Hotelli Ilves
– 48 euroa + 3000 pistettä

voucher feature

Suuntasimme viikonlopuksi Tampereelle ja halusimme yöpyä kaupungissa sen sijaan, että olisimme ajaneet lauantaina edestakaisin Espoosta Tampereelle ja takaisin.

Tampereelle olimme menossa lauantai-iltana syömään Bodega Salud -ravintolaan Maailmanmatkaajien kanssa ja sunnuntaina tapaamaan ystäviä, joten hotellia tarvitsimme todellakin vaan yöpymiseen ja aamiaiseen. Etsimme siis edullista vaihtoehtoa ja mielellään lähellä Tuomiokirkkokadulla sijaitsevaa ravintolaa.

Ehdin jo varaamaan huoneen Holiday Innistä hintaan 134 euroa (sisältäen aamiaisen), kun paljon myös Suomessa matkaileva ystäväni ehdotti, että varaisimme huoneen jostain Original Sokos -hotellista Finnairin hotellivoucherilla. Tällainen vaihtoehto oli minulta mennyt ihan ohi, mutta pitihän siitä ottaa selvää!

Hotellihuone Finnairin voucherilla

Original Sokos Hotel Ilves näytti olevan parin korttelin päässä Bodega Saludista, joten soitin sinne ja kysyin, että vieläkö löytyisi vapaa huone ja voisiko sen maksaa Finnair Plus Voucherilla – ja löytyihän se.

Hotelli Ilves TampereHotelli Ilves Tampere Finnair hotellivoucher

Seuraavaksi kävin Finnair Plus -sivuilla ostamassa tarvittavan voucherin, josta maksoin tuo otsikossa mainitsemani 48 euroa + 3 000 pistettä (sisältäen aamiaiset). Olisin myös voinut maksaa sen kokonaan pisteillä, mutta silloin pisteitä olisi mennyt 23 000.

3000 pisteen hinta, jos olisin ostanut ne nyt olisi ollut 38 euroa. Pisteitä voi kuitenkin ainakin muutaman kerran vuodessa ostaa tarjoushintaan: viime elokuussa ostimme tarjouksesta erän pisteitä ja tuossa erässä 3000 pisteen hinta näytti olleen 28 euroa.
Niin ja tietysti niitä voi ansaita lentämällä tai käyttämällä Finnairin Diners-korttia, mutta halusin vertailun vuoksi selvittää käytettävien pisteiden hinnan.

Huoneen kokonaishinnaksi muodostui meille siis 76 – 86 euroa pisteiden hinnasta riippuen. Aika sopiva hinta keskustahotellille, sanoisin!

Tein myös (vasta jälkikäteen) pienen tutkimuksen huoneen hinnasta siihen käytettyjen pisteiden määrän funktiona ja totesin, että halvimmaksi huone olisi tullut yhdistelmällä 54 euroa ja 1000 pistettä (63 – 67 euroa).
Kokonaan pisteillä sitä ei olisi kannattanut maksaa, sillä 23 000 pisteen hinta olisi 211 – 296 euroa. Toki, jos pisteet olisivat olleet vanhenemassa, niin ne olisi silti ehkä kannattanut käyttää, jos niille ei muutakaan käyttöä olisi ollut.

Huoneen hinta suoraan hotellille rahalla maksettaessa on luokkaa 160 euroa, joten paljon yli 10 000 pistettä voucheriin ei kannata käyttää, jos pistä voisi käyttää muuhunkin.

Hiukan kalliimmalla, esimerkiksi yhdistelmällä 90 euroa + 5 000 pistettä, Finnairin hotellivoucher on käytettävissä myös Sokos-ketjun Solo- ja Break-hotelleissa.

Hotellivouchereita voi ostaa myös Scandic-ketjun hotelleihin ja muihinkin hotelleihin – koko valikoima löytyy Finnairin sivuilta.

Finnair hotellivoucher

Hotelli Ilves

Hotelli Ilves osoittautui ”tavalliseksi” Sokos-hotelliksi. Vastaanotossa oli saapuessamme hiukan ruuhkaa, mutta saimme silti huoneemme ihan joutuisasti ja autolle löytyi parkkipaikka hotellin omasta paikoitushallista vuorokausihintaan 21 euroa.
Hotellille saapuessamme luovutimme tulostamani Finnairin hotellivoucherin huoneen maksuksi, eli hotellihuone maksetaan Finnairille voucheria ostettaessa.
Paikoituksen maksoimme suoraan hotellille.

Hotellivoucher on voimassa 6 kuukautta, joten jos ei jatkuvasti yövy Suomessa saman ketjun hotelleissa, niin kannattaa tosiaan ensin varmistaa hotellihuone ja mahdollisuus sen maksuun voucherilla ja vasta sen jälkeen ostaa voucher.

Huoneemme kelpasi hyvin meille, vaikka vähän pistikin silmään, että kylpyhuoneen varustuksesta oli karsittu pois kaikki tarpeeton. Toki meillä oli itsellämme kaikki tarpeellinen mukana suihkumyssystä alkaen, mutta etenkin ulkomailla hotellien kylpyhuoneissa useimmiten on varmuuden vuoksi muutakin kuin pyyhe ja shampoo/saippua.

Hotelli Ilves Tampere Finnair hotellivoucher

Hotelli Ilves Tampere
Tämä tarttui mukaan Linnatuulesta, eli ei ole Ilveksen vakiovaruste :-)

Myös huonepalvelun hintoihin kiinnitimme huomiota. Jos olisimme halunneet sunnuntai-aamuna aamiaisen huoneeseen, niin se olisi maksanut useita kymppejä per henkilö. Suomalainen henkilökunta ON arvokasta.

Buffet-aamiaiselta löytyi kaikki tarvittava, tietysti sunnuntaina klo 9:30-10 välisenä aikana pienoisella jonottamisella, mutta ei tilanne nyt paha ollut ja täydennykset sujuivat ripeästi. Appelsiinimehu olisi saanut olla laadukkaampaa ja paikallisia juttuja aamiaisella edusti vain musta makkara.

Hotelli Ilves Tampere Hotelli Ilves Tampere

Bodega Salud

Bodega Salud -ravintola oli meille entuudestaan tuntematon, mutta osoittautui erinomaiseksi valinnaksi Maailmanmatkaajien Tampereen kokoukselle.

Bodega Salud
Jos haluat nähdä enemmän Bodega Saludin ruokia, niin klikkaa kuvaa!
Tampere
Tampere toivottaa tervetulleeksi näin ihanalla tavalla!

Oletko Sinä käyttänyt näitä Finnairin hotellivouchereita? Kannattiko mielestäsi?
Tai onko Sinulla muita vinkkejä hyvistä diileistä Finnairin pisteillä?

Join the Conversation

26 Comments

 1. Minä en ollut ajatellutkaan että Finnair Plus pojoja voisi käyttää näinkin, kiitos vinkistä! Kiva hotelli ihan keskustan alueella ja ravintola vaikuttaa tosi hyvälle. Minäkin olen kiinnittänyt huomiota siihen kuinka kallista suomessa on tilata mitään huonepalvelusta, minun miestäni, joka oli ennen matkailualalla töissä aina naurattaa että ihan kuin suomessa ei haluttaisi ihmisten tilaavan sieltä mitään kun jossain paikoissa jopa kahville tulee hintaa melkein 15 euroa :)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Karoliina! Etenkin tuo huoneaamiaisen hinnoittelu vaikutti hurjalta kun ajattelee, että se buffetaamiainen, eli ruuat sinänsä, jo sisältyivät hintaan.

 2. En myöskään tiennyt tälläisestä mahdollisuudesta ja on jopa vanhentuneita pisteitä annettu vaan mennä käyttämättä. On niin paljon erilaisia pisteenkäyttötapoja erilaisilla korteilla, ettei oikein perässä tahdo pysyä. Finnairilla emme niin hirveästi ole viime aikoina lentäneet, pitääkin tarkistaa pisteiden määrä ja se voimmeko jossain yöpymisessä hyödyntää pisteitä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Ja tosiaan tämä hotellivoucher näytti olevan vaan yksi monista tavoista käyttää pisteitä muuhunkin kuin lentämiseen, mutta enpä minäkään ollut näihin aikaisemmin tutustunut. Ehkä etenkin tilanteessa, että pisteet olisivat vanhenemassa, niin kannattaisi – joskin kyllä tuo 54 euroa + 1000 pistettä hyvästä hotellihuoneestakin on aika hyvä diili, jos vaan sitä hotelliyöpymistä yhtään tarvitsee.

 3. says: Tuuli

  Hyvä diili! Enpä tiennytkään, että pluspisteitä voi käyttää noin – hyvä tietää. Yleensä säästän pisteet lentoihin, mutta 3000 p voisi hyvinkin käyttää tarvittaessa hotelliin.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Tuuli! Kyllä mekin joskus on lennetty tai upgradattu pisteillä, mutta toisaalta eipä tähän paljon pisteitä mennytkään.

 4. Tämä hotelli pisteillä on minulle ihan uusi juttu. Hyvä kun kerroit!
  Olen muuten huomannut useammassa suomalaisessa hotellissa, että kylppärin lisätarvikkeet on saatavilla respasta pyydettäessä. Jos siis hammasharja unohtuu, sen saa veloituksetta, mutta ei ole varta vasten huoneessa tyrkyllä. Minusta hyvä asia jo ihan ympäristön kannalta, sillä uskon tuon vähentävän turhan tarvikkeiston kulutusta.

  1. Kiitos Teija! Uusi se oli minullekin ennen kuin ystäväni siitä kertoi :-) Tavallaan tosi tuokin, ettei turhaan tavaroita levitetä jokaiseen huoneeseen, mutta jotenkin huone saattaa sitten vaikuttaa turhankin pelkistetyltä …

 5. Kuulostaa todella edulliselta tavalta yöpyä Suomessa. Itse aina kauhistelen Suomessa hotellien hintoja. Ja oikeastaan kaikkia muitakin hintoja. Pitää pistää tämä korvan taakse.

  1. Kiitos Joanna! Toki hotellit Suomessa maksavat, suomalaisella palkkatasolla.
   Mutta kannattaa toisaalta ajatella, kun ”ihastelee” vaikka Kaakkois-Aasian edullista hintatasoa, että sen hintana on se, että siinä missä suomalaisella turistina on edullista, niin paikallinen ei vastavuoroisesti juuri Suomeen matkustele.
   Kallista on myös vaikka Pohjois-Amerikassa tai Australiassa, mutta toisaalta sitten sikäläiset voivat sillä palkkatasolla matkustaa halutessaan vaikka Suomeen!

 6. Ollaan käytetty Finskin pojoja useinkin hotelleihin. Esim. yövyttiin Katajanokan ”vankilahotellissa” niillä. Hyvä systeemi.

  Nythän Finnairilla on uusi ohjelma kanta-asiakkaille. Se on tavallaan tehtävä muotoinen, eli jos arvostelee heidän sovelluksen, päivittää kanta-asiakas tiedot tai varaa jotain esim. heidän yhteistyökumppaneisltaan, saa siitä extra pisteitä osasta ”tehtäviä”. Eli kannattaa kurkata olisiko siellä vielä jotain lisäpisteiden mahkuja. Itse en ehtinyt tähän koukuun tutustua kovin tarkkaan vielä.

  1. Kiitos Anna! Tuohon uuteen versioon tehtävineen en ole vielä tutustunutkaan. Ja ehken niitä nyt ihan erityisesti tulisi tehneeksi, noin ensi ajatuksena. Mutta never say never … vai miten se menikään.

 7. says: Marjo

  Kiitos vinkkauksesta. Hyvin voisin jotain pisteitä laittaa juuri hotellihuoneeseen niin aina ei tarvitsi ajella edestakaisin saman päivän aikana lähireissullakaan. Huomasin juuri, että osa Finnairin pisteistä oli mennyt taas vanhaksi. Aamiainen hotellihuoneeseen olisi minustakin luksusta mutta tuo hintapolitiikka kummeksuttaa…

  1. Kiitos Marjo! Pienillä pistellä huoneen saa kyllä oleellisesti edullisemmin kuin suoraan hotellin sivuilta varatessa, eli vinkki kannattaa pitää mielessä.

  1. says: Pirkko

   Kiitos kommentistasi! Olin, kuten useimmiten, tehnyt peruutuskelpoisen varauksen, kun jo ennen ystäväni neuvoa, minulla oli jotenkin sellainen olo, että huone ”pitäisi” saada vielä edullisemmin :-)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Anne! Itse sain vinkin ystävältäni ja ajattelin laittaa sen näin kiertoon ja hienoa siis, jos tämä ainakin osaan lukijoistamme osui ja upposi!

  1. says: Pirkko

   Kiitos Mia! Veikkaisin, että mekin käytämme tätä vielä toistekin!

 8. Finnair-pisteitä on voinut käyttää sokkarilla jo useamman vuoden, mutta pistehuoneiden saatavus on rajoitettu eli ne kannattaa tilata mahdollisimman ajoissa. Mikäli ajankohta osuu johonkin sesonkiin tai tapahtumaan, niitä on vähemmän saatavilla. Teillä kävi hyvä tuuri ja mikä parasta niin eipä mennyt pisteet haaskoon! Töytyypä tutkia oma pistetilanne ja käyttää ne vaikka Helsingissä, taximatkan sijaaan…

  1. says: Pirkko

   Kiitos Martta! Näin ystäväni neuvoikin, että kannattaa ensin tsekata varaustilanne ja vasta sen jälkeen ostaa voucher. Pisteemme eivät olleet edes vanhenemassa, mutta niiden (pienen osan) käyttäminen tähän oli mielestäni silti hyvä vaihtoehto.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *