnelmaa, vaikka kaupunki Buenos Airesiin verrattuna onkin pieni (1,5 milj. asukasta). Täällä söimme lounaan vanhassa kauppahallissa tutustuen uruguaylaiseen parrilla-ateriaan – kaikenlaista lihaa ja makkaraa suomalaisen mittapuun mukaan viikon aterioiksi. Onneksi hotelli yllätti urheilumahdollisuuksillaan – 25 metrin uima-allas ja sisäjuoksurata (ulkona olisikin ollut liian kuuma juosta). Urheilun jälkeen taas maistui juoma – uruguaylainen Medio y Medio juoma (valkoviiniä ja kuohuviiniä) olikin Pirkon makuun!
Uruguayta väitetään Latinalaisen Amerikan parhaaksi paikaksi asua – ilmeisesti mm. siksi, että siellä olot ovat olleet melko vakaat naapurimaihin verrattuna ja siksi kuulemma sinne onkin alkanut asettua amerikkalaisia eläkeläisiä enenevässä määrin. Emme kuitenkaan vielä innostuneet …

Seuraavana aamuna vielä ”pakollinen” kokoelma julkisia rakennuksia ja patsaita ja sitten lento Brasiliaan. Montevideon uutta lentokenttärakennusta opas väitti jollain mittapuulla maailman kauniimmaksi. En tiedä siitä, mutta tax freen hintataso oli ”kaunis” ja tarjonta runsasta – ostinkin jonkin verran kosmetiikkaa edullisemmin kuin noin miltään kentältä muistaakseni koskaan. (Brasilian lentokenttien hintataso sen sijaan ei houkutellut ostamaan mitään.)

Uruguay
Klikkaa tästä tai kuvasta Uruguayn kuviin
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.