Numeroita ja hiukan Portugalia

Oporto feature

Palasimme aamuyöstä pyhiinvaellusmatkaltamme Oporton ja Frankfurtin kautta kotiin Espooseen. Valokuvat odottavat vielä jatkokäsittelyään – eli perinteinen Picasa-kuva-albumi (tai pari) on matkasta ainakin vielä tulossa.

Numeroina näimme matkallamme niitä erityisesti hakematta 5 Unescon maailmanperintökohdetta (listan linkit blogijuttuihini matkan varrelta):

IMG_6927
Gaudin suunnittelema piispantalo Astorgassa taitaa olla Unescon maailmanperintökohde osana tuota Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreittiä, ei omana kohteenaan.

Ribeira tuli vähän ylimääräisenä bonuksena, sillä pidimme Oporton kaupungissa lounastauon matkalla Santiagosta Oporton lentokentälle.

Tämä matka ei ollut maabongausmatka, eli varsinaisesti käyttämillämme bongauslistoilla ainoa piste tältä alueelta on Espanja ja se on bongattu jo useampaan kertaan. MTP -listalla matkasta sai kuitenkin 5 pistettä: Euskadi (Basque Country), Navarre, La Rioja, Castile and Leon ja Galicia. MTP-tarkkuudella meiltä puuttuukin enää Espanjasta 8 aluetta 17:sta …

MTP espanja
(Puuttuvat alueet siis punaisella)

Lopuksi vielä muutama kuva Ribeirasta Oportossa tai Portossa – ilmeisesti kumpikin kirjoitusasu on yhtä oikein:

IMG_6930 IMG_6933

Lyhyen Portugalin pysähdyksemme aikana palauttelin mieleeni, että edellisen kerran olenkin manner-Portugalissa käynyt yli 40 vuotta sitten isäni työskennellessä jonkin aikaa Lissabonissa – Lasse on käynyt Lissabonissa työmatkalla myöhemminkin.

Turistirihkamakaupoissa kiertely erityisesti palautti mieleeni näitä Portugalin kukkoja siinä määrin, että yksi piti ostaa kotiinkin, vaikka nykyisin tavalliseen tapaan matkamuistoja ei reissulta juuri muuten muutamaan magneettia ja pyhiinvaellussimpukkaa lukuunottamatta ostettukaan.

WP_20140921_20_50_22_Pro

pasteldenataPortugalista, Oporton lentokentältä, mukaan tarttui myös hiukan makeaa kotiinpaluuseen, pastel de nata -leivonnaisia, joita edellisen kerran muistelimme syöneemme Peter Cafe Sportissa Hortassa Azoreilla. Suunnitelmissa on ollut myös käydä testaamassa Helsinkiin avatun portugalilaisen kahvilan Cale-Cafeen tarjonta jossain vaiheessa.

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.