Last Afternoon Tea

Afternoon Tea Salutorget Helsinki

Sapattivapaani viimeinen päivä. Tänään se oli.
Päätimme juhlistaa sitä nauttimalla iltapäiväteen hiukan hienommin.Valitsimme Helsingin vaihtoehdoista Ravintola Salutorgetin.

Afternoon Tea Salutorget Helsinki Afternoon Tea Salutorget Helsinki

Varasimme ihan pöydänkin, mutta ainakin alkuiltapäivästä tilaa olisi luultavasti ollut muutenkin – emme kuitenkaan olleet ainoita, paikalla oli mm. nuoria äitejä lapsineen ja isompi seurue, josta ainakin osa puhui englantia. Tuosta Gentlemen’s Tea -kyltistä huolimatta valitsimme perinteisen Afternoon Tean, shamppanjaa, teetä, pieniä voileipiä ja paljon makeita vaihtoehtoja.

Afternoon Tea Salutorget Helsinki

Shampanja ja tee tarjoiltiin suhteellisen nopeasti, mutta syötäviä saimme odottaa, kevyen keittolounaan jäljiltä jo hiukan kärsimättöminä, jonkin aikaa.

Afternoon Tea Salutorget HelsinkiAfternoon Tea Salutorget Helsinki Afternoon Tea Salutorget Helsinki Afternoon Tea Salutorget Helsinki

Kaikki annokseen kuuluvat suolaiset ja makeat vaihtoehdot olivat mielestämme hyviä. Tai sitten vaan tulimme paikalle hyvin valmistautuneina, eli riittävän nälkäisinä!

Afternoon Tea Salutorget -ravintolassa on tarjolla maanantaista lauantaihin 14-18 hintaan 22,70€ ilman shamppanjaa ja sen kera 33,70€. Näissäkin kuvissa esiintyvien herkkujen nimet löydät halutessani Afternoon Tea menusta.

Pidän Afternoon Tea tai High Tea -tarjoilusta, mutta kovin usein en sitä kuitenkaan tule nauttineeksi. Edellinen kerta taisi olla syksyllä Hanoissa, jossa saimme Hanoi Hiltonin tarjoilemaan sen meille hiukan jo varsinaisen tarjoiluajan päätyttyä.

Ihan ensimmäisen oikean englantilaisen iltapäiväteen nautin kauan kauan sitten Lontoossa nyttemmin jo edesmenneen englantilaisen ystäväni kanssa. Siihen aikaan ei vielä kaikkia aterioita tavattu valokuvata, joten tuosta iltapäivästä on jäljellä vain muisto, mutta ystävästäni kirjoitin hänen juuri kuoltuaan helmikuussa 2010 jutun blogiimmekin. Hänen hautajaisiin emme päässeet, mutta kesäkuussa 2010 järjestettyyn muistokonserttiin sentään osallistuimme.

 

 

 

 

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

5 Comments

 1. says: Mimmu

  Hauskaa että tapa tullut myös suomeen, maut varmaan ihan ok, mutta pakko sanoa että nauratti ääneen kun näin tuon esillepanon.. käyn monta kertaa vuodessa Lontoossa ja afternoon tea on yksi mun oma hemmoteluhetki lähes joka kerta ja ei ihan menisi läpi siellä. Pointti siis ei ollut haukkua tuota tarjoilua, mutta matkailu ja ravintola-alalla työskentelevänä tuli mieleen vaan se että se on tosiaan mallia miehille :) ja tosiaan varmaan maistui, mutta oma hemmotteluhetki on myös sitä iloa silmälle hyvän maun lisäksi, kyllä me täällä suomessakin vielä osataan.
  Ja vaikka tee maistuu aina niin just se kuohuva mukaan vaan, ihania hemmotteluhetkiä sinne myös jatkossa.

 2. says: Pirkko

  Kiitos kommenteista Maarit Johanna ja Mimmu!
  Käsittääkseni tuo Gentlemen’s Tea on kyllä Salutorget-ravintolassa eri tarjoilu – sorry, jos jutun kuvitus johti harhaan tältä osin – eli tämä oli kyllä ihan kaikille/naisille tarkoitettu versio. Eikä tosiaan kovin visuaalisesti häikäisevä. Samasta asiasta yksi ystäväni kiirehti heti lähettämään minulle pari valokuvaa lempihotellinsa iltapäiväteetarjoilusta Bangkokissa ja väriä ja näyttävyyttä oli tosiaan aika eri tavalla. Mutta ihan kiva kokemus tuo meille kuitenkin oli, vaikka parempiakin maailmassa olisi tarjolla, mutta näin nyt Helsingissä huhtikuussa 2015!
  Ja vielä Maarit, kiitos kyllä, kyllä oli onnistunut vapaa, nyt sitten vaan odottamaan seuraavaa, johon tosin taitaa muutama vuosi vielä mennä …

 3. says: Anmarien

  Hyvännäköisiä tarjoiluja myös muutama vuosi takaperin. Konsepti taitaa olla pysynyt melko samana vaikka ehkä jotakin päivitystä tullut naposteltavissa.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *