Hampuri: Instagram-päiväkirja

Vier Jahreszeiten Hampuri

Kuten vasta julkaisemassani Hampurin matkamme kustannusyhteenvedossa totesin, niin nyt toukokuussa matkailutahtimme on melkein ylittänyt tahdin, jolla ehdin jäsentää kokemaamme blogijutuiksi asti.

Seuraavia aihepiireistä Hampurin tiimoilta olen jo vähän luonnostellut:

 • Kiertoajelulla ja iltaristeilyllä
 • Planten und Blumen -puutarha
 • Blankenesen kaupunginosa
 • Miniatur Wunderland
 • Schwerinin linna

Näiden vähän isompien kokonaisuuksien lisäksi vain pidennetyn viikonlopunkin mittaiseen matkaan mahtuu myös monta pientä havaintoa matkan varrelta. Detaljeja, jotka eivät omaa juttua ansaitse.

Kesäkuun Instagram Travel Thursday -tempauksen innoittamana jatketaan Hampuri-juttuja edelleen ihan hassussa järjestyksessä, edeten kustannuksista pikkuasioihin ja vasta sen jälkeen ”oikeisiin” kohdejuttuihin.

Kuvat ovat Instagram -tililtämme, joka usein on ensimmäinen kanava, jossa kerromme näkemästämme ja kokemastamme. Seuraavassa vaiheessa julkaisemme pienen joukon päivän mittaan tai edellisenä päivänä otettuja kuvia Facebook -sivuillamme ja vasta sen jälkeen kokemukset jalostuvat blogijutuksi asti.
Instagram -kuvamme ovat myös katsottavissa Twitterissä, jos mieluummin seuraat sitä kanavaa.

Laita siis tilimme seurantaan, jos haluat pysyä mukana tarinassamme ihan tuoreeltaan!

Mutta aloitetaan siis Hampurin osalta alusta.

Perjantai

Asetuimme taloksi Arcotel Rubin -hotelliin ja päädyin ihmettelemään näitä.

Omenat hotellihuoneessa Hampuri Instagram Travel Thursday
Omintakeinen tapa asettaa omenat tarjolle telineeseen hotellihuoneen seinälle!

Jo perjantai-iltapäivällä kiertelimme kaupungia ja kävimme myös sen verran Chocoversumissa, että katsastimme tämän suklaamuseon kaupan. Käynti museossa ja lipun hintaan sisältyvän suklaamäärän ahminen ei tällä kertaa innostanut.

Chocoversum Hampuri Instagram Travel Thursday
Nämä kylpyankat olivat kyllä muovia vaikka näyttivät suklaalta

Lauantai

Lauantaina suuntasimme aamupäivällä Planten und Blumen puutarhaan, jossa jatkoin uudehkon Olympuksen 45mm f/1.8 -objektiivini syvätarkkuusominaisuuksien testailua ja ihastelua kukkakuvia ottamalla. Väittäisin, että valokuvaaminen on paitsi taitolaji myös myös ainakin jossain määrin välineurheilua!

Iiris Planten und Blumen Hampuri Instagram Travel Thursday
Yksi Planten und Blumen -puutarhan tuhansista iiriksistä

Puutarhalta jatkoimme Feldstrasselle, jota meille oli Pikku-Berliiniksi kuvattu.
Mietimme hetken, että mitä se Berliini täällä on: vintagemyymälöitä ja graffiteja?
Mutta ihan kiva tunnelma tuolla suunnalla oli ja flammkuchen maistui Schanzenstrassen Hatari-ravintolassa.

Graffiti Hampuri Instagram Travel Thursday
Yksi lukuisista graffiteistä Feldstrassen tienoilla
Flammkuchen Hampuri Instagram Travel Thursday
Flammkuchen Hatari-ravintolassa Schanzenstrassella

Sunnuntai

Sunnuntaina suuntasimme Blankenesen alueelle Elben rannalle, laiskasti, lähempänä puolta päivää, kun olimme sitä ennen todenneet jo hukanneemme mahdollisuutemme käydä aamulla Fischmarketilla, sillä sinne olisi pitänyt ehtiä 0500 – 0930 välillä.

Blankenese Hampuri Instagram Travel Thursday
Taiteilija Elben rannalla.
Maisemat olivat sen verran mahtavia, että oli ilmeisesti luovuttanut :-)

Myöhemmin iltapäivällä poikkesimme Vier Jahreszeiten -hotellissa drinkeillä, olihan tämä päivä hiukan erityinen, vuosipäivämme …

Vieres Jahreszeit Hampuri Instagram Travel Thursday
Kir Royalia Vier Zahreszeiten -hotellissa
(jutun otsikkokuva on muuten samaisen hotellin ravintolasta)

Myöhemmin illalla kiertelimme vielä Speicherstadtin aluetta ja kävimme Miniatur Wunderlandissä, jättimäisessä pienoisrautatienäyttelyssä. Sieltä palatessamme huomasin kadussa tällaisen kaupunkeja luettelevan laatan. En tiedä mitä näillä on yhteistä, mutta monta ainakin jossain määrin tuttua ja mukavaa kaupunkia tässäkin luettelossa on.

Kaupunkilaatta Hampuri Instagram Travel Thursday
Kokoelma kaupunkeja Hampurin kadulla – mutta miksi juuri nämä?
Satamakaupunkeja kaikki?

Jo heti perjantaina innostuin Spitalerstrassella tästä my muesli -kaupan myslivalikoimasta, mutta jäin miettimään, että mitenkähän sen saisi kotiin asti, sillä olimme liikkeellä pelkillä käsimatkatavaroilla. Muistin sitten, että Finnairin kultakorttiin taisi kuulua sellainenkin etu, että käsimatkatavaroita saa olla kaksi, joten palasin kuin palasinkin ostamaan kotiin ”salkullisen” myslejä!

my muesli Hampuri Instagram Travel Thursday
my mueslin myslikokoelma

Maanantai

Maanantaina kävimme hakemassa puuttuvan MTP-pisteen Mecklenburg-Vorpommernista. Schwerinin kaupunki osoittautui ihan symppikseksi, eli vaikka jonnekin ensin suunnistaisikin maa- tai aluepisteen takia, niin tosi harvoin, jos koskaan, matkaa on voinut väittää epäonnistuneeksi. Schwerin ja sen linna ainakin kannatti nähdä, ja miksei nämä kivat kanat kävelykadullakin.

Koriste-esineitä Schwerin Hampuri Instagram Travel Thursday
Kanat Schwerinin kävelykadulla Mecklenburg-Vorpommernissa

Yksi viimeisimpiä ”kohteitamme” oli Schweriniin tekemämme junaretken jälkeen kävely Hauptbahnhofilta takaisin hotellille. Pakkohan sielläkin oli vielä kaivaa kamera esiin ja kuvata nämä vähän erinäköiset melonit. Hedelmävalikoima Steindamm-kadulla oli muutenkin aika mahtava aina jackfruitia myöten (linkki on juttuumme Madagaskarilta, jossa näimme näitä luonnossa).

Hedelmiä Steindamm Hampuri Instagram Travel Thursday
Hedelmiä Steindammilla

instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat (aikoinaan, sittemmin tempaus on lopetettu) matkablogit Muru Mou, Scimbaco ja Travellover.

Tags from the story
,
Join the Conversation

12 Comments

 1. Luulin, että nuo ankat olivat suklaata, ja ihmettelin niiden käyttötarkoitusta. Hyvä, että kuvateksti selvensi asian :)
  Kiva päästä lukemaan enemmänkin Hampurista, sillä olen hieman miettinyt käyväni siellä. Köpiksestä pääsisi junalla muutamassa tunnissa, joten kokonaismatka-aika jäisi varmastikin lentämistä lyhyemmäksi.

  1. Hehee, mä mietin ihan samaa! Että mikä ihmeen idea on tehdä suklaasta kylpyankkaa… :D Pitäisikö siis syödä se kylvyssä ollessaan, vai? Mutta olikin siis onneksi muovia.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Katja! Ehken, vaikka Saksassa asuisinkin, ryhtyisi vakituisesti ostamaan noita kuitenkin paljon Lidlin müslejä kalliimpia müslejä, mutta kiva noita eri makuja on edes näin vaihtelun vuoksi maistella kesän mittaan.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Nyt täytyy tunnustaa, että tuon müslisalkun müslejä emme ole vielä maistelleet kotona. Kaupassa sai maistella joitakin makuja ja se maistelukierros innoitti ostokseen. Kotona, tunnollisina, syömme ensin aloitetun Lidlin müslipussin loppuun …

  1. says: Pirkko

   Kiitos Timo! Lista on ehkä parhaimmillaan kuitenkin Hampurissa :-) – mutta sattuuhan niitä, kirjoitus- tai ajatusvirheitä :-) :-) :-)

 2. Mukava postausidea tällainen. Olen joskus sitä itsekin miettinyt ja Instagram-kuvien avulla sen tekeminen olisi helpompaa, jos joskus jaksaisin reissussa niitä kuvia latailla :-D Ehkäpä sitä voisi jollakin reissulla aktivoitua myös Instagramin kanssa paikan päältä.

  Hampuri on vielä itsellä käymättä, mutta kyllä kaiketi sekin pitäisi yleissivistyksen nimissä kokea. On kuitenkin sen verran legendaarinen kaupunki kaikin puolin.

  1. Kiitos Rami! Haasteeksi muodostuu sitten vaan eri kanavia käytettäessä, että pitäisikö sitä muistaa, että mitä kuvia on jo missä käyttänyt. Ne jotenkin parhaat kuvat kun tulee sitten helposti valittua uudelleen ja uudelleen.
   Instagramissa ja blogissa meillä on varmaan vähän eri seuraajat, mutta Facebookissa ja blogissa on jo enemmän päällekkäisyyksiä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *