Matkaelämää matkojen välillä

BootsnAll feature

Matkablogin kirjoittamisen rinnalla luen, tai ainakin Bloglovin’in tasolla selaan, monia muiden kirjoittamia matkablogeja, myös englanninkielisiä. Joskus vastaan tulee helmiä, jotka on kiva jakaa eteenpäin, kuten vaikka tämä BootsnAll -sivuston jo hiukan vanhempi artikkeli 10 Tips for Beating the Post-Travel Blues (linkki poistettu 29.5.2020 sen lakattua toimimasta).

Post-travel blues … Ehken voi väittää, että tapaisin jäädä haikailemaan menneitä reissuja: kotiin on melkein aina kiva palata ja useimmiten seuraava matkakin on jo varattuna tai ainakin idea (tai pari) kehittymässä.

Mutta tietysti, kun puolen vuoden sapattivapaan jälkeen palasin töihin ja lomapäivät eivät riitä kaikkiin matkaideoihin, niin onhan sitä pitänyt opetella taas viihtymään kotonakin.

Ja tekemään itse asiassa kaikkea tätä mitä Julie tässä jutussa ideoi, eli:

1 – Kiinnostu kotikaupunkisi kulttuuritarjonnasta, ryhdy turistiksi kotikaupungissasi

Laajalahti

Juuri näin! Kesällä kiersimme pyörällä  planeettoja Laajalahden rannalla.
Museoissa emme kotimaassa ole vähään aikaan käyneet (luokkakokoukseen kuulunutta pistäytymistä Turun Taidemuseon holvissa ei voitane laskea), mutta Didrichsenin Väri vapautuu -näyttely on kyllä jo suunnitelmissa.
Ravintolaillallisia on viime aikoina tuntunut riittävän joka viikolle ja tässä kuussakin on vielä suunnitelmissa teatteria ravintolassa ja brunssi kehutussa Bistro o mat -ravintolassa Kirkkonummella.

2 – Tee viikonloppureissuja lähikohteisiin kotimaassa tai jopa ulkomaille

Reissattu on, samassa kuussa yksi viikonloppu Turussa ja toinen Hangossa, vaatinee jo vastapainoksi yhden kuukauden viikonloput enimmäkseen kokona ennen Ruandaan, Ugandaan ja Keniaan suuntautuvaa joulumatkaamme.

Lokakuinen Turku

3 – Kirjoita matkoistasi

Sen sijaan, että kiusaat työkavereitasi matkajutuilla, kirjoita niistä!
Tehty! Juurihan sinäkin tätä blogiamme luet :-)

4 – Aloita seuraavan matkan suunnittelu

Ensimmäisessä vaiheessa koko maailma on avoin: ihanaa!
Seuraavassa vaiheessa voitkin tutustua seuraavaan (tai sitä seuraavaan) matkakohteeseesi. Etukäteistutkimiseen saisi käytettyä lähes miten paljon aikaa tahansa – ja silti sitä tulee aina tehtyä liian vähän.

5 – Muista, että arki tekee matkustamisesta virkistävän erilaista

Roosan kolumni

Roosa Murron kolumnia Tämän takia vihaan pitkiä reppureissuja on viime päivinä jaettu ahkerasti matkailusta kiinnostuneiden ihmisten Facebook-sivustoilla ja joitakin asioita siitä nostaakseni Roosa kaipaa mm. puhtaita vaatteita, vaatteitaan yleensä, kuumaa suihkua ja puhtaita lakanoita. Täällä kylpyhuone ja wc toimivat moitteettomasti (tai ainakin tiedät miten), voit valmistaa oman ruokasi ja vaatteillesi on tilaa.

Matkapäivien viriketulvan jälkeen tavallisen arjen tapahtumattomuus (?) on vaihtelua sekin.

6 – Tee ruokamatkoja kotona

Etsi suosikkiruokiasi lähiseudulta! Ainakin pääkaupunkiseudulla taitaa löytyä useimpien maiden erikoisuuksia tarjoavia ravintoloita – osaltamme ehkä ongelmaksi muodostuu se, ettemme tapaa ruuasta ihan erityisesti innostua matkallakaan.

Opettele tekemään niitä itse. Niin joo, onhan minullakin suosikkiruoka: suklaa! Ja kävin juuri viime viikolla Raakasuklaakurssilla opettelemassa sen tekoa. Suklaan teon ohella opin myös tekemään suklaasmoothien.

Raakasuklaata Suklaapallot

Myös Joululeivonnaisia maailmalta, jolle osallistuin viime syksynä, oli kiva ruokakurssi.

7 – Etsi yhteisö, jossa kaikki intoilevat matkailusta

Melkein, jos kotona olemme, niin joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina meidät löytää Hotel Arthurista Maailmanmatkaajat -klubin kokouksesta. Facebookissa aikaa tulee vietetty niin Reissupostausten kuin Matkabloggaajat -ryhmän parissa.

Osaltani hyvä vaihtoehto on myös jutella naapurin rouvan kanssa: kyllä sielläkin aina joku matka on suunnitteilla tai joltain on juuri palattu!

Maailmanmatkaajat

8 – Tee valokuvakirja

Tämän sovellus osaltani on ollut Picasa-kuvakansioiden tekeminen nettiin, mutta nyt täytyy tunnustaa, että tänä vuonna olen näiden osalta jäänyt pahasti jälkeen. Mutta en ole vielä luovuttanut ajatusta, jonain päivänä tyhjennän vielä tuon jonon … ja onhan niitäkin sentään muutama tullut tehtyä!

Valokuvakirjoja en ole vielä tehnyt yhtään, mutta jokunen idea sellaisestakin on olemassa, jos muu tekeminen loppuisi kesken …

Parhaiden kuvien valitseminen kunkin matkan kuvista ja niiden tallettaminen omaan hakemistoonsa on osoittautunut kuvien jälkikäytön kannalta arvokkaaksi, esimerkiksi #matkachat ’iin löytyy tarvittaessa nopeasti kuva ja kun Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja toivoi meiltä muutamia kuvia viime torstaina kuvattuun juttuun, niin ne löytyivät aika pienellä työllä, vaikka aikaväli oli lähes 30 vuotta!

Picasa

9 – Mene kielikurssille

Kouluvuosien jälkeen olen opiskellut mm. ranskaa, saksaa ja viimeisimpänä espanjaa. Muutaman melko intensiivisenkin espanjan opiskeluvuoden jälkeen motivaationi jatkaa sen parissa tai palata ranskan pariin on ollut hiukan hukassa: tarvitsisin selkeämmän tarpeen osata jotain näistä kielistä jatkaakseni niiden parissa. Ehkä sitten, jos päädymme jossain vaiheessa asettumaan johonkin muuhun maahan hiukan pitemmäksi ajaksi.

Sitä odotellessa mennään englanninkielisellä työpaikalla ja osittain ruotsinkielisillä naapureilla ja sukulaisilla.

10 – Opiskele valokuvausta

Tätäkin on tullut tehtyä, sapattivapaalla vähän enemmän, mutta tähän syksyyn valitsin kurssin Haluatko toimittajaksi. Kurssi, joka on jo loppusuoralla, ei ole viime syksyn kurssin veroinen, mutta on sekin kuitenkin saanut minut kirjoittamaan yhtä isompaa juttua opettajan pyytäessä siitä seuraavaa versiota kerran viikossa.

Ensi keväälle voisikin taas harkita jotain valokuvauskurssia, mieluiten Hanna Råstin vetämää, Hannasta kun on mukavia kokemuksia aikaisemmilta kursseilta!
Hannan järjestämä oli myös elokuinen retkemme Kruunuvuoren kohta hävitettäville vanhoille huviloille.

Villa Hällebo
Meikäläinen kiipeämässä sisälle Villa Hällebohon!

 

Join the Conversation

44 Comments

 1. says: Ritva-Liisa

  Kiitos kivasta ja arjenläheisestä postauksesta. Maailmanmatkaajien tapaamisista en ollut ennen kuullutkaan, pitää käydä linkin takaa tututstumassa. Ilmeisesti seura johon tulee liittyä että voi osallistua? Tosin Oulusta käsin ei niin helppoa mutta toisaalta vain kerran kuussa, itselläni perjantait aina vapaat, lento kestää tunnin ja maksaakin halvimmillaan vain 29 e suuntaansa joten hyvinkin mahdollista!
  Milloin osuutesi tulee ulos Puoli seitsemän- ohjelmassa? Haluan olla ruudun ääressä!

 2. says: Pirkko

  Maailmanmatkaajista löytyy lisää tietoa osoitteesta http://www.maailmanmatkaajat.org, katso sivu Jäsenille.

  Puoli seitsemän piti tulla ulos jo eilen torstaina 19.11. mutta, olisiko ollut viime viikonlopun tapahtumien takia vähän, se siirtyi myöhäisempään ajankohtaan.

  Jos olet Facebookissa, niin seuraamalla meitä siellä osoitteessa http://www.facebook.com/meriharakka.net saat ainakin siitä tiedon heti kun itse tiedän.

  Niin ja vielä, kiitos kommentistasi!

 3. On niin mahtavaa, että kotoakin käsin on mahdollista uppoutua koska tahansa matkatarinoihin. Hyviä matkablogeja on Suomessakin jo niin paljon, että lukeminen ei tosiaan lopu kesken. Hyviä pointteja myös nuo muut. Viime aikoina on kiinnostanut aloittaa opiskelemaan jotain uutta kieltä – kiitos muistutuksesta kielikurssille osallistumisesta. Espanja tai ranska kiinnostaisi, sillä niistä saisi myös paljon käytännönhyöytyä eri puolilla maailmaa matkatessa.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta! Totta tuo, että kielitaidosta olisi etua monessa tilanteessa, mutta sen opiskeleminen ”varastoon” on vähän huono homma, se kun kuitenkin sitten ruostuu ajan myötä, jos sille ei ole (melko intensiivistäkin) käyttöä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentista! Mukava kuulla (lisää) positiivisia arviointeja tuosta Bistro O Matista, pöytä on varattu, mutten itse ole siellä vielä käynyt.

 4. Valokuvakirjat on kyllä kivoja, niitä on paljon kivempi selailla kuin katsoa kuvia esim. läppärin näytöltä. Isäni on tehnyt kirjoja useammankin, ja lähes joka kerta hänen luona käydessäni ne kirjat ilmestyvät käsiini ja selaan ne taas uudestaan. Hyvien kuvatekstien vuoksi en kyllästy niihin :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Itse en ole suurempaa määrää kuvakirjoja kuvitellut tekeväni, kun muutenkin yritän vähentää kotona kirjoja. Ja kyllähän ne kuvatekstit saa nettialbumeihinkin :-)

 5. says: Karoliina

  Tuo kotimaanmatkailu mun pitäisi ottaa kyllä paremmin haltuun, niille hetkille kun ei pääse kauemmas olisi edes jotain pikkumatkoja :) Ja valokuvakurssi ehdottomasti! Mä osallistuin yhteen Olympuksen koulutusiltaan, sieltäkin sai jo tosi hyviä vinkkejä joita olen yrittänyt sen jälkeen noudattaa – välillä paremmalla välillä huonommalla menestyksellä ;)

  Kiitos muuten eilisistä kivoista keskusteluista!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Karoliina! Minullakin Olympuksen yhden illan koulutuskin auttoi kivasti uuden kameran kanssa alkuun. Ja samat sanat, oli mukava tavata!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Erja! Näin, vaikka suht paljonkin matkustaisi, niin taitaa meillä kaikilla ”normaalivuosina” olla arkea kotona sittenkin enemmän kuin matkavuorokausia, joten ei sitä arkeakaan kannata väheksyä – eikä hukata :-)

 6. Todella hyviä vinkkejä täynnä ja varmasti monella matkailijalla käytössäkin. Valokuvauskurssi olisi ihana käydä, pitää jossain kohtaa ottaa niistä selvää Tampereen seudulla. Oli muuten kiva tavata viimeinkin livenä vaikka nopeasti näimmekin :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Teea! Eiköhän erilaisia kursseja Tampereeltakin löyty :-) Ja tosiaan, kiva nähdä oikeassa elämässäkin joskus!

 7. says: Laura

  Mä tykkään tästä ”turistina kotikapungissa” ajatuksesta. Harvemmin sitä tulee tehtyä niitä turistisia juttuja omassa kotikaupungissa. Valokuvien järjestelyn suhteen olen vähän huono, vieläkin olisi lajiteltavana paljon kuvia ja kameran muistikortillekin ne tuppaavat jäämään luvattoman pitkäksi aikaa. Haluaisin myös tehdä enemmän kuva-albumeita, niitä on mun mielestä kivempi katsella :) Raakasuklaakurssi kuulostaa mielenkiintoiselta!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Ainakin pääkaupunkiseudulla riittäisi kyllä retkikohteita vaikka joka viikonliopulle, mutta joskus pitää tietysti paneutua ihan tosiarkeenkin, siivoamiseen, pyykkeihin ja kaupassakäyntiin :-)

 8. Mulla loppui reissujen jälkeiset masikset siihen, kun rupesin rakentamaan elämää kotona siihen suuntaan, että kotonakin on mukava olla (kouluttautuminen, harrastukset, uusi työpaikka jne).

  Matkustelu on ihanaa, mutta itselle on myös tärkeää, että kotona viihtyy. Ja ei sitä aina jaksa olla reissussa! Tosin kun on matkailualalla ja kirjoittaa matkablogia, on ajatukset aina matkailussa. Ehkä senkin takia on kiva vaan röhnöttää kotisohvalla eikä aina haaveilla maailmalle, kun matkailu pursuaa ovista ja ikkunoista sisään!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anne! Näinhän se on, välillä on kiva palatakin ja jopa olla ihan rauhassa kotona jonkin aikaa.

 9. says: Virpi /Täynnä tie on tarinoita

  Lähes kaikkia näitä luettelemiasi matkojen välillä tehtäviä asioita on tullut harrastettua. Kuvakirjoja tein jo kauan ennenkuin tiesin blogimaailmasta mitään. Nyt kuvakirjat ovat väistyneet ja matkablogi toimii sellaisena. Espanjaa yritän minäkin omatoimisesti opetella, aika alkutekijöissä mennään. Mutta onhan tämä niin ihanaa, rakentaa tavalla tai toisensa elämänsä vähitellen, ehkä vähän huomaamattaankin matkailun ympärille!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Juu, eipähän tuossa minun alunperin netistä löytämässäni listassa mitään ihan mullistavaa ollut, mutta jotenkin tykästyin niin paljon ajatukseen miettiä näiden toteutumista omalla kohdallani, että päädyin tämän jutun kirjoittamaan.

 10. says: Heidi

  Minun pitäisi ottaa sinusta oppia tässä valokuvien järjestelyssä. Joskus menee tosi paljon aikaa, ku yrittää jotain tiettyä kuvaa löytää, kun kuvat ovat vinksin vnksin siellä täällä. Muutamia valokuvakirjoja olen kyllä tehnyt, ja haluaisin tehdä enemmänkin, jos olisi aikaa. Suklaa on minunkin herkkuni ja olen muutamia kertoja tehnyt raakasuklaata, mutta ihan niistä valmispaketeista, joita saa luontaistuotekaupoista.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Itse en tiennyt raakasuklaasta oikein mitään ennen tuota kurssia – ja siksihän minä sinne oikeastaan menin, uteliaisuudesta aiheeseen, josta kuitenkin nykyisin kuulee joka suunnalta.

 11. Tässä oli hyviä vinkkejä! Etenkin hotelliyö jossain Suomen kaupungissa olisi kiva toteuttaa. Oulussa ja Kokkolassa haluaisin käydä, mutta saa nyt nähdä, melko kalliiksi tulee sinne bussilla meno.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tiia! Toki lähellekin matkustaminen maksaa hiukan, mutta kyllä niistä viikonlopuista jää paremmat muistot kuin kaappien siivoamisesta kotona :-)

 12. says: Laura/My Passport Pages

  Hyviä vinkkejä kyllä! Itse ainakin suosin kohtia 3,4 ja 5. Tuo Roosa Murron kirjoitus osui ja upposi kyllä ainakin täällä, tässä on monesti jo tullut todettua että omalla kohdalla sellainen 3-4 viikkoa on aika maksimi kerralla jotta reissusta voi oikeasti nauttia täysillä, sen jälkeen se muuttuu liikaa arjeksi ja sitten alkaakin tulla ikävä koti-Suomea ja kaikkia niitä hyviä asioita joita täällä on (mutta joille tulee kotona ollessa niin helposti sokeaksi). Oma kaveripiiri on aika vähän matkustavaa sorttia joten tuollainen yhteisöllisyys varmasti kyllä vielä helpottaisi enemmänkin, jos enemmänkin jutella matkustamisesta samanhenkisten kanssa. Toki blogeissa komentointikin tavallaan ajaa kyllä samaa asiaa.. :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Jokainen tavallaan, minä, kuten ilmeisesti Sinäkin, kuulumme niihin, jotka ihan mielellään palaavat aina välillä kotiin, ihan monen kuukauden ”rehjuamisia” ei ole meilläkään ainakaan juuri nyt suunnitteilla.

 13. Ainakin kohdat 1-4 ovat olleet myös omalla tontilla ahkerassa käytössä! Tässä on tullut syksyn aikana koluttua muutamat museot ja muut paikat Helsingistä tuossa turismihengessä, samoin ravintoloissa on käyty ahkerasti. Lyhyitä reissujakin on tullut tehtyä ja lisää on tiedossa (seuraavaksi Berliiniin!). Uusien matkojen suunnittelu on aina helppo tapa päästä post travel bluesista, jos sellaiseen vaipuminen meinaa uhata.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! On se vaan kumma miten lähiseudut jäävät helposti hiukan paitsioon, meillä ainakin. Espoosta on liian helppo (paitsi joulunalusruuhkissa) mennä Helsinkiin, joten se jää tekemättä, kun sen voi aina siirtää ensi viikkoon.

 14. Hauska huomata, että listauksessa monet asiat olivat niitä, joilla tulee piristettyä arkea seuraavaa ulkomaan matkaa odotellessa.

  Olemme ottaneet tavoitteeksi käydä joka vuosi lähiseudulla paikassa, jossa emme ole koskaan aiemmin käyneet. Lisäksi kotimaiset tapahtumat ja viikonloppupyrähdykset katkaisevat mukavasti arkea, puhumattakaan ikuisesta matkahaaveilusta ja suunnittelusta saman henkisten kanssa.

  Valokuvakirjat sen sijaan pitäisi ottaa pitkästä aikaa työn alle!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mia! Kun osa matkailusivuistoista ehdottaa, että mene joka vuosi ainakin yhteen ihan uuteen paikkaan (ulkomailla), niin sen voisi tosiaan laajentaa myös kotimaata koskevaksi. Tosin meidän täytyisi sitten kyllä lähteä jo vähän kauemmas, kun Etelä-Suomea on vuosien mittaan tullut sittenkin jo aika tarkkaan koluttua.

 15. Aika paljon itse tulee näitä samoja asioita tehtyä, mitä postauksessa mainitsit. Matkailu on kuitenkin tavalla tai toisella jokapäiväistä elämää, vaikka välillä saattaa olla pidempikin aika kotimaassa. Itsellä tulee työn puolesta reissattua paljon Suomessa, niin tulee sitten iltaisin oltua ”turistinakin” usein eri paikkakunnilla. Kiva postaus oli kaiken kaikkiaan!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Minulta onneksi (?) tuo ”turistina” Suomessa työmatkojen puitteissa reissaaminen on pääkonttorihomman myötä poistunut. En muistele kovin ilolla niitä aikaisia marraskuisia aamuja kun piti ajaa vaikka Kotkan suunnalle …

 16. Kauhean paljon tekemistä jotenkin! Ainakin tällain pidemmän reissun jälkeen tuntuu että tekisi mieli vain nukkua kaikki liikenevä aika :D

  Valokuvakirjat on kyllä erinomaisen hieno idea. Valitettavasti meilläkin jäänyt useimmiten vain idean asteelle, mutta sen suhteen on kyllä vakaa aikomus aktivoitua.

  Erityismaininta raakasuklaakurssista, se on itseänikin kovasti kiinnostanut! Pari kertaa olen kokeillut raakasuklaan tekemistä, mutta niillä kerroilla se ei ole kyllä ollut mitenkään erityisen herkullinen kokemus. Pitänee jatkaa harjoittelua.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Miika & Gia! Ehtiihän sitä, kun ei matkusta :-) Raakasuklaakurssi kiinnosti, koska en oikein edes tiennyt mistä on kyse, nyt tiedän!

 17. Mun on pitänyt lähteä turistiksi Helsinkiin, sillä en ole keskustassa juuri pariin vuoteen viettänyt kunnolla aikaa. Ensiksi säästin vuoden ja yritin olla menemättä keskustaan ja toinen vuosi meni sitten maailmalla :) Nyt pitäisikin kameran kanssa lähteä tutkimusmatkalle. Raakasuklaakurssi kiinnostaa myös minua. Olen pitkään halunnut opetella tekemään suklaata itse.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sanna! Viime viikolla oli niin haasteellista päästä keskustaan, lännestä ainakin, että juuri päätin, että ennen joulua en sinne enää mene! Mutta mene Sinä, tai mene vasta tammikuussa :-)

 18. Kiva, erilainen postaus. :) Pitäisi kyllä kunnostautua tuossa oman kotikaupungin tutustumisessa. Sitä ei välillä kässää, että täälläkin olis kivoja paikkoja vierailuille.

  1. says: Pirkko

   Kiitos! Tämä syksy on Iranin jälkeen ollut niin tiukasti töitä ja Suomea, että täytyyhän sitä jotain keksiä :-)

 19. Nämä on kaikki niin hyviä vinkkejä, ja lähes kaikkia seuraan itsekin, vaikka expat-elämässä ei oikein ole selvää, milloin on matkalla ja milloin ei. Kun arjessakin asiat tuntuvat uudelta, niin ei oikein sellaista Suomi-arkea edes tule vastaan, eikä toisaalta ole pakko olla tulevia matkoja suunniteltuna (vaikka sellaisia nyt onkin, häämatka varattiin juuri eilen ;) ).

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenni! Expatin kuviot ovat tietysti vähän erilaisia, sitähän on vähän niinkuin matkoilla koko ajan (tai ainakin ensimmäiset pari vuotta aina uudessa paikassa). Ihanaa häämatkaa!

 20. Tässäpä tuli oikein paljon hyviä vinkkejä. Itsellä tuo travel blues on toistaiseksi pysynyt poissa, kuten taidatkin arvata että viime aikojen juurettomuuteen on ihan hyvää vastapainoa tämä kotona oleilu. :) Mutta kun reissattua tuli hieman ”vähemmän”, eli muutamia pidempiä ja lyhyitä reissuja vuodessa, tunnustan nuo fiilikset oikein hyvin. Mulle parasta lääkettä oli netissä roikkuminen, matkaopaskuvastojen selaaminen (niitä tuli haettua ärrältä:D) ja esimerkiksi lukiossa juuri tuo kielten opiskelu. Rakastin ranskaa, ja rakastan yhä. Harmi vaan tässä on muitakin kieliä, joita pitäsi opetella :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lena! Kuten Jennille tuossa edellä juuri kommentoin, niin expat -kuviot ovat toki erilaisia. Matkaopaskuvastoja en kovin paljoa enää selaile, kun *kaikki* on netissä, mutta Iranin reissulla kuulin, miten joillakin siellä olleilla vannoutuneilla Olympia-matkaajilla on tapana aina kun Olympian uusi opas tulee, yhdessä (pariskunta) päättää, että mikä matka varataan. Siis joku valitaan aina, vaihtoehtoa ei-mitään, ei tuntunut olevan :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jenna! Saa nyt sitten nähdä mihin kaikkeen keväämmällä sitten oikeasti ehtii, kurssimielessä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *