Wien Top 5

Wien feature

Jatketaan matkasuunnitelmien parissa! Siinä missä syksyinen Kanadan ja Ranskan matkamme suunnittelu on makrovaiheessa, niin vappuviikonlopun Wienin matkan osalta lennot ja hotelli on kiinnitetty jo muutama kuukausi sitten ja näinä viikkoina pitäisi edes kevyesti ideoida, että mitä siellä tekisimme.

Schönbrunn

Kevään mittaan olen laittanut talteen seuraamistani matkablogeista Wien-aiheisia juttuja ja kun Lasse vielä eilen roudasi kirjastosta kirjan Topp 10 Wien (på svenska, sattui olemaan uusin, ihan vuodelta 2016), niin innostuin kokoamaan tämän listan.

Kaikki lähteet suosittelevat näitä:

 • Stephansdom
 • Beldevere (Gustav Klimtin Kiss!)
 • Hundertwasserhaus + KunstHausWien
 • Schönbrunn ja eläintarha, joka kuulemma on maailman vanhin
Schönbrunn puutarha
Schönbrunn puutarha
Schönbrunn pandat
Tiergarten (Meanwhile in Longfield)

Yhden Wienin matkan kokemuksilla taidamme mekin tällä kertaa päätyä noihin neljään, tai laskentatavasta riippuen viiteen tai kuuteen kohteeseen.
Lasse saattaisi hyvällä tuurilla löytää Schönbrunnin puutarhasta myös Lonely Planetin The World’s Most Extraordinary Toilets -listalla olevan vihreän pisuaaririvistön!

Eri lähteissä melko paljon kannatusta saavat myös:

 • Hofburgin palatsialue
 • Kunsthistorisches Museum
 • Staatsoper (konserttiin viime hetken lipulla!)

Myös Karlskirche, Museums Quartier ja Secessions-rakennus olivat saaneet mainintoja. Kuten Praterin huvipuisto ja sen maailmanpyörä Riesenrad. Ja kävely Tonavan rannalla ja Naschmarkt (tori, lauantaisin kirpputori).

Riesenrad Wien
Riesenrad
Tonava Wien
Tonava

Museoita kiersimme PALJON aikoinaan joulukuulle sijoittuneella ensimmäisellä Wienin vierailullamme, joten ehkä nyt, ainakin jos säät suosivat, niin panostamme puutarhoihin ja arkkitehtuuriin.

Edellisellä Wienin vierailullamme ajattelimme, että kahviloiden kaupungissa syömme kakunpalan joka päivä, mutta kyllä se neljäntenä tai viidentenä päivänä jäi jo lautaselle. Ensimmäinen Wiener Schnitzel -tilauksemme meni aikoinaan sikäli pieleen, että saimme vain sen leikkeen, kun emme ymmärtäneet, että lisukkeet olisi pitänyt tilata erikseen, joten ehkä nyt pitää yrittää uudelleen. Ja voisihan sitä kokeilla Chicken Schnitzeliäkin. Olisiko Hard Rock Cafe Wien tyylivirhe?

Kahvilapuolella kävimme viimeksi myös Cafe Sacherissa ja saatammehan me sinne tälläkin kertaa päätyä, mutta myös Cafe Central, Cafe Sperl ja erityisesti Demel ovat saaneet Wien-jutuissa paljon mainintoja, joten ehkä ainakin tuonne Demeliin.

Lähteinä ovat siis tuon mainitun kirjan lisäksi olleet erityisesti World of Wanderlust -blogin hyvät Wien -aiheiset jutut. Kotimaisista matkablogeista Wienistä ovat viime aikoina kirjoittaneet myös La Vida Loca 2.0  ja Meanwhile in Longfield -blogit (nämä linkit blogien Wien -aiheisiin juttuihin). Useimmat tämän jutun kuvat ovatkin näistä blogeista, kuvaajien luvalla tietysti.

Omat paperikuvista skannatut kuvamme vuodelta 1984 olivat jo niin olemattomia, että niitä ei uudelleen kannata julkaista. Matkakertomuksen tuolta matkalta voit halutessasi lukea tästä:

Joulumarkkinoilla Wienissä (vuonna 1984)

Tällaisia suunnitelmia tässä vaiheessa, viikko ennen lähtöä. Mitä mieltä olet? Pitäisikö sittenkin valita toisin? Tai lisävinkkejä kaupunkiin? Onhan meillä aikaa kokonaiset 3½ päivää, ehtisihän siinä!

Tags from the story
,
Join the Conversation

8 Comments

 1. says: Maarit

  Tutunnäköisiä kuvia, kiitos maininnasta! Hyvältä kuulostavat suunnitelmanne, mutta yksi tuli vielä mieleen; jos hevoset yhtään kiinnostaa niin Hofburgin palatsilla sijaitsevan Espanjalaisen ratsastuskoulun näytös kannattaa käydä katsomassa. Me käytiin myös Karlskirchen Vivaldin konsertissa, joka oli mukava kokemus.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Maarit! Ja vielä kerran ihan erikseen kiitos ihanista kuvistasi! Espanjalainen ratsastuskoulu on kyllä mielenkiintoinen, mutta aavistuksen vähemmän sitä, kun sen on jo kerran nähnyt :-) En tullut ehkä jutussa tarpeeksi selkeästi maininneeksi, että jotkut Wienin hyvät jutut eivät nyt ole alustavalla listallamme siksi, että olemme ne jo kerran, joskin kauan sitten, kokeneet.

 2. says: Jani

  Wienistä – Hundertwasserhaus hauska paikka ja Espanjalainen ratsastuskoulu harjoitukset olivat muistaakseni ilmaiset, iltanäytökset tosi kalliita – ja pitää varata kuukausia aiemmin. Schönbrunn ei ollut mielestäni mitenkään erikoinen. Eläintarhassa oli pandoja – hauska seurata.

  Kävimme myös Grinzingin kylässä kävelemässä – otimme vielä bussin yläpuolisille kukkuloille ja kävelimme alas takaisin kylään. Tosin näin keväisin voi olla hieman hiljaisempaa kuin syksyllä, jolloin viinisato on juuri kypsynyt.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Jani! Kuten Maaritille tuossa yllä juuri totesin, niin kertaalleen ne lipizahevoset olemme jo Wienissä nähneet, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka toisenkin kerran niille talleille päätyisimme.

   Samoin Grinzigissä kävimme jo ensimmäisellä Wienin vierailullamme ja kuten totesit, niin ehkä se ei olisi ihan oikea kohde keväälle.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Huli! Vuosikymmeniä sitten siellä kävimme, mutta katsotaan nyt!

 3. says: Alex

  Hyviä suunnitelmia Wieniä varten; yhden kahvilan lisäisin vielä suosituslistalle: Café Hawelka, joka sijaitsee keskustassa aivan Grabenin tuntumassa. Täysin erilainen, mutta hyvinkin aito, wieniläinen kahvila.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.