Bike in TWEED in Stockholm

bikeintweed

Kävimme viikonloppuna lyhyesti Tukholmassa – lyhyesti, sillä Viking Gabriella oli Tukholmassa vain 10:00 – 16:30, mutta hienossa syyssäässä ehtihän siinäkin kaikenlaista, esimerkiksi katsomaan Kungsträdgårdenissa Bike in TWEED -tapahtumaan osallistuvia hienoja vanhoja pyöriä ja pyöräilijöitä vanhanaikaisissa, tyylikkäissä, pyöräilyasuissaan. Tämä pyöräilytapahtuma järjestettiin Tukholmassa toista kertaa ja tunnustettakoon, että osuimme Tukholmaan oikeana viikonloppuna ihan sattumalta – mutta haitanneeko tuo!

Netistä löytyy jo hienoja kuvakokoelmia tapahtumista – matkan omissa kuvissammekin on aika paljon juuri tästä tapahtumasta – oli vaan pakko kuvata, kun osallistujien asut ja varusteet olivat niin hienoja.

bike in tweed
Klikkaa kuvasta tai tästä kuva-albumiin

Kuuteen tuntiin saimme pienellä suunnittelulla mahdutettua kaiken päivään kevyesti kaavailemamme: tulimme Viking Linen bussilla Cityterminaaliin, kävelimme siitä Gudrun Sjödenin liikkeen kautta Kungsträdgårdeniin (Bike in TWEED ja kahvi/kokistauko) ja sieltä sitten Gamla Stanin läpi Fotografiska Museetiin Stadsgårdin rannalla (museo ja lounastauko). Kun aikaa vielä tuntui jäävän, niin otimme taksin Skrapanille (Södermalmille vanhan verotoimiston alakertaan rakennettu ostoskeskus) ja katsastimme hiukan Södermalmin kauppoja ja poikkesimme mm. Söderhallenissa ennen paluuta laivalle.

Laivaksi risteilyllemme valikoitui Viking, kun edelliset (tunnustettakoon, ainakin 4 vuoden takaiset) kokemuksemme Siljasta Tallink -omistuksessa eivät olleet pelkästään positiivisia – ja kun Vikingiltä löytyi sopivasti Pirkon nimipäiväviikonloppuun sopivan edullinen Punainen lähtö. Tämänkertainen kokemus Viking Gabriellasta oli ihan ok – menomatkalla söimme Ella’s ravintolassa onnistuneesti ilman etukäteisvarauksia ja paluumatkalla Tapas-ravintolassa jonottamatta. Menomatkalla huvittelimme jopa kuuntelemalla Tribute to Abba -musiikkishowta, joka vähintäänkin huumorilla otettuna oli ihan hyvä ja paluumatkalla nautimme iltateen/viinin Viking Karaoken hiukan hidasta käynnistymistä seuraten – melkein mielenkiintoista sekin …

Kaiken kaikkiaan, etenkin kun Helsingissä perjantaina satoi ja tuuli, ja lauantaina Tukholmassa oli mitä hienoin syyssää, oikein onnistunut pieni reissu – ettei nyt ihan montaa kuukautta tarvitse olla matkustamatta, kun seuraava oikea matka on tiedossa vasta marraskuun alussa.

P.S. Jollain ihmeellisellä sattumalla näillä syysmatkoillamme tunnumme osuvan pyöräilytapahtumiin niitä varsinaisesti hakematta, viime syksynä maantiepyöräilyn maailmanmestaruuskisoihin Kööpenhaminassa ja tänä syksynä tähän tapahtumaan Tukholmassa.

Tags from the story
, , ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *