5 paikkaa, jossa emme ole käyneet

5 kohdetta feature

Matkablogeissa on viime aikoina tartuttu Tie täynnä tarinoita -blogin (Edit 12.2.2018: nyttemmin Hätälasku -blogin) ideoimaan Viisi asiaa, joita en ole koskaan matkalla …  -juttuideaan.

Olen lukenut joukon näitä ja huomannut, että tähän ikään mennessä useimmat jutut on kyllä jo tullut tehtyä: on matkustettu varmaan kaikilla mahdollisilla kulkuvälineillä polkupyörästä helikopteriin, on asuttu teltasta huippuhotelleihin, syöty nakkikioskilta Michelin-ravintoloihin ja kaikkea siltä väliltä. Lennolta emme ole tainneet myöhästyä sentään vielä koskaan ja laivamatkustamisessakin tiukin yritys ehtiä taksilla Arlandasta Ruotsinlaivalla onnistui vaikka se oli minuuteista kiinni. On tingitty ja on tipattu ja kauan sitten Kreikassa meiltä on muutama drakmakin rannalla varastettu.

Mutta jutun innoittamana tulin listanneeksi 5 paikkaa, jossa monet meitä paljon vähemmänkin matkailleet ovat käyneet jo vuosia sitten, mutta jotka ovat meillä edelleen sillä ToTravel -listalla.

Bali

Bali Ubud
Kuva Flickr Yann Pinczon du Sel

Tämä Eat, Pray, Love -elokuvan viimeistään maailmalle tunnetuksi tekemä Indonesian saari, jonne puolet seuraamieni matkablogien jutuista tuntuvat ainakin joinakin kuukausina sijoittuvan. Gili-saarten rantaelämä ei ehkä houkuttelisi, mutta Ubud riisiterasseineen, vaikka sekin lienee jo hyvin turistinen paikka voisi sittenkin olla kiva nähdä.

Bangkok

Bangkok
Kuva Flickr Tore Bustad

Suomalaisten omatoimimatkailijoiden talvimatkojen alku- ja päätepiste. Edullisia lentoja Bangkokiin jouluksi tai alkutalven kuukausiksi taidetaan kytätä jo kesästä alkaen. Bangkokista jatketaan sitten Thaimaan lukuisille saarille, mutta ennen sitä tai sen jälkeen ehditään poikkeamaan yhden tai useamman kattoterassin näköalabaarissa ja uimaan pilvenpiirtäjän katolla sijaitsevassa infinity poolissa. Skytrainin salatkin ovat kaikille tuttuja – paitsi meille.

Moskova

Moskova
Kuva Flickr Emre Ergin

Osalistana tuolla jatkuvasti hiukan elävällä ToTravel -listallamme on parikin kaupunkilistaa: toinen, jolla seuraan, että missä kaikissa Euroopan pääkaupungeissa olemme käyneet ja toinen, että missä Euroopan suurista kaupungeista emme ole käyneet todella pitkään aikaan. Näistä sitten poimitaan sopiva silloin kun lyhyt kaupunkiloma on sopiva matkailun välipala. Puuttuvien pääkaupunkien listalla merkittävin on Moskova, mutta Putinin Venäjä ei ole meitä oikein sinne houkutellut. Pietari on tullut nähtyä, samoin Leningrad, mutta Moskova saa vielä odottaa.

Tokio

Tokio
Kuva Flickr Fred

Japania olemme toistaiseksi nähneet Kioton ja Hiroshiman verran. Hiroshimaan matkustimme Osakasta, eli uhrasimme Osakan Hiroshiman hyväksi, sillä näin tehden emme maailmanympärimatkallamme ehtineetkään sitten juuri Osakaa näkemään paitsi hotellin ikkunasta. Mutta Kioto oli kyllä kaunis. Myös Tokioon, kuten Bangkokiin ja Moskovaan pääsisi helposti suoralla lennolla Helsingistä, mutta etenkin Tokion kohdalla sen suuruus ja ruuhkat vähän hirvittävät jo etukäteen. Vaikka luultavasti ne ovat hallitumpia kuin Moskovan kaaos!

Oulu

Oulu
Kuva Flickr Timo

Emme väitä käyneemme kaikissa Suomen kunnissa tai edes niistä kaupungeiksi lukeutuvissa, mutta monissa kuitenkin, ehkä suurimmissa kaupungeissa ainakin Rovaniemelle asti – paitsi Oulussa. Kaupungin ohittamista autojunalla matkalla Kolariin tai paluumatkalla Rovaniemeltä ei voine laskea. Ensi kesäksi olemme vähän kaavailleet Suomi-retkeä Merenkurkun tienoille, siis ainakin Vaasaan asti. Pitäisiköhän sitä jatkaa ylös Ouluun asti? Yhdet vanhat ystävämmekin, joita aikoinaan kävimme heidän vielä Panamassa asuessaan tapaamassa siellä, asuvat nykyisin Jäälissä, ilmeisesti ihan Oulun kupeessa.

Muista listan kohteista Bangkok ja Bali menisivät samalla reissulla, Balillehan ei suoraan kuitenkaan pääsisi, joten vaikka sitten Bangkokin kautta. Ehkä samaan reissuun voisi liittää jotain muutakin vielä Aasian suunnalta puuttuvaa, kuten vaikka Sri Lankan, jonne olimme jo kerran kauan sitten menossa, mutta juuri silloin puhjennut sisällissota peruutti matkamme.

Tokiokin on kyllä listalla …

Tags from the story
, , , ,
Join the Conversation

52 Comments

 1. Ajattelin, että olen Meriharakan kanssa samis, mutta kyllä Oulu-neitsyys on mennyt. Mitä se sitten antoi, en tiedä. Moskovaa minä vähän harmittelen, mutta muilla ei nyt ole niin kauheasti väliä.
  Minä en ole käynyt myöskään Espanjassa, Turkissa, natsien keskitysleirillä enkä KGB-museossa. Vanhemmiten olen ruvennut suojelemaan herkkää kuuppaani, nuorena ajattelin, että kuolo korjaa ennen kuin kerkiän vinksahtamaan, siksi olen ajatellut, että natsien leiri voisi olla vähän liian raju kokemus minulle.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Stacy! Täällä myös Espanja, Turkki, pari keskitysleiriä ja KGB-museo (Baltiassa) koettu :-) Ehkä meilläkin tuo Oulu tulee vielä paikattua lähivuosina.

  2. says: Merituuli

   Minä ajattelin nuorempana ehdottomasti meneväni Auschwitziin, mutta olen sittemmin pyörtänyt ajatukseni. Minäkään en uskoisi kuuppani kestävän sitä.

  3. says: Pirkko

   Kiitos Merituuli! Ovathan ne omanlaisia kokemuksia, keskitysleirit.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Bangkok kyllä jo melkein hävettää – enemmän kuin Oulu :-)

 2. Kiitos paljon maininnasta! :) Kivan erilaisen version olet keksinyt tästä haasteesta. Meilläkin haaveena ja suunnitelmissa käydä ainakin Bangkokissa ja Moskovassa (molemmat toivottavasti toteutuu tässä pian), myös Bali oisi varmasti käymisen arvoinen. Anssi taas haaveilee Tokiosta, minä en niinkään. Itsekään en ole tainnut käydä Oulussa, eli pystyn samaistumaan tähän postaukseen ihan täysin!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Janni! Jos Bangkok on suunnitelmissanne, niin siihen kai saisi Balin liitettyä aika helposti.

 3. Tämä oli tosi kiva postaus! Ja mielenkiintoista lukea missä noin ahkerat maailmanmatkaajat eivät ole käyneet, jos olisi pitänyt arvata ei ehkä nämä kohteet olisi tulleet ensimmäisenä mieleen. :) Sitä kun tosiaan tuntuu että näistä kohteista kirjoittaa aina joku.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Virpi! Erityisesti tämän jutun ideasta, vaikkakin jo vähän mutkan kautta!

 4. says: Laura T.

  Ajattelin juuri jossakin vaiheessa tulla kurkkimaan kokemuksianne Sri Lankasta, koska oletin, että olette siellä käyneet :). Jostakin syystä Sri Lanka ja Malesia on nyt alkaneet kiinnostaa, vaikka aiemmin en niin kovin olekaan ollut Aasian tuosta kolkasta kiinnostunut. Tämä oli kiva postaus (vaikken nyt niitä Sri Lankan kokemuksia täältä löydäkään)!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Laura! Ikävää ettemme (vielä) voineet täyttää odotuksiasi Sri Lankan osalta. Toisaalta naapurimme juuri kävivät siellä … hmmm … pitäisiköhän houkutella heiltä vieraskynäjuttu blogiimme :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos ananas2go – jos Ouluun päädymme, niin eiköhän se tori sielläkin ole yksi must-juttuja. Kuten Kuopiossakin.

 5. Bali ja Bangkok on koettu moneen kertaan, mutta muut upuu minultakin. Tokio ei ihan hirveästi kiinnosta juurikin sen suuruuden ja ruuhkaisuuden vuoksi, mutta kyllä se ehkä joskus pitää käydä näkemässä. Ja Moskova myös! Ouluun menen, jos joskus tulee syytä, mutta se ei ole suunnitelmissa eikä haaveissa :D

  1. says: Pirkko

   Kiitos Terhi! Näitä ”must” -kohteita on tietysti vaikka kuinka paljon, jos niitä oikein alkaa miettiä. Mutta näitä voisi kait melkein väittää (matkailu)yleissivistykseen kuuluviksi.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Nyttemmin kyllä ihan oikeasti ”niputan” teidät, Sinut ja Tepon, ja Oulun, eli jos sinne kesällä päädymme, niin yritetään treffejä. Oulu-vinkkejäkin pitänee Sinulta sitten joskus kysellä. Tosin teidänkin matkustusrytmillä todennäköisyys sille, että olisitte kotikulmilla lienee melko pieni :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Blyygi Blumsteri! Piti sitten googlettaa Teisko – näyttäisi kuuluvan nyttemmin Tampereeseen, jossa kyllä silloin tällöin on pistäydytty, muttei kunnolla turistimielessä tutustuttu oikein koskaan.

 6. Hauskasti toteutettu kooste! Ja kiitos listauksesta! Mä mietin alkuun samantyyppistä postausta ”missä en ole käynyt, missä kaikki muut ovat” mutta lisäsinkin sen yhtenä kohtana tuohon ”mä en ole koskaan” haasteeseen.

  Moskovassa on mies käynyt, mutten minä. Kiinnostaisi kyllä, mutta en tiedä milloin saisin miehen houkuteltua. Se on kolunnut aikanaan niin paljon Venäjää että taisi vähän kyllästyä jo.

  Bangkok, Bali ja Oulu on tuttuja, mutta Rovaniemi on näkemättä! Sekin yhdenlainen häpeä. Milloinkahan sinne asti ehtisi? :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Kati! Meillä sentään Rovaniemi on osunut tielle jopa muutaman kerrankin :-)

 7. Bali ja Tokio täälläkin haaveilulistalla. Moskova herättää jotenkin ristiriitaisia fiiliksiä. Haluaisin nähdä, mutta ehkä se kuitenkin katoaa sinne listan häntäpäähän. Bangkokiin sen sijaan kyttään jatkuvasti lentoja, vaikka siellä on tullut käytyä jo luvattoman monta kertaa ?

  1. says: Pirkko

   Kiitos Satu! Tässä juuri puhuimme, että pitäisiköhän vähän pitää silmiä auki mahdollisten Bangkokin lentotarjousten varalta. Mutta sinne + Balille tarvitaan ainakin pari viikkoa, joten ihan mihin tahansa väliin kyseistä matkaa ei saa tungettua.

 8. says: Timo

  Tarkistin taas blogirästit ja täällähän olikin hauska aihe ja tuttu kuva Oulusta. :) Kiitos! :)

  Meillä on noista vain Moskova ruksaamatta, ja ei taida toteutua vähään aikaan, kun kumpikaan ei ole mitään sen suuntaista maininnut. Työkavereita on olleet expattihommissa siellä pari vuotta ja kuulosti siltä, että vielä vähemmän kiinnosti. Toki turistina taitaa mennä hiukan eri paikkoihin.

  Balilta kuultiin, että eteläinen osa saarta on se turistirysä, joka on aussien Kanaria ja ikävä. Mentiin koilisnurkkaan ja oltiin tyytyväisiä. Ubudin missaaminen kyllä hiukan harmitti, mutta kaikkea ei vain ehdi. Tulipa jopa kaivettua vanhan blogin merkintä tuolta reissulta: https://optimistin.vuodatus.net/lue/2013/11/singapore-bali josta myös näkyy suositushotellimme sinne: Santai – pieni, edukas, nätti, hyvä snorklausranta ja suomalaisen tekemä ruokalista + kouluttamat kokit.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Timo! Ja sattuipa hauskasti tuo kuva – Flickristä vaan etsin hyvää ja sopivaa ja tuo oli mielestäni molempia. Balin suunnalla muutamalla tutullakin on tuttuja, eli kun sinne asti suunnitelmissa pääsemme, niin pitänee kerät erilaisia vinkkejä aiheeseen liittyen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Aino! Luin toki myös Sinun toteutuksesi jutusta tätä hahmotellessani, eli osittain olet tämänkin jutun takana :-)

 9. says: Merituuli

  Kaksi ensimmäistä on minullakin kokematta.

  Tokio sen sijaan on jäänyt mieleen niin kivana reissuna, että sinne suuntaisin mieluusti uudestaan. Vaikka porukkaa on paljon, kaikki toimii hienosti eikä ruuhkaisuuden tunnetta tullut kertaakaan. Mies on tehnyt myös tosi hyviä objektiivikauppoja tuolla kurssin ollessa kohdillaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merituuli! Varmasti useimmat paikat maailmassa ovat matkan arvoisia, joten en yhtään epäile, etteikö Tokiokin.

 10. Kuulun itse juurikin siihen sukupolveen, jonka ”olisi pitänyt” reppureissata Kaakkois-Aasiassa vähintään Bangkokista Thaimaan saarille, mieluiten tietysti Balillakin. Eipä vaan ole tullut käytyä! Thaimaasta olen nähnyt vain Phuketin perhelomalla. Oulussa sentään olen piipahtanut yhden yön visiitin verran, Toripolliisia moikkaamassa myös.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Johanna Hulda! Siis samat Thaimaan kokemukset takana, perheloma Phuketissa, josta tuntui, että kerta kyllä riitti.

 11. Meillä on niin paljon paikkoja, missä ei olla vielä käyty, että siitä tulisi pitkä lista. :) Sen sijaan lennolta ollaan myöhästytty jo useammankin kerran, te olette selkeästi paljon järjestäytyneempiä matkailijoita. Balilla suosittelisin sisämaata, ja Ubudin lisäksi pohjoista, sieltä löytyy upeaa luontoa. Ja kenties myös itää tai länttä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anna! Onhan niitä meilläkin, ja varmaan lähes kaikilla, jos unohdetaan isoimmat ja tunnetuimmat kohteet. Näistä minulle on vaan tullut tunne, että *kaikki* muut ovat näissä jo käyneet :-)

 12. Mieleeni tuli jostain syystä, että tästä voisi tehdä myös jutun ” paikat, joihin en aio matkustaa, ja miksi”. :D Mutta kiinnostava oli tämäkin. Moskovaa vänkään edelleen, menkää ihmeessä <3 Ja tuo reissu Vaasaan kuulostaa siltä, joka on mun suunnittelulistalla ollut jo useampia vuosia, ihanaa! Käykää myös ihmeessä Oulussa, se on hurmaava.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Heh … meillä tuolle listalle voisi tulla juuri nyt myös vaikka Intia ja ehkä jopa Turkki, poliittisista syistä molemmat. Sitten tietysti monen monta maata maailmassa, joihin ei ole ihan terveellistä turvallisuussyistä mennä.

 13. Hauska juttu Pirkko, ja oli kiva lukea kohteista, joissa et ole käynyt. Minultakin uupuu näistä Bangkok ja Tokio. Bangkok ei oikeastaan edes kiinnosta, mutta Tokiota olen miettinyt. Minulla on Savonlinnassa tokiolainen tuttava, josta saisin varmaan hyvän oppaankin. Kirsikankukka-aika kiinnostaisi valokuvausmielessä. Ehkä joskus. Moskovaan taas päädyin viime keväänä lähes pakotettuna. Mieluummin olisin lähtenyt (taas) Roomaan. Mutta kuinkas kävikään: Moskova olikin ihan jotain muuta kuin olin kuvitellut. Komea kaupunki ja silloin ei ollut muuten ruuhkiakaan, koska moskovalaiset olivat itse lomilla ja kaupunki oli jopa kummallisen rauhallinen.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Heidi! Tuo kannattanee ainakin huomioida, jos joskus Moskovaan vielä kuitenkin menisimme, että joku paikallisten loma-aika voisi olla hyvä valinta ajankohdaksi!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Merja! Oulu täytynee nyt ainakin tämän jutun jälkeen käydä kokemassa :-)

 14. Oulu oli yllättävä! Itse en ole aktiivinen kotimaanmatkailija, mutta Oulussa olen sentään käynyt. Työmatkoilla kylläkin, joten lasketaankohan noita edes… Te jotenkin näytätte siltä, että olisitte käyneet Oulussa :D.

  Bangkokissa olen käynyt useita kertoja ja se on ihan mun lemppareita, samoin Bali, jossa olen tosin käynyt vain kerran. Kylläkin useamman viikon kerrallaan. Gilithän eivät itse asiassa kuulu Baliin vaan Lombokiin, mutta lähekkäinhän nuo tietysti ovat.

  Moskovassa en ole ollut, enkä tule ihan lähiaikoina menemäänkään. Samoista syistä kuin sinä.

  Tokiokin on vielä käymättä, mutta se on matkahaavelistan kenties ykkösenä, jos sitä nyt ykköstä osaa valita. Ja juuri suuruutensa ja vilkkautensa ja värikkyytensä ja hälinänsä ansiosta. Rakastan aasialaisia suurkaupunkeja!

  Tässähän olisi oikeastaan jutun aihetta omaankin blogiin. Hmm, pistetään mietintämyssyyn :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Arna! Kotimaan työmatkailua on tullut harrastettua (onneksi) aika vähän, joten ei ole Oulu osunut työmatkakohteeksikaan. Tuosta, että Gilit eivät edes kuulu Baliin huomaat miten vähän olen vasta asiaan paneutunut :-)

 15. Aika mielenkiintoista, että olette käyneet t o d e l l a monessa paikassa missä minä en ole käynyt, mutta nämä paikat on tuttuja Balia lukuun ottamatta. Sinnekin olen ollut menossa jo monesti, että saapa nähdä, koska sinne kerkiää :-D Mukava postaus ja mielenkiintoinen kaiken kaikkiaan :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Rami! Maailmassa on t o d e l l a paljon paikkoja, joissa emme ole käyneet, mutta nämä näyttävät, kuten arvelinkin, olevan sellaisia, että monet meitä vähän vähemmänkin matkustaneet ovat nämä jo nähneet.

 16. Hauska, että listalta löytyy tuo Oulu. Mun kotimaan käymättömät kaupungit löytyvät idästä: ainakin Mikkeli, Savonlinna, Lappeenranta ja Imatra tulevat heti mieleen. Huomaa ettei kotimaassa ole juuri tullut matkailtua.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Hanneli! Itäisempää Suomea tuli joskus kierrettyä, mutta pohjoiseen asti ei oikein olla päädytty, paitsi lentäen tai autojunalla Oulu ohittaen suoraan Lappiin asti.

 17. Kaikki paitsi Oulu on käymättä minullakin. Jostain syystä itäinen maailmankolkka ei ole koskaan kiinnostanut yhtä paljon kuin esim. Eurooppa. Tokio on listallani ylimpänä, mutta on tietysti näistä myös se kallein kohde.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *