Maailmanmatkaajat kissakahvilassa

Kissakahvila Purnauskis Tampere

Maailmanmatkaajat kokoontuvat paitsi Hotel Arthurissa Helsingissä, ja pienempinä kokoonpanoina maailmalla milloin missäkin, myös ainakin kerran vuodessa Tampereella.
Tänä vuonna matkasimme Tampereelle jo hyvissä ajoin ja tutustuimme paitsi varsinaiseksi kokouspaikaksi valittuun uuteen tornihotelliin myös Suomen toistaiseksi ainoaan kissakahvilaan! Huutomerkki siitä, että emme edes ole mitenkään erityisesti kissoista kiinnostuneita, mutta Tampereella asuvat maailmanmatkaajaystävämme ovat todellisia kissaihmisiä ja koska kahvila todellakin on toistaiseksi Suomen ainoa laatuaan, niin olihan siihen tutustuttava, jo ihan nähtävyytenä.

Kissakahvila Purnauskis TampereAinakin viikonloppuisin kissakahvila Purnauskis on niin suosittu, että sinne pitää varata pöytä – tosin lyhyelle vierailulle saattaa mahtua ilman pöytävaraustakin, mutta jos kahvilaan haluaa oikeasti mennä oleilemaan, niin kannattaa se pöytä varata.

Kahvilaan ei myöskään noin vaan mennä, sillä kahvilan ovi on lukossa ja henkilökunta avaa oven erikseen, varmistaen samalla, että yksikään kahvilan seitsemästä kissasta ei livahda ovesta ulos. Nämä seitsemän kissaa ovatkin sitten kahvilan valtiaita – jos vaikka kissa on valinnut neljän hengen pöydästä itselleen yhden tuolin, niin neljännelle vieraalle etsitään jakkara, kissaa ei julmasti häädetä tuolilta – toki sitä voi houkutella sisäänpääsymaksuun (5 euroa) kuuluvalla kissanruualla lattialle. Kissojen kanssa voi myös leikkiä ja ainakin lauantaina paikalla olikin useita lapsiperheitä, jotka leikkivät niiden kanssa. Ne kissat, joita leikkiminen tai meno kahvilassa muuten ei juuri tällä hetkellä innostanut, saattoivat hakeutua vaikka katonrajassa oleville hyllyille makoilemaan.

kissakollaasi-1024x1024

 

Paitsi kissanruokaa tarjolla oli toki myös kahvia, teetä ja leivonnaisia – kissateemaisia tietysti.

Kissakahvila Purnauskis Tampere Kissakahvila Purnauskis Tampere

Aamulehdessä 23.1.2015 olleen jutun mukaan tämä Suomen ensimmäinen kissakahvila kunnostautuu kohta myös olemalla Suomen ensimmäinen kahvila, josta saa sivettikissakahvi Kopi luwakia – hintaan 25 euroa kuppi.
Kopi luwak kahvin valmistuksen alkuvaiheessahan on ihan erityinen vaihe: sivettikissoihin kuuluva musanki syö kahvipensaan marjoja niiden sokerisen hedelmälihan vuoksi. Sivettikissa ei kuitenkaan voi sulattaa kovia papuja, vaan ne kulkeutuvat ruuansulatuselimistön läpi ja tämän jälkeen ne kerätään talteen eläinten ulosteista, pestään, desinfioidaan ja paahdetaan.

Vasta Aamulehden jutusta opin myös, että villeistä sivettikissoista saadaan Indonesiassa vain n. 500 kiloa Kopi luwak -kahvia vuodessa, mutta että Intiassa, Vietnamissa, Kiinassa ja Filippiineillä tarhataan sivettikissoja, joita ruokitaan vaan kahvimarjoilla ja ilmeisesti tämä sivettikissatarhaus on enemmänkin julmaa näille eläimille kuin turkistarhaus ja siksi kissakahvila Purnauskis tarjoaa vain eettisesti villien sivettikissojen jäännöksista tuotettua juomaa.

Syksyisellä Vietnamin vierailullamme oppaamme moneen kertaan mainitsi tämän Kopi luwak -kahvin ja ”muistutti”, että sitä kannattaa sitten ostaa kotiin – mutta eipä huomannut oppaamme mainita, että tuo kahvi Vietnamissa todennäköisesti oli sivettikissatarhoilla tuotettua eikä näiden kissojen elinolosuhteista puhuttu mitään. Onneksi ei siis innostuttu sitä ostamaan!

Tampere näkymä Moro Sky Bar

Solo Sokos Hotel Torni TampereAikamme kissakahvilassa ystäväpariskuntamme seurassa kului rattoisasti tulevista, mahdollisesti taas yhteisistäkin matkoista jutellen, ja jatkoimme sieltä sitten yhdessä matkaa varsinaiseen maailmanmatkaajien kokoukseen Grill it! -ravintolaan Tampereen uuden tornihotellin alakerrassa. Hotelliin (oikealta nimeltään Solo Sokos Hotel Torni Tampere) tutustuimme sen verran, että kävimme katsomassa Tampereen näköaloja 25. kerroksen Moro Sky Barista ja tutustumassa 25. kerroksen wc:n kristallikruunuun ennen kuin siirryimme ruokailemaan ja kokoustamaan alakerran Grill it! -ravintolaan, jossa ruoka oli oikein hyvää, mutta tarjoilu jätti vielä hiukan toivomisen varaa: ehkä lauantai-illan runsas asiakasmäärä vaikutti siihen, että astioita kerättiin pöydästä ruokalajien välissä aika hitaasti pois ja yksi jos toinen kahvi tai jälkiruoka meinasi unohtua, samoin kuin pyyntö wifi-tunnuksesta. Itse kokouksesta voit halutessasi lukea lisää Maailmanmatkaajien sivuilta.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere Tampere näkymä Moro Sky Bar Moro Sky Bar - ja pari maailmanmatkaajaa Moro Sky Bar wc kristallikruunu

P.S. Samaisesta Aamulehdestä 23.1.2015 luimme, että Moro Sky Barissa on arkisin tarjolla englantilaistyyppinen high tea erinomaisen kohtuulliseen 14 euron hintaan klo 14-17. Valitettavasti emme olleet Tampereella arkena, niin jäi kokeilematta, mutta ainakin Aamulehden -jutun mukaan olisi luultavasti ollut maittava kokemus!

P.S.2. Solo Sokos Hotel Tornista ovat äskettäin kirjoittaneet ainakin matkablogit Curious Feet (Moro Sky baarista) ja Passionate Traveller lapsiperheen näkökulmasta.

 

Tags from the story
,
Join the Conversation

11 Comments

 1. says: Pirkko

  Kiitos täsmennyksestä (ja kommentista)! Korjasin hiukan tekstiä, mutta käytän edelleen myös tornihotelli -nimeä (nyt pienellä kirjoitettuna), sillä tuo Solo Sokos Hotel Torni taipuu kovin huonosti suomenkieliseen lauseeseen :-)
  Niin – ja iso kiitos siitä perjantaina Aamulehdestä, jossa olikin paljon Tampereen vierailuumme sopivaa asiaa.

 2. says: Heli

  Roomassakin on kissakahvila, Romeow! Kävin siellä viime viikolla maittavalla kasvislounaalla, joten jossain vaiheessa postauskin luvassa.

 3. Kiitos linkkauksesta. Minua tosiaan harmittaa etten pystynyt yksityissyistä osallistumaan Tampere-visiittiinne mutta ehkä joskus toiste aikataulut käy yksiin jossain muussa tapahtumassa. Kiva postaus muuten!

 4. Minulla alkoi heti hälytyskellot soimaan tuon sivettikissakahvin tarjoilun vuoksi ja asia epäilyttää minua yhä….mutta ihana kissakahvila muuten ja kiva, että homma toimii eläinten ehdoilla!

 5. says: Pirkko

  Arja – kiitos juttusi linkkauksesta – varmaan ihan hyvää ”lukijapalvelua”, että yhdestä kissakahvilajutusta löytää toisenkin jutun!

  Kthetraveller – en minäkään ollut bloggaajatapaamisessa Tampereella – tämä oli Maailmanmatkaajien tiimoilta :-)

  Ja Tiina – ja kaikki muutkin – kiitos aktiivisesta kommentoinnistanne!

 6. says: Veera Bianca

  Heh hauskalta vaikuttaa Purnauskis! Mä en ole Tampereella käynyt varmaan kymmeneen vuoteen, mutta jos joskus tilanne muuttuu niin pitää käydä testaamassa tätä!

 7. Paluuviite: Kasvisruokaa kissakahvilassa - Näkymiä vihreältä kukkulalta
Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.