Ensimmäistä kertaa Bangkokiin!

Yli 120 maan ja lukuisien kaupunkien jälkeen suuntaamme loppuviikolla ensimmäistä kertaa elämässämme Bangkokiin. Halusimme varsinaisesti Myanmariin suuntautuvalla matkallamme pysähtyä kaupunkiin ihan vaan siksi, että vuosien mittaan on alkanut tuntua oudolta, että olemme nähneet puoli maailmaa, mutta tässä kaupungissa emme ole koskaan käyneet. Bangkok Top 5

Thaimaa silloin joskus

Thaimaan kuittasimme nähdyksi 2000-luvun alussa yhdellä Phuketiin suuntautuneella perinteisellä aurinkolomalla eikä siitä jäänyt jäljelle erityistä hinkua palata. Ei vaikka tuolloin Phi Phi Islandillakin mahtui vielä rannalle ja veteenkin. Mutta me emme ole rantalomailijoita ja tuolloinkin kohteeksi valikoitui Karon Beach enemmänkin siksi, että olimme matkassa sisareni ja hänen ja veljeni lasten kanssa.

Thaimaa 2000
Phi Phi Island vuonna 2000

Thaimaa 2000

Bangkok torstai-iltapäivästä sunnuntai-aamuun

Olemme Bangkokissa vain kaksi kokonaista päivää. Saapumispäivän iltapäivä ja ilta mennevät lennosta ja aikaerosta selvitessä.
Mitähän kaupungissa pitäisi ja voisi ehtiä parissa päivässä?

Tripadvisorin  perustella kannattaisi käydä vanhassa kaupungissa katsomassa muutama temppeli, kuten esimerkiksi nämä:

 • Wat Pho ja sen 46-metrinen makaava buddha
 • Wat Phra Kaew eli smaragdi-Buddhan temppeli
 • Wat Arun eli aamunkoiton temppeli, jonka huipullekin voi kuulemma kuntoilun merkeissä kiivetä
Wat Pho Bangkok Top 5
Wat Pho (kuva Flickr: Christopher Rose)
Wat Phra Kaew Bangkok Top 5
Wat Phra Kaew (kuva Flickr: Ninara)
Wat Arun Bangkok Top 5
Wat Arun (kuva Flickr: Vic Jr. Magallanes)

Wat Arunille suositeltiin vierailua aurinkon nousun tai laskun aikaan kuten myös Lumphinin puistoon. Isoissa kaupungeissa puistot ovatkin usein hyviä paikkoja paeta hetkeksi kaaosta.

Lumphini Park
Scene from Lumphini Park: dragon lizard, turtle and raven (kuva ja kuvateksti: Flickr My Bukit)

Temppeleiden ohella kiinnostaviksi kohteiksi mainittiin Chinatown ja länsimaisten repputuristien mekka Khaosan Road.

Skytrainistä olemme kuulleet paljon ja kun valitsimme hotellin Chao Phraya -joen rannalta, niin jokivenettäkin pitänee jollain matkalla kokeilla.

Khaosan Road
Khaosan Road (kuva: Flickr Ken Marshall)
Chao Phraya
Chao Phraya (kuva Flickr: Bernard Spragg)

Katuruuasta en ole koskaan ihan varma, mutta pitäisiköhän sitä Bangkokissa testata. Ehkä Chinatown ja katuruoka voisi olla sopiva yhdistelmä.

Kattobaareista ykkösenä mainitaan Banyan Tree -hotellin Vertigo. Tarkoittanee helposti sitä, ettei sinne noin vaan ex-tempore pääse – pitäisiköhän jo tehdä varaus?

Ostoskeskuksia suositeltiin vilvoitteluun keskipäivän kuumuuteen. Suosittua MBK:ta kuvattiin kaoottiseksi, joten ehkä sitten Siam Discovery tai Siam Center. Ostoksia emme menomatkalla Myanmariin kuitenkaan kuvittele tekevämme.

Bangkokin tärkeimmät?

Mutta, kun nyt kerrankin olemme menossa kaupunkiin, jossa ”kaikki muut” ovat jo käyneet, niin kertokaa parhaat Bangkok-vinkkinne ensikertalaisille, jotka haluavat kokea oleelliset jutut parissa päivässä.

Hyväksi koettuja päiväohjelmiakin saa ehdottaa!

Lähtöpisteemme on Saphan Taksin -aseman liepeillä tai Sathorn Pier -laiturilla Chao Phraya -jokea ajatellen.

(Jutun otsikkokuvakin on Flickristä, Yuxuan Wangilta.)

Tags from the story
,
Join the Conversation

15 Comments

  1. says: Pirkko

   Kiitos Asko! Vanha kunnon Tripadvisor ei petä :-) – niin matkablogia kuin itse kirjoitankin, niin useimmiten luotan siihen (ja Booking.comiin). Luultavasti siis päädymme yhden päivän haahuilemaan temppelien tienoilla ja toiseen saattaa sitten mahtua Chinatownia, joku ostoskeskus ja ehkä puistokin.

 1. Luulen, ettette pety. Tosin tuohon Tripadvisoriin en enää luota, kun on kyse ravintoloista. Pahoin pelkään, että siellä vedätetään… Ellette ole varanneet hotellia Bangkokiin, katso ne meidän testaamat blogistani- Ainakin hinta-laatu oli kohdallaan. Hyvää Bangkokia! PS. Oletteko muuten käyneet Seychellillä? Pitää ihan tarkistaa, sillä muutama yö vielä varaamatta.

  1. says: Pirkko

   Bangkokin hotelli, kuten muutkin hotellit on jo varattu – tällä kertaa luotimme Aventuraan, joka kokosi meille koko paketin, Myanmarin ja siihen vielä toiveestamme muutaman yön Bangkokissa, tukikohtana Shangri-La. Jos kaupungissa aikoo käydä vaan kerran, niin kannattanee kokea sen paras hotelli :-) Seychelleillä olemme käyneet, mutta asuimme risteilylaivassa, eli hotellivinkkejä ei ole. Retkivinkkejä blogista saattaa kyllä löytyä. Ainakin kilpikonnien syöttäminen oli ihan kivaa Victoriassa. La Digue on ihan must tuolla suunnalla.

 2. says: Lotta-Maaria

  Suunnitelma kuulostaa erinomaiselta! Suurta palatsia en myöskään jättäisi välistä. lisäksi Saphan Taksinilta pääsee kanaalivenekierrokselle, mikä tarjoaa mahdollisuuden nähdä vähän erilaista Bangkokia ja paikallisten elämää. Chatuchak weekend market voi ollakiva, jos tykkää markkinoista. Ja ehdottomasti Vertigo, Sirocco tms. auringonlaskua varten! yleensä drinkille on mahtunut, syömään sen sijaan täytyy tehdä varaus.

  1. says: Pirkko

   Kiitos Lotta-Maaria! Ilmeisesti Chatuchak on sen verran kaukana hotelliltamme, että isoista krääsämarkkinoista vähemmän kiinnostuneina saattavat jäädä sittenkin väliin.

 3. Noin 70 maan jälkeen vasta itsekin kävin Thaimaassa ja Bangkokissa ihan ekaa kertaa :D Onneksi mieheni oli siellä jo enemmänkin reissannut ja yhteiset matkakokemukset opettaneet, mitä kutkuttavia asioita aasialaisista suurkaupungeista tykkäämme etsiä ja löytää. Tämä tapahtui viime talvena ja kirjasimme omat kokemuksemme siitä, mitä timanttista tekemistä me keksimme ja millä alueilla. Hipsterivaroitus, sillä sellaiset kahvilat ja designalueet meitä aina kovasti alakulttuurina kiinnostavat: https://www.jetlaggies.com/kolme-tapaa-tyrmata-jet-lag-bangkokissa/

  Paljon jäi onneksi myös seuraavaan kertaan, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä kaikkea te kaupungista tällä kertaa löydätte;)

  1. says: Pirkko

   Kiitos Eve,
   Kahvilat ovat kivoja, mutta etenkään isossa kaupungissa emme tiettyä kahvilaa herkästi lähtisi etsimään. Ja ensimmäisellä kerralla ehkä sittenkin ne must-jutut, jopa temppelit, kannattaa käydä vilkaisemassa :-)

 4. says: Pirkko

  Aika paljon kommentteja olemme saaneet myös Facebookin puolella.
  Kun ne siellä tapaavat melko nopeasti painua unohduksiin sen omituisessa uutisvirrassa, niin keräänpä niistä ainakin osan tännekin.

  Markkinoista:
  Chatuchak on mainittu sen verran monta kertaa, että ehkä sitä lauantaina pitää käydä ihmettelemässä. Iltamarkkinoista hotelliltamme (Shangri-La) pääsee kuulemma helposti hotellin omalla veneellä Asiatiquen markkinoille – ja vaikkei markkinoille olisikaan menossa, niin sillä näkisi iltavalaistua kaupunkia joelta käsin.

  Ostoskeskuksista:
  Skytrainin asemien National Stadium ja Siamin pysäkkien väliltä löytyisi useampi. Myös se MBK, jota kaaottisuudestaan huolimatta tai juuri siksi väitetään must-jutuksi kaupungissa.

  Chao Phraya -joesta:
  Parikin on ehdottanut privaattivenettä joelle ja myös risteilyntapaista joella oleville kanaville eli klongeille.
  Muista veneistä Rice Barge -veneitä suositeltiin hyvinä ja jos haluaa kulkea vaan lyhyen pätkän ja halvalla niin sitten liikennöintilautoilla.
  Wat Arun temppelille ja myös Grand Palacelle ja Wat Pholle kannattaa mennä jokea pitkin. Kuten Chinatowniinkin.
  Muilla kulkuneuvoilla kuin jokilaivoilla tai Skytrainillä ei kuulemma kannata yrittääkään Bangkokin liikenteessä.

  Temppeleistä:
  Grand Palace antaa kuulemma jo riittävän annoksen tätä lajia. Ehkä Wat Pholla täydennettynä. Vaikka (toim. huom.) kyllä tuo smaragdi-Buddhan temppelikin voisi olla kiinnostava. Mutta ehkä kannattaa rajoittaa nämä korkeintaan puoleen päivään.

  Kattobaarit:
  Vertigon ohella on suositeltu Lebuaa, Siroccoa ja Baiyoke Skyta. Kuulemma drinkeille pääsee ilman varauksiakin, mutta asun pitää olla siisti. Kuten temppeleillekin (ei shortseja!).
  Saa nyt sitten nähdä päädytäänkö yhteenkään.

  Jotain ihan muuta:
  Myös hotelliin jäämistä suositeltiin, niin iltapäiväteetä kuin uima-allasta. Tai jalkahierontaa.

  Olisikohan tässä jo oleellisimmat tähän asti tulleista vinkeistä …

  1. says: Pirkko

   Kiitos Sari! Meillä alkaa Bangkokin muutama päivä olla kohta takana ja täällä ollessa olemme keksineet vielä muutaman jutun, vähintään, jotka olisi ollut kiva toteuttaa, mutta päivät loppuvat kesken, joten pitänee johonkin muuhunkin Aasian reissuun vielä ehkä lisätä muutama päivä Bangkokissakin :-)

 5. Oma Bangkokin kokemus rajoittuu vain yhteen päivään, kun tein Thaimaan lomakohteesta sinne retken. Wat Pho ja makaava buddha tuli nähtyä, Chao Phraya -joella teimme veneretken ja siitä jäi mieleen että täytyy pitää suu kiinni. Joen vesi on niin likaista, että jos sitä menee pisarakin suuhun niin vatsataudin vaara on olemassa. Lisäksi kävimme Thaimaan toiseksi korkeimmassa rakennuksessa Baiyoke Sky -hotellin lounasravintolassa syömässä. Aikaa jäi myös kierrellä valtavilla markkinoilla. Tarjontaa oli niin paljon, etten lopulta osannut ostaa oikein mitään. Bangkok ansaitsisi uuden vierailun ja mielelläni viettäisin siellä vaikka viikon.

  1. Kiitos Merja! Kuljimme aika monta kertaa jokea pitkin, mutta joko sitten emme onnistuneet nielaisemaan yhtään pärskettä tai sitten vesi ei olekaan noin vaarallista, sillä nyt olemme jo olleet muutaman päivän Mandalayssa, emmekä ole vatsataudeista kärsineet.
   Ostoskeskuksia ja markkinoita näimme osamme, mutta kun emme yleensäkään mitään matkoiltamme osta, niin katselimme niitä vaan nähtävyyksinä.

Leave a comment
Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.