Kokousmatkalle Frankfurtiin

meeting2Olemme parin vuoden ajan (toukokuusta 2012 alkaen) osallistuneet suomalaisen Maailmanmatkaajat -klubin toimintaan. Suomalaisen klubin jäseneksi pääsee, kun on käynyt 70 TCC-alueella – TCC viitaten Travelers Century Clubiin, joka erityisesti Yhdysvalloissa, mutta myös isommissa Euroopan maissa toimii aktiivisesti ja julkaisee omaa lehteään ja matkailuun liittyvää tietoa omilla nettisivuillaan. TCC:n jäsenyysvaatimuksena on 100 TCC-aluetta, jotka meiltä on löytynyt jo vuodesta 2011 alkaen, mutta kun klubilla ei kuitenkaan ole Suomessa ollut toimintaa, ei sen jäseneksi liittyminen ja jäsenmaksun maksaminen vuosittain ole innostanut.

Frankfurt

TCC:n nettisivuja olen kuitenkin ajoittain lueskellut ja sitä kautta huomasin, että syyskuun alussa klubin Saksan ”jaos” järjestää kokouksen Frankfurtissa ja kun vielä lupasivat, että voimme toki tulla tutustumaan toimintaan vaikka jäseniä emme vielä olekaan, niin päätimme lähteä! Edestakaiset lennot Frankfurtiin ja yksi yö kokoushotellissa irtosi hintaan 460 euroa (2 hengelle), joten sinne! Järjestäjien puolesta olisi myös ollut tarjolla (hintavia) tutustumispaketteja Frankfurtin ympäristöön, mutta emme olleet niistä kiinnostuneita.

Travelers Century Clubin kanssa osallistumisemme tiimoilta käydyissä keskusteluissa kertoivat myös, että heillä on jäseniä Skandinaviassa jo sen verran, että yrittänevät Skandinavian jaoksen perustamista varmaan jo lähivuosina.

Klubin jäsenlehdestä, Centurianista,  tässä esimerkki.
Aika ”ihmiskeskeinen” lehti, eli siinä yleensä listataan kaikki pidetyt kokoukset, joita Yhdysvalloissa on monissa osavaltioissa, mutta joskus, tosin harvemmin, tässä lehdykässäkin on ihan matkailuasiaakin, esimerkiksi muutokset TCC-listaan julkaistaan näissä. Maakohtaiset asiat julkaistaan käsittääkseni yleensä klubin vain jäsenille tarkoitetuilla info files -sivuilla, jonne ei-jäsenenä ei ole päässyt tutustumaan.

centurian

P.S. Samalla toinenkin syksyn matkoihin lisää toivoa herättävä tänään tullut matkailu-uutinen: Arial-matkoilta tuli viesti, että lokakuun matka Moldovaan ja Transnistriaan (linkki poistettu matkatoimiston jäätyä ainakin tauolle koronan takia) olisi tällä kertaa toteutumassa! Ehkä saamme siis kaikki Euroopan TCC-alueet kasaan jo lokakuussa …

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.