Kirjallisia matkoja

kirjallisia matkoja

… siis ei ’nojatuolimatkoja’ vaan matkoja kirjojen innoittamana.

Keväällä 2006 kävimme Cornwallissa ainakin osittain Rosamunde Pilcherin innoittamana. St Ivesissä etsimme jopa kirjoissa mainitun pubin (The Sloop Inn).

Viime syksynä kävimme Gaboronessa Alexander McCall Smithin Naisten etsivätoimisto -kirjasarjan innoittamana – Gaboronessa poikkeamiseen Olympian perusmatkan jälkeen ei ollut mitään muuta syytä ja Gaboroneen ja sen lähiseutuihin tutustuimmekin retkellä, joka oli erityisesti laadittu kiertämään kirjassa mainittuja paikkoja.

Ensi kesän kirjallinen matkakohdekin on ollut matkailun bucket listallani jo kauan: erityisesti Nancy Thayerin kirjallisen tuotannon innoittamana olen jo pitkään halunnut käydä Nantucketin saarella ja kesäkuussa onkin nyt sitten tarkoitus viettää viikko Nantucketissa, Martha’s Vineyardilla ja Cape Codissa – kaikki niin kirjoissa kuin elokuvissa usein mainittuja tai esiintyviä paikkoja! Tappajahai -elokuvat on muuten osittain kuvattu Vineyardilla – vaikka itse tappajahain tapasimmekin Hollywoodissa käydessämme 1980 -luvun alussa.

View Larger Map

Parhaillaan luen Michael Crichtonin kirjaa Micro, joka on sijoitettu Hawaijille. Kirjasta sen verran, että nyttemmin edesmenneen Crichtonin mielikuvitus on kyllä ollut ihan uskomaton – miten tällaisia asioita voikaan keksiä! Mutta aiheeseen liittyen, pitäisiköhän Hawaiji lisätä sille matkailun bucket listalle …

Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Pirkko

    Nantucketiin liittyvää karttaa tähän etsiessäni huomasin, että suhteellisen lähellä (Suomesta katsoen) olisivat myös Prince Edward Island ja St Pierre & Miquelon Kanadassa, jotka molemmat olisivat Travellers’ Century Clubin maalistan mukaan ”maapisteitä”, Prince Edward Island itsehallinnon ja riittävän suuren väestön omaavan saarisäännön mukaan (kuten Ahvenanmaa) ja St Pierre & Miquelon Ranskan merentakaisena alueena (samainen saarisääntö). Mutta jääköön nyt tällä kertaa ainakin kyseiset pisteet keräämättä – suunnitelmissa siis 2 viikon matka ilman yhtään uutta maapistettä!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.