Halong Bay

Hanoissa on aamulla usvaista – ja ajoittain sataakin hiukan.
Opas kehottaa nauttimaan lämpötilat miellyttävä pitävästä usvasta – Laosista alkaen tällä matkalla tulemme kuulemma sitä vielä polttavassa auringonpaisteessa kaipaamaan.

Matkaa Halong Baylle on 160 kilometriä ja vietnamilaisessa liikenteessä siihen kuluu taukoineen lähes 4 tuntia. Puolessa välissä pysähdymme ostosparatiisiin/helvettiin, jossa meille yritetään myydä kaikkea marmoripatsaista silkkialusvaatteisiin. Osan tuotteista näppärät tytöt valmistavat samoissa tiloissa. Tavoillemme uskollisena emme osta täältäkään mitään, mutta käytämme sentään paikan kahvilassa hiukan rahaa. Ja valokuvina mukaan tarttuu valokuvina muutama marmori-, silkki- ja lakkatyö.

Matkalla Halong Bayhin Halong Bay Matkalla Halong Baylle

Vielä yksi pysähdys Halong Bayn alueen helmiteollisuutta esittelevässä paikassa (josta olisi tietysti myös saanut ostaa helmiä) ja olemme satamassa. Helmien valmistuksen esittely ei itse asiassa ollut huono ja oikeastaan ihan paikallaan jos kerran lahdella on useita paikkoja, missä näitä helmiä kasvatetaan.

Halong Bay Pearl
Turisti matkalla Halong Baylle – helmiesittelypaikassa!

Halong Bay oli satunnaisen turistin näkökulmasta ehkä hiukan pettymys – tai sanotaanko niin, että ammattikuvaajan alueelta ottamat kuvat tai videot näyttävät alueen niin paljon laajemmalta ja niin paljon kauniimmin, että veneretki satamasta melko suoraan yhteen luolaan ja sen jälkeen lounas laivalla sen hiukan saaristoa kierrellen on lattea versio siitä, mitä alue voisi näyttää. Dong Thien Gungin luola oli kyllä iso ja kauniisti värivalaistu ja näimme me niistä 1969 saarestakin varmaan ainakin muutaman sadan, myös suutelevat linnut. Mutta postikorteissa esiintyvät dzonkki-veneet loistivat poissaolollaan, emmekä kalastajakyliäkään nähneet … No, banaanilaiva sentään kävi meitä tervehtimässä, 50 000 VND:llä (pari euroa) olisi saanut tertun banaaneja – kukaan ei ostanut.

Halong Bay Halong Bay
Halong Bay
Halong Bay Halong Bay Halong Bay Halong Bay Halong Bay

Paluumatkalla vajaa neljä tuntia bussissa toiseen kertaan alkoi jo puuduttaa – ”kustannus” Halong Baylle pääsemiseksi oli tässä mielessä melko suuri, puolen päivän turistiretkestä lahdella, mutta kyllä me paikan halusimme nähdä, vaikkei se ihan kuvankauniina meille näyttäytynytkään, joten jos päätös retkestä pitäisi tehdä uudelleen, niin toki lähtisimme!

Hotellimme retkitiskiltä päiväretken Halong Bayhin olisi voinut ostaa 2 500 000 VND:llä ( =90€), kaupungilta varmaan halvemmallakin. Meidän retkemme oli osa tätä isoa Olympian ”retkipakettia”. Halong Bayn alueella voi myös yöpyä, siellä on paljon mm. vietnamilaisten hääparien suosimia hotelleja ja lahdelle voi lähteä myös pidemmille risteilyille, joilla yövytään laivassa yö tai parikin.

P.S. Postikorteista otettu kuva niistä dzonk-veneistä, joita emme lahdella nähneet!
Halong Bay

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Tags from the story
,
Join the Conversation

3 Comments

  1. says: Lucky Traveller Merja

    Hei sinne! Oletteko menossa myös Ho Chi Minh Cityyn? Uteliaisuudesta kysyn, koska olen jo ostanut lennot sinne talvilomaksi.

  2. says: Pirkko

    Milla – kiitos kommentista ja on tuo paikka tosiaan näkemisen arvoinen. Ja jos aikataulusi antaa myöten, niin olemalla siellä pitempään kuin puolipäiväristeilyllä päässee paikan utuiseen rauhallisuuteen paremmin sisälle.

    Merja – joo, olemme menossa myös Ho Chi Minhiin, ”kierrämme” sinne Hanoista Laosin ja Kambodzan kautta. Lisää tuossa ”matkaesitteessämme”.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.