Kaikki Etelä-Koreasta

… tai ehkei nyt ihan kaikkea, mutta hiukan kuitenkin Soulista ja Jejun saarelta viikon vierailun perusteella.

Viikon mittaan kirjoitin blogiin seuraavat jutut:

 • Kävelykierros (tai pari) Soulissa (Jongmyonin pyhättö, Changdeokgungin ja Changgyeonggungin palatsit ja Insadongin alue, sekä keskustaa halkova pieni joki Cheonggyecheon)
  Ruska Soul Selfie Soul

Vierailumme Etelä-Koreassa oli ensimmäinen kohde marraskuista Aasian kierrostamme, joten tällä kertaa tarjolla ei ole matkan kustannuksia – kokoan niistä jutun vasta sitten koko kierroksen jälkeen. Retki Jejulle, lentoineen, hotelleineen, autoineen ja kuljettajineen oli täällä suurin yksittäinen menoerä (n. 800 euroa kahdelta, sisältäen illallista lukuunottamatta saarella kaiken).

Hintatasosta Etelä-Koreassa voisi kuitenkin ehkä sen verran todeta, että länsimainen ruoka ja kahvit ja virvoitusjuomat olivat suhteellisen kalliita (kahvi 3,5€, pieni kokis ravintolassa 2€, kaupassa 1€), mutta liikkuminen halpaa – lyhyt taksimatka saman kuin kahvi, metro- tai bussimatka 1€).
Hyvätasoisen (***+) hotellin perhehuoneesta ihan keskustassa maksoinne vajaa 100€ yö – kun tiesimme olevamme siellä niinkin pitkään kuin 6 yötä, niin panostimme vähän isompaan huoneeseen, vaikka meitä vaan kaksi onkin.

Tämä yhteenvetojuttu edustaa muuten jo jonkin aikaa blogissamme jonkinlaiseksi vakioksi muodostunutta tapaa kirjoittaa jostain maasta – kirjoitan juttuja matkan aikana jotenkin sopivina kokonaisuuksina, niin tuoreeltaan kuin aika ja nettiyhteydet antavat myöten, mutta kokoan lopuksi matkan aikana kirjoittamani jutut yhdeksi kokonaisuudeksi ja linkitän sen sivun oikean laidan (tietokoneella luettaessa, alalaidassa tabletilla tai puhelimella) olevaan maaluetteloon, toivoen, että näin mahdollisesti juuri tästä maasta kiinnostunut lukija löytää helposti ”kaiken”.

Mitä mieltä olet – toimiiko?


instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running With Wild Horses.

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

11 Comments

 1. says: Amanda

  Kyllä tämä tapa tehdä kooste lopuksi on varmasti hyvä – ainakin mä nyt huomasin klikkailevani esille noita muitakin kirjoituksia. Kylläpä nyt maistuis korealainen ruoka! Kivoja kuvia :)

 2. Tosi kätevä tämä yhteenveto! Kannatan :) Vielä kun linkkaat sen myöhemmin tulossa olevan kustannuspostauksen, niin on kaikki oleellinen yhdeltä sivulta saavutettavissa. Ja ehkä vielä jonkinlainen yhteenveto tuohon alkuun, millaisena koit maan ja mitä siitä jäi päällimmäisemä mieleen?

 3. says: Pirkko

  Kiitos Amanda, Mirje ja Heidi kannustavista kommenteistanne!
  Ja ihan erityisesti Mirje myös rakentavasta kritiikistä, tosiaan, tuollainen yhteenveto voisi olla näissä paikallaan. Ja hyvä muistutus tuo, että sitten joskus joulukuussa kannattanee vielä linkittää tämän kiertomatkan per maa yhteenvedot vielä koko reissunkin yhteenvetoon!

  Lisää kehitysehdotuksia vaan – olkaa hyvä!

 4. says: Pirkko

  Kiitos myös Satu ja Nella kommenteistanne – näin reissun päältä tahtoo vähän jäädä näitä ”hommia” rästiin. Tein samanlaisen nyt jo Laosista ja kohta Kambodzasta.

 5. says: Apen matkat

  Yhteenveto on oikein hyvä idea. Tulin vinkistäsi etsimään juttuja Soulista ja löysin postaukset helposti. Oikea palsta on myös mukavan selkeä. :)

 6. says: Reissu-Jani

  Kiitos tästä artikkelista ja linkeistä. Tulipa varattua Soulista sama hotelli, kun näytti olevan aika keskeisellä paikalla ja lentokentältä pääsee bussilla viereen tai juna+metrollakin. Jejun saaren sijaan käydään Busanissa katsomassa niitä värikkäitä taloja ja kaupungin rantaelämää. Ollaan Etelä-Koreassa 9 päivää.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani – mukavaa, jos jutuistamme oli apua :-) Hotellista pidimme, mutta ensimmäisen kerran sen löytäminen voi olla haasteellista, mutta etteköhän tekin sen lopulta löydä! Maa- ja aluebongareina Jeju oli meille tärkeä omana TCC-alueenaan, mutta saattaahan olla, että joskus vielä löydämme itsemme Busanistakin.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *