Burgosin katedraalilta Leoniin

Pyhiinvaellusreitin varrella on taajaan pieniä kirkkoja, mutta Burgosissa aloitimme päivän tutustumalla isoon kirkkoon, Burgosin katedraaliin. Matkamme kolmas Unescon maailmanperintökohde Viscayan sillan ja itse pyhiinvaellusreitin jälkeen. Ja olihan se hieno, koristeellinen goottilainen katedraali. Etenkin kun äskettäin Pariisissa näimme Notre Damen uudellen monen vuoden jälkeen, niin yhteneväisyys sen kanssa oli monin kohdin silmiinpistävä, ruusuikkunoineen ja ulkonevine koristeineen.
Katedraalin sisällä kattorakennelmat toivat mieleen niin Firenzen Duomon kuin Alhambran.

???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????Kirkolta jatkoimme vielä historiallisten monumenttien sarjaa ja vierailimme sisterssiläisluostari Las Huelgas. Toimiva luostari, jossa on edelleen 30-40 nunnaa. Luostarissa näkyi monessa kohdin arabikulttuurin vaikutus Espanjaan – sisäpiha oli kuin toisinto Alhambrasta.

???????????????????????????????
???????????????????????????????

Burgosissa feikkivaeltajilta jäi leimat passiin saamatta, sillä jo ennen kun kaupungin keskustan albergue avasi ovensa oli sen edustalla varmaan sata oikeasti paikalle vaeltanutta pyhiinvaeltajaa jonottamassa majapaikkaa ja leimaa. Rankkaa tuo vaeltaminen, jos jo ennen auringonnousua olet lähtenyt edellisestä majapaikasta ja kävellyt parikymmentä kilometriä ja sitten päädyt ainakin tunniksi majapaikkajonoon!

??????????????????????????????????????????????????????????????

Lounaaksi nautimme espanjalaista munakasta ja annoksen ”patatas bravas” -perunoita, joita meille paikallisena ruokana suositeltiin, mutta ranskalaiset kahdella eri värisellä kastikkeella eivät erityisesti säväyttäneet.

Päivän kävelyosuus oli tänään n. 4 km kuivien peltojen keskellä päättyen Hontanasin kylään: kuivia auringonkukkia, sillä täällä syödään paljon auringonkukan siemeniä, tuulisessa maisemassa paljon tuulivoimaloita ja jokunen kivikasa, joissa pari ristiä. Kylässä sitten taas albergue, leimat ja kylmää juotavaa. Naapuripöydässä istuu pari oikeaa pyhiinvaeltajaa, joka käy suunnilleen tällaisen keskustelun: Tapasin matkalla muutaman tosi reippaasti etenevän vaeltajan ja kun kysyin heiltä mihin heillä on niin kiire, he kertoivat olevansa ryhmämatkalla, jossa katsellaan näiden seutujen nähtävyyksiä ja kävellään silloin tällöin pieni matka. He olivat Suomesta. Kuvittele (naurua) – sehän olisikin helppo tapa tehdä tämä matka, bussilla! (Lisää naurua). No, me kuitenkin teemme tällaisen matkan, nähdäksemme nämä seudut ja tämän ilmiön. 800 kilometriä tai edes viimeistä 100 kilometriä emme aio kävellä, kävellä päivästä toiseen painavaa reppua kantaen ja iltaisin jalkojamme hoitaen.

???????????????????????????????
???????????????????????????????

Hontanasin kylästä matka jatkuu linja-autolla – pieni tauko San Martinin kylässä ja sitten hotelliin Leonissa – juuri sopivasti ennen päivän ainoaa kunnon sadekuuroa!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.