Pariisin ja Normandian tunnelmia vielä kerran

Pariisin kuvat

(Keksipaketin kuvaa klikkaamalla päädyt Pariisin kuviin, et kekseihin …)

Parhaat Pariisin -tuliaiset on syöty ja matkan jälkeiset pari viikkoa on matkailun osalta kulunut enimmäkseen tulevia matkoja suunnitellessa ja niihin liittyviä varauksia tehden, mutta tänä viikonloppuna oli sen verran aikaa palata vielä Pariisin ja Normandian tunnelmiin, että sain Pariisin valokuvista koottua Picasa -kuva-albumin ja lauantai-illan vietimme Normandiassa Tom Hanksin seurassa elokuvaa Pelastakaa sotamies Ryan -katsellessa. Alla pari kuvakaappausta leffasta.

Private Ryan1
Private Ryan2
Private Ryan3

Tuon hautaristin osalta, kun elokuva lopuksi zoomaa John Millerin nimeen, piti oikein netistä lähteä tarkistamaan, että miten päin tämä meni, katsoivatko elokuvan tekijät ensin sopivan ristin Colleville-sur-Merin hautausmaalta ja nimesivät sitten roolihenkilön sen mukaan vain toivatko hautausmaalle ristin elokuvarekvisiittana – ja kuulemma jälkimmäinen, eli ei tuolta hautausmaalta John Millerin hautaa olisi etsimälläkään löytänyt.

Muuten fiksuna pitämäni oppaamme Normandiassa, Sandrine, sanoin jossain vaiheessa amerikkalaisella hautausmaalla, että amerikkalaiset tulevat tänne Tom Hanksin takia – luulisin kyllä, että hekin tulevat Normandian rannikolle paikan historiallisen merkityksen, ei elokuvan, takia. Tai sitten oppaamme on fiksu ja amerikkalaiset tosi hassuja – tai ainakin elokuvafriikkejä.

Lopuksi vielä linkkiyhteenveto muista Pariisin ja Normandian matkasta kirjoitettuihin juttuihin, jos haluaisit vielä palata niihin:

Päivitän samalla tämän jutun myötä blogimme oikeassa laidassa olevaan maalistaan tämän jutun uusimpana juttuna Ranskasta kohtaan Ranska. Muista Ranskan matkoista blogissamme on juttuja mm. Bretagnesta ja Korsikalta. Ja Rivieralta, jossa olemme olleet useita kertoja – viimeksi syksyllä 2006.
Korsika on sivulinkeissäkin edelleen, koska se on myös oma TCC-alueensa – ja sivulinkkien maalista on itseasiastaa TCC-aluelista.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *