Melkein kuin ulkomailla

Picasa: Nuuksio

Palasimme Nuuksioon vain kaksi viikkoa edellisen kerran jälkeen. Tällä kertaa ajoimme Haukkalammelle ja kiersimme Korpinkierroksen.

Siinä missä parin viikon takaiseen retkeen innoittajana oli Hannu Hautalan näyttely Haltiassa tällä kertaa innoittajia retkeen oli parikin. Toisaalta Kaukokaipuu -blogissa ollut juttu tästä Korpinkierroksesta, kauniine kuvineen – toisaalta tuolloin pari viikkoa sitten virinnyt ajatus, että kun syyskuussa olemme lähdössä myös pätkittäin ”kevytversiona” kävelemään Santiago de Compostellan reittiä, niin ehkä olisi ideaa hiukan kävelläkin sitä ennen, kun normaali kuntoliikuntamme käsittää kesäisin lähinnä lenkkeilyä ja pyöräilyä. 7,5 kilometrin kävely Nuuksiossa kesäisessä metsässä lähes helteisenä heinäkuun sunnuntaina tuntui hyvältä kävelyharjoittelulta sikälikin, että Espanjassa voi hyvinkin vielä elokuussa olla yhtä lämmintä kuin Nuuksiossa tänään (23 astetta).

Otsikoin jutun Melkein kuin ulkomailla, sillä heinäkuisena sunnuntaina lähinnä turistit tuntuivat löytäneen Nuuksion metsät – arviolta joka toinen vastaantulija oli turisti. Helsingin Sanomat kirjoittikin kuluneella viikolla jokamiehen oikeuksista ja mainitsi myös miten harvinainen tällainen vapaasti luonnossa liikkumisen oikeus on ja että monet turistit ovat löytäneet Nuuksion ja sen mahdollisuudet ja näin todella tuntui ainakin näin keskellä heinäkuuta olevan.

Turistina maailmalla oleminen tuli mieleen myös Mustajärven kelluvien turvelauttojen kohdalla (kuva jutun alussa) – jossain muualla olisimme varmaan lukeneet netistä tai  oppaasta, että tällaisen luonnonilmiön voi nähdä täällä ja yrittäneet päästä retkelle näkemään ne – kotikulmilla oleva nähtävyys on helppo ohittaa ja kun ne huomasimme vasta ihan reittimme lopussa, niin piti hiukan tsempata, että jaksoi laskeutua polulta rantaan ja ottaa pari kuvaa!

Myös tällä kertaa kuvasin reitin varrella hiukan, vain Lumia -puhelimella, mutta monta ihan mukavan kesäistä otosta silläkin sai. Lisäsin kuvat samaan kansioon pari viikkoa sitten samoilta seuduilta ottamieni kuvien kanssa – katso viimeiset 10 kuvaa, jos ehdottomasti et halua katsoa uudelleen parin viikon takaisia kuvia …

Nuuksio

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Pirkko

    Kiitos! Juu – on Nuuksio ihan hieno alue.
    Bloglovin’ kautta seuraan myös Sinua ja sieltä jutun löysin :-)

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *