Risteily maailman ympäri

rwtristeilyfeature

Maailmanmatkaajissa tapaa mielenkiintoisia ihmisiä. Ja kuulee mielenkiintoisista matkoista. Marraskuun kuukausikokoukseen tupsahti parikin uutta pariskuntaa  ja toinen heistä kertoi innostuneesti kokemuksestaan kiertää maapallo risteillen!

Ajatus maailman kiertämisestä laivalla ei ollut minulle ihan uusi: olimmehan paljon risteilleen naapurin rouvan kanssa näistä Costan risteilyistä joskus muutaman sanan vaihtaneet ja todenneet ainakin, että ajatellen matkan pituutta, 3-4 kuukautta, ne itse asiassa eivät ole erityisen kalliita.

Myös The World -laivan konsepti muuttamisesta laivalle, joka kiertää jatkuvasti maapalloa, on minusta siitä alkaen kun siitä ensimmäisen kerran kuulin, tuntunut kiehtovalta.

Seija ja Manu kiersivät maailman Costa Deliziosalla tämän vuoden alussa suunnilleen tällaista reittiä.

costa_deliziosa_world_cruise_2015_eng

Reitti muuttui muutamassa kohdin hiukan matkan varrella ja lisäksi Seija ja Manu tekivät välillä muutaman irtioton laivaelämästä ja matkasivat Riosta Buenos Airesiin ja Melbournesta Perthiin omatoimisesti.

Matkansa Seija ja Manu dokumentoivat blogiin päiväkirjatyyppisesti. Aloittelevina bloggaajina ja useimmiten toivomisen varaa jättäneillä nettiyhteyksillä blogi ei ehkä ole blogina loistokas, mutta kokemus on sen verran ainutlaatuinen, että aiheesta hiukankin kiinnostuneiden kannattaa nähdä hiukan vaivaakin juttujen lukemiseksi.

Blogissa on sisällysluettelo, mutta jutut, jos niitä haluaa lukea sieltä täältä, pitää hakea hakutoiminnolla ja tietysti aina yhden mielenkiintoisen jutun valittuaan siitä voi edetä eteen tai taaksepäin edellinen/seuraava juttu -toiminnolla.

cape verdeltä merellä

Seuraavassa muutamia poimintoja minusta mielenkiintoisimmista jutuista, joista esimerkiksi voi aloittaa:

tahiti
Papeete
ushuia
Tierra del Fuego
sthelena
St Helena

Seijan ja Manun oman yhteenvedon matkan kohokohdista ja haasteista voi lukea blogin ”päällimmäisestä” jutusta.

Jonkin aikaa näitä kokemuksia luettuani jäin tietysti myös pohtimaan sitä, että lähtisinkö itse tuollaiselle risteilylle? Costahan tekee näitä koko ajan ja kävin katsomassa seuraavia lähtöjä, tammikuussa 2016, syyskuussa 2016, tammikuussa 2017 …

Klikkasin jopa auki esimerkin vuoksi tammikuun 2017 reitin ja petyin hiukan: eihän tässä olisi meille uutta kuin muutama Välimeren kaupunki, mutta niihen tutustuisi paremmin ja helpommin risteilemättä, Casablanca, mutta haluaisin nähdä Marokosta muutakin.
Pienempiä rantakaupunkeja Brasiliasta, Uruguaysta ja Argentiinasta?
Kap Hornin kierto – juu! Tämä olisi kiinnostava. Bora Bora jäi meiltä maailmanympärimatkallamme näkemättä, mutta Tahiti ja Moorea tulivat jo tutuiksi, joten ehkei vaan sen Bora Boran takia kannattaisi koko Tyyntä merta risteillä.
Paljon Intiaan, mutta nyky-Intian maine ei minua oikein innosta.

Costa 2016 January

Joten ehken sittenkään lähtisi … tosin eipähän ole vielä ainakaan tiedossa 4 kuukauden lomaakaan noihin aikoihin.

Ehkä sitten joskus paljon myöhemmin, ehkä eläkeläisrouvana maailmaa kerraten … Laivalla voisi sitten meripäivinä paneutua sen elämänkerran kirjoittamiseen …

(Jutun kartat ovat Costan sivuilta ja kuvat blogista ManujaSeija.)

Tags from the story
, ,
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Susanna

    Hyvältä kuulostaa!
    itse asiassa minäkin olen miettinyt tuollaista risteilyä joita löytyy moneltakin eri yhtiöltä myös P&O cruises yhtiöltä. Ainoa asia mikä harmittaa on se että reitteihin sisältyy myös Kiina, jonne en uskalla suunnata koska saan pahoja terveysongelmia ilmansaasteista. Ilmeisesti laivareiteillä voi kumminkin pysähtyä ja jättää myös tiettuja kohteita käymättä? mutta sitten joutuu kai maksamaan hotellin ja odottamaan tai vaihtamaan laivaa? yhdellä unelmareissulla kuuluu siis Kiina noin 4-5 päivän ajan reitin varrelle muiden kohteiden lisäksi. Jostain syystä lähes kaikki ensi vuoden mailman ympäri risteilyt sisältävät Kiinan, kun taas aikaisempina vuosina Kiina ei ollut mukana niin usein. Täytyy etsiä lisää tietoa eri vaihtoehdoista tai sitten varata jokin toinen (myös edullisempi) risteily, tuollainen jossa näkisi useita kohteita houkuttaisi kumminkin kaikkein eniten

  2. says: Pirkko

    Kiitos kommentistasi! Kuulemani mukaan tosiaan reitiltä voi halutessaan (omalla kustannuksellaan) poistua ja palata muutaman sataman jälkeen takaisin. Sopivilla aikatauluilla paluu tapahtunee samaan laivaan. Kiva tieto tuo, että näiltälöytyy myös P&O cruises -varustamolta, jos vaikka sittenkin innostuisin, niin on hyvä, että on enemmän vaihtoehtoja!

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *