Kaikki Vietnamista

VietnamOlympian oppaamme aloitti juttunsa useimpien meistä Vietnamin sotana tuntemasta sodasta toteamalla, että täällä puhumme Amerikan sodasta. Ja pariin otteeseen matkamme aikana oppaan kerratessa tapahtumia Vietnamissa vuosina 1955-1975 jollain lailla päällimmäiseksi tunteeksi tästä maasta ja kansasta jäi nuo voitot suurvalloista, vaikkakin raskain tappioin, niin Amerikan sodassa kuin hiukan myöhemmin sodassa Kiinaa vastaan.

Nyky-Vietnamin kaupunkien kaduilla liikenne soljuu kaaottisesti suuntaan ja toiseen – pääosalla kansaa on vielä kaksipyöräinen kulkuneuvo ja niitä on paljon – jo Hanoissa, mutta ihan erityisesti Ho Chi Minh Cityssä.
Katumyyjillä on perinteiset kartionmuotoiset päähineet ja myytävät tavarat ovat laakeissa koreissa.
Hanoissa on vielä hiukan utuista ja Ho Chi Minh Cityyn verrattuna viileää (20 vs. 30 astetta marraskuun alussa).

Hanoi Vietnam

Vietnamista kirjoitimme matkamme varrelta seuraavat jutut:

Myös Vietnam oli osa marraskuista Aasian kierrostamme, joten matkan kustannuksia täytyy yrittää kaivaa halutessaan koko matkan kustannusyhteenvedosta – ja koska Vietnaminkin osuus oli osa Olympian suurta Indokiinan kiertomatkaa, sitä ei kovin hyvin pysty tekemään.

IMG_0196IMG_8455Hintataso Vietnamissa oli edullinen – ainakin viiden tähden hotellin ulkopuolella. Esimerkkinä tästä vaikka Saigonissa uber-taksilla ajamamme muutama lyhyt matka, joiden veloitukset oli luokka euro per matka. Tai Lassen ostama pieni puuvillainen kaulahuivi: 2 euroa.

Tags from the story
, , ,
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *