Yosemite

Yosemite

Uusi aamu ja uusi kansallispuisto: Yosemite, here we come!

Spring blossom OakhurstPäivän piknikeväät hankimme tänään Oakhurstissa, joskin ruokaa ja supermarkettia enemmän ihastelimme kevättä, kukkivia puita ja kesäkukkalaatikoita. Kanjoneissa ei kukkia tähän aikaan vuodesta näkynyt ja Las Vegas oli niin kaukana kaikesta tavallisesta, ettei sitä voi laskea.

Yosemiten kansallispuisto on suuri ja ajamme ”vain” Yosemite Valleyn läpi, kuten varmaan useimmat muutkin. On lauantai ja varhaisesta keväästä huolimatta väkeä on liikkeellä paljon. Täällä henkilöautolla voi pysäköidä ilmeisesti melko monessa kohtaa Merced-joen varrella ja autoja onkin paljon. Meidän ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Tunnel View, josta lienee paras näkymä El Capitanille. Yli kahden kilometrin korkeuteen nouseva pystysuora graniittiseinämä, jota pitkin kokeneet kiipeilijät voivat nousta huipulle.

Yosemite Yosemite
Yosemite El Capitan

El Capitan on jo sen verran legendaarinen paikka tällä matkallamme, että helmikuisen kiertomatkamme ryhmä järjestäytyy sen eteen ryhmäkuvaan – edessä oppaamme Jaana ja kuljettajamme retkituolissa, jossa hän on kuvauttanut itsensä kaikissa tärkeimmissä kohteissamme.

Yosemite Albatros group

(Ryhmäkuvan voit halutessasi ladata hiukan paremmalla tarkkuudella tästä.)

Näiltä huikeilta maisemilta jatkamme Yosemite Lodgelle, jossa lähdemme pienelle kävelylle metsän siimekseen katsomaan Lower Yosemite Falls -vesiputousta ja nauttimaan retkilounaan luonnon helmassa. Ilma on mitä parhain, aurinko paistaa, t-paidassa tarkenee ja oikeasti: täällä tuoksuu havupuu.

Yosemite waterfalls

 

Yosemite waterfalls Yosemite picnic lunch

Lounaan jälkeen palaamme Yosemite Lodgelle mahtavassa metsämaisemassa.

YosemiteYosemite

Emme näe puistossa karhuja, emmekä edes puumia – vaikka kuulemma oppaamme yhden ryhmän kanssa puistossa liikkuessaan oli sellaisen nähnyt. No, yhden linnun sentään näemme.

Wildlife Yosemite Turkey Merced

Päivän viimeinen pysähdyksemme on Mercedin pienessä kaupungissa, turistirysässä, jossa on jokaiselle jotakin: kuvauksellisia vihannesasetelmia, erilaisia eläimiä, esimerkiksi kalkkunoita, vuohia, lampaita, papukaijoja ja tietysti matkamuistoja, pieni ruokakauppa ja kahvila.

Yövyimme Modeston Best Western-ketjun Palm Court Inn -motellimaisessa hotellissa. Jonkin valtatien vieressä, tien äänet kuuluvat selvästi huoneeseen, joten se ansaitsee tulla mainituksi! Ehkä se on tie, joka huomenna vie meidät San Franciscoon.

Yosemite Erik HeinoLopuksi vielä hetkeksi Yosemiteen ja 60 vuoden taakse – vanhempani vierailivat Yosemiten kansallispuistossa 21-22.7.1955.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *