Sellanen ol’ Viipuri

Viipuri feature Facebook

Kaupallinen yhteistyö Saimaa Travelin kanssa

”Sellanen ol’ Viipuri, sellanen ol’ Viipuri, karjalaisten kaupunki” laulaa Juha Vainio.
Helatorstaina matkasimme pitkin Saimaan kanavaa Lappeenrannasta Viipuriin.
Saimaan kanava oli elämys entiselle purjehtijalle ja insinöörille, joten se kaikkine 8 sulkuineen ansaitsee ehdottomasti oman juttunsa, mutta aloitetaan Viipurista, joka sekin oli kiehtova kaupunki. Päiväristeilyllä ei tietysti ihmeitä ehdi, mutta ripeästi liikkumalla katoimme mielestämme sittenkin kaupungin aika hyvin. Vain Monrepos jäi uupumaan, mutta sen kunnostustyöt ovatkin vielä kesken, joten palataan asiaan sitten vaikka kesällä 2021.

Laiva kiinnittyi Viipurin matkustajasatamaan iltapäivällä kello 13:15. Maihinnousussa oli tiukka kuri: ensin kaupunkikierrokselle lähtijät, sitten muut päiväristeilymatkustajat ja vasta sen jälkeen Viipuriin yhdeksi tai kahdeksi yöksi jäävät ja Pietariin menijät. Onneksi olimme varanneet vajaan tunnin mittaisen kaupunkikierroksen, joten pääsimme passijonoihin ensimmäisten joukossa ja bussi pääsikin lähtemään satamasta jo 13:45.

Viipurin linnaViipurin linna

Viipurin linna
Suuramiraali Fjodor Apraksinin patsas bussin ikkunasta kuvattuna

Viipurin linnaa saimme ihailla jo satamaan saapuessamme, sillä matkustajasatama on sen kannalta mitä parhaimmassa paikassa. Bussi teki kuitenkin vielä pienen kierroksen linnan ympäri ja samalla näimme Fjodor Apraksinin patsaan, jota kiertoajelun oppaamme tosin väitti Pietari Suuren patsaaksi. Pietari Suurenkin patsas Viipurista löytyy, Pietarin puistosta, mutta se jäi meiltä tällä kertaa näkemättä. Pietari Suurestahan me melkein aloitimme Moskovassakin, kun ensimmäinen retkemme kaupungissa oli jokiristeily.

Kiertoajelulla alkuun

Kunnon kiertoajelun tapaan opas kertasi myös kaupungin historiaa. Suomalaisille Viipuri on osa menneisyyttämme, mutta kaupungilla on myös ruotsalainen ja venäläinen menneisyytensä. Aika hurjaa kuitenkin ajatella, että talvisodan päätyttyä keväällä 1940 Viipuri, joka oli tuolloin Suomen toiseksi suurin kaupunki 80 000 asukkaallaan, tyhjennettiin kokonaan. Kaiken kaikkiaan karjalaisia evakkoja oli lähes puoli miljoonaa. Välirauhan aikana silloinen Neuvostoliitto asutti kaupunkia siirtämällä sinne väestöä valtakunnan muista osista. Jatkosodassa Suomi valloitti kaupungin takaisin ja osa sieltä lähteneistä suomalaisista palasi kaupunkiin, mutta jatkosodan päättyessä 1944 Viipuri menetettiin jälleen.

Kiertoajelun jälkeen kaupungin katuja kävellessäni mietin oikeasti, että minkälaista on ollut jättää kaikki – ja minkälaista on ollut muuttaa autioksi jätettyyn kaupunkiin. Ei ihan tavallinen historia.

Kiertoajelu oli hyvä tapa nähdä nopeasti kaupungin keskeisiä rakennuksia kuten vaikka Aallon kirjasto ja Viipurin Eremitaasi ja patsaita kuten vaikka Leninin patsas ja Viipuriin haudattujen sankarivainajien muistokivi ja saada muutenkin kokonaiskuva kaupungista ja sen pääkaduista.

Alvar Aallon kirjasto
Alvar Aallon kirjasto

Alvar Aallon kirjasto
Alvar Aallon kirjasto Alvar Aallon kirjasto

Leninin patsas
Leninin patsas
Torkkeli Knuutinpojan patsas
Torkkeli Knuutinpojan patsas Raatihuoneen torilla

Rautatieasema näytti paljon viihtyisämmältä kuin viime syksynä ohittaessamme sen Allegro-junalla Pietarista palatessamme. Voi olla, että istumapaikkamme olivat aseman takapihan suuntaan – ja lisäksi oli lokakuu ja satoi.

Kierros päättyi Kauppatorille, Pyöreä Torni -ravintolan eteen. Useimmat päiväretkeläisistä taisivatkin kiivetä Pyöreän Tornin yläkerran ravintolaan, sillä täyttääkseen viisumivapauden ehdot päiväristeilyynkin pitää kuulemma kuulua joku palvelu, joksi sitten oli valittu päiväkahvit Pyöreässä Tornissa. Toki kahvikupongin saattoi jättää käyttämättäkin niin halutessaan …

Pyöreä Torni Viipuri Pyöreä Torni Viipuri

Lenininpuisto

Pyöreältä Tornilta suuntasimme ensin Lenininpuistoon. Halusimme tutustua tarkemmin äskettäin kunnostettuun Espilä-ravintolaan, Alvar Aallon suunnittelemaan kirjastoon ja etenkin Jussi Mäntysen Hirvi-patsaaseen. Toki matkalla ohitimme myös Metsän poika -patsaan, joka sekin on yksi Viipurin tunnettuja patsaita.

Alvar Aallon suunnittelema kirjasto valmistui kaupungin vielä kuuluessa Suomella vuonna 1935 ja Aallon kuuluisa kolmijalkainen jakkara esiteltiin ensimmäisen kerran tämän kirjaston yhteydessä. Poikkesimme kirjastossa myös sisällä ja paitsi Aallon jakkaroita ihastelimme (ihmettelimme) myös pahvikorteilla toimivaa hakujärjestelmää. Näitä ei enää taida Suomen kirjastoista löytyä?

Jussi Mäntysen Hirvi kiinnosti minua erityisesti siksi, että isäni oli hänen suuri ihailijansa ja lapsuudenkodissamme oli useita hänen töitään, toki kooltaan pienempiä kuin Lenininpuiston hirvi.

Espilä Viipuri
Ravintola Espilä Viipurissa

Espilä ViipuriEspilä Viipuri

Hirvi Viipuri
Jussi Mäntysen Hirvi-patsas
Metsän poika
Yrjö Liipolan Metsän poika -patsas

Turisti Viipuri

Takaisin matkustajasatamaan

Puistosta palatessamme käväisimme Kauppahallissa, lähinnä rakennuksen takia – shoppailuun ei nyt ollut aikaa! Vielä vilkaisu Hotel Druzhban suuntaan Salakkalahden toisella puolella. Kiertoajeluoppaamme oli tästä hotellista kertonut, että vasta sen valmistumisen myötä (vuonna 1982) suomalaisten matkailu Viipuriin pääsi vauhtiin: sitä ennen turistibussit matkalla Pietariin saivat pysähtyä kaupungissa vain muutamaksi tunniksi.

Takaisin satamaan kävelimme vanhan kaupungin läpi ja näimme niin hienosti kunnostettuja linnamaisia rakennuksia kuin rakennuksia, joista ei ollut jäljellä kuin ulkoseinät. Viipurin kunnostus on täällä, ihan kaupungin keskustassakin, vielä vähän vaiheessa.

Kauppatori Viipuri Kauppatori Viipuri

Kauppatori Viipuri
Viipurin rinkeli
Druzhba Viipuri
Hotelli Druzhba

Viipuri ViipuriViipurin satama

Takaisin satamassa piti olla viimeistään neljän maissa, sillä ennen paluuta laivalle oli edessä vielä kolme tarkistusrastia: turvatarkastus, matkanjärjestäjän matkustajakirjanpito ja varsinainen passintarkastus. Onneksi tällä kertaa, ehkä helatorstaiviikonlopusta johtuen, Lappeenrantaan palaajia oli vain n. 40, joten kaikki tarkistukset sujuivat nopeasti. Pahimmillaan (tai laivayhtiön kannalta parhaimmillaan) matkustajia voi olla kuulemma jopa 200.

Iltapäivässäkin ehtii siis nähdä Viipurin vilaukselta, mutta jos tarkoituksena on tutustua myös kaupungin ravintoloihin tai kahviloihin tai tehdä ostoksia, niin kannattanee viipyä vähintään yksi yö. Sekin onnistuu viisumivapaasti.

Arvonta: päiväristeily Viipuriin kahdelle

Haluaisitko Sinäkin käydä Viipurissa? Arvomme tätä juttua blogiin kommentoineiden kesken 14.6.2019 yhden kahden hengen päiväristeilyn Lappeenrannasta Viipuriin M/S Carelialla Saimaan kanavaa pitkin. Palkinto on voimassa risteilykauden  eli 14.9.2019 asti. Muistathan antaa toimivan sähköpostiosoitteen kommentoidessasi, jotta tavoitamme Sinut mahdollisen voiton osuessa kohdalle.

Tags from the story
, , ,
188 replies on “Sellanen ol’ Viipuri”
 1. says: Satu Lakka

  Kiinnostavia nähtävyyksiä, voisin itsekin käydä. Mukana arvonnassa :)

  1. says: Leena Nousiainen

   Kattava kuvaus Viipurin päiväreissusta. Ihan tuli halu kokea tuo matka.

  1. says: Christina Snellman

   Ihana kaupunki. Kävin lokakuussa mutta nyt haluan nähdä Viipuri kesällä.

 2. says: Irja Orava

  Tosi hyvä ja kattava juttu päivä Viipurissa tiimoilta. Innostuin, kun edellisestä käynnistä 20 vuotta.

 3. says: Sanna

  Tänä kesänä olisi tarkoitus itsekin Viipurissa käydä, joten hyviä vinkkejä sai blogitekstistä! ?

 4. says: Heli

  Kyllä ehdottomasti tänä kesänä suuntana on meillä risteily Viipuriin ja 1-2*yötä siellä viivytään. ?

 5. says: veikko

  Kiinnostaisi kyllä , kerran Pietarin matkalla oli pysähdys mutta ehti nähdä vain torin ja pyöreän tornin.

 6. says: Kukka

  Viipuriin olisi kiva päästä käymään :)

  Olisi muuten kiva, jos tuo pysähdys olisi vähän pidempi – olen aikaisemminkin harmitellut tätä, näitä risteilyjä katsellessa.

 7. says: miska

  Viipuri liittyy vähän sukulaisiinkiin joten sikälikin kiinnostaa ja historiasta pitävälle tietysti myös näkemistä.

  1. says: Jaana

   Viipuri on hieno kaupunki! Mielelläni veisin sinne ystävän, joka ei ole siellä koskaan käynyt. Siellä olisi paljon hienoa nähtävä ä.

 8. says: Rosa Katariina Gangal

  Olis ihan super päästä käymään Viipurissa??

  1. says: Teija Hyppönen

   En ole koskaan käynyt Viipurissa, haluaisi tuolle reissulle.

 9. says: Olli Helin

  Viipurin juna-asema on tullut tutuksi Moskovan junamatkoilla. Vuonna 1970 kauppahallista tuli ostettua limppu. Voisi olla ihan hienoa mennä risteillen.

  1. says: Lissu

   Viipuri on ihana haaveitteni kaupunki. Lapsuuskotini seinällä oli kuva Viipurin linnasta. Siitä asti halunnut päästä sinne.

 10. says: Kirsti Kajan-Hutri

  Kiitos raikkaasta Viipuri-tuulahduksesta! Paljonpa ehditte nähdä! Muutaman kerran olen käynyt ja yöpynytkin, ja peräti kaksi kertaa kanavaa pitkin, joka on minulle ollut sellainen elämys, että taas pitäisi se kokea!!! Kanava, laiva, laivan tunnelma ja Viipuri!!!!! Elokuussa olisi pieni mahdollisuus juurikin tuollaiseen miniristeilyyn, pitääpä panna korvan taakse.

 11. says: MarjaKoo

  Hieno postaus. En ole koskaan Viipurissa käynyt, tämä kiinnostaa kyllä.

  1. says: Pirjo Riukula

   Kiinnostava ja kattava selostus matkankulusta.Viipurissa olen käynyt,mutta en kanavaa myöten.

 12. says: Nora

  Kyllä, ja välillä olen käynytkin, edellisestä kerrasta vain on aikaa.

 13. says: vaaka52

  Kiva olisi käydä taas Viipurissa, nyt kun näyttää linnakin upealta! (viimeksi käydessä oli kunnostus menossa)

 14. says: Chloe Wells

  Ois kiva käydä Viipurissa. Kirjoitan väitöskirjani Viipurista (Suomen nykynuorten käsityksiä ja jälkimuistoja Viipurista) ja siksi on aina ilo olla Viipurissa! Myös ristely on ihana, kireetön tapa matkustaa. Voin nauttia kauniista maisemista ja rentoutua kannella.

 15. says: Päivi

  Todella paljon on Viipurissa päivän reissulla ennätetty näkemään.
  Toki Viipuriin on mukava mennä myös pitemmäksi aikaa ja tutustua
  kohteeseen rauhassa.

 16. says: Liisa Hasanen

  Hyvä juttu! Olisi kivaa päästä edes kerran upealle Viipurin reissulle!

 17. says: Jenni

  Viipurissa olenkin käynyt 1h pikavisiitillä 2014 matkalla Pietariin! Joulukuussa Viipuri ainakin silloin oli aika slummeisa. Olisi mukava päästä katsomaan kesällä millaista siellä nyt on, koska ainakin teidän postauksesta jäi positiivinen kuva! Venäjä on kyllä ehdottomasti maa jossa täytyisi käydä uudemman kerran.

 18. says: Nelliina

  Wau! Olen viimeksi käynyt Viipurissa lapsena, ja nyt olen jo keski-iässä, joten uusintavisiitti olis paikallaan:-)

 19. says: NiinaH

  Kiva postaus Viipurista! Olisi kyllä kiinnostavaa päästä käymään Viipurissa ihan jo sen historian takia.

 20. says: Sari

  Kiinnostava juttu. Heräsi mielenkiinto tutustua Viipuriin, olen joskus vain läpikulkumatkalla piipahtanut siellä.

  1. says: Tinka

   Sukujuurille veisin vaikka siskoni käymään, kun ei ole siellä koskaan käynyt.

 21. says: Inga

  Kiitokset kiinnostavasta jutusta, koska ao. Risteily on ollut harkinnassa pari vuotta.

 22. says: Henna Holappa

  Haluaisin käydä Viipurissa, olen siitä paljon lukenut ja nähnyt kuvia mutten ole itse siellä käynyt vielä.

 23. says: Päivi Heltola

  Bussilla ja junalla olen käynyt Viipurissa. Jotain kauan kauan (30v) sitten risteilty Viipuriin. Olen ajatellutkin tehdä sen. Oiskohan nyt sen aika? Mukavasti kirjoitettu tietopaketti. Kiitos siitä ??

 24. says: Stolibna

  Mielenkiintoinen juttu ja Viipurissa ei ole tullut käytyä, vaikka kovasti kiinnostaisi!

 25. says: Ike

  Olipa mukava reissutarina, aika kiinnostava paikka loppujen lopuksi.

 26. says: Enni

  Viipurissa olisi upeeta päästä käymään. Koskaan en ole edes Venäjällä piipahtanut ja sukujuuret ulottuvat Viipuriin, joten olisi kiva käydä katsastamassa ne paikat, joista aikanaan sukulaiseni ovat joutuneet lähtemään.

 27. says: Jonna

  Olisipa mukavata päästä pitkästä aikaa Viipuriin ? Ihanaa kesää kaikille ??

 28. says: Sirkka-Liisa Toikka

  Kivaahan se olisi käydä Viipurissa laivallakin, sillä edellisestä risteilystä on jo aikaa liki 20 vuotta. Autolla sensijaan on tullut käytyä jonkun kerran :)

 29. says: Johanna

  Mielenkiintoinen kohde, historian lisäksi ostosmahdollisuudet kiinnostavat

 30. says: Nimetön

  Viipurissa käytiin viimeksi pari vuotta sitten. Nyt vois mennä taas uudelleen.

 31. says: Kipa

  Kauniita maisemia, olis kyl upea käydä kesällä kun ei ole kovin kaukana. Oikein mukavaa ja aurinkoista kesää sinulle

 32. says: Meri

  Pari kesää jo suunnitellut meneväni, vaan enpä ole saanut aikaiseksi. Arpajaisvoitolla matkaan!

 33. says: Jonna

  Viipuri olisi kyllä mieluinen matkakohde! Paljon nähtävää ja koettavaa. Arpaonnella mukava arvonnassa!

 34. says: Kaisa Kaulio

  Kerran käynyt ja kahveetellut Espilässä. Oli liian vähän aikaa. Kiva paikka lähteä uudestaan.

 35. says: Mia

  Kiitos ihanasta matkakuvauksesta! Olisi ihana viedä lapset ja mummo Viipuriin tänä kesänä!!

 36. says: Joonas Määttä

  Hieno ois nähdä Viipuria paremmin,kerran on tullu pikaisesti käytyä

 37. says: Anne

  Mahtava reissu ollut Teillä helatorstaina!! Itsellä aina vaan taitaa jäädä puheeksi, että haluaisi tälläisen risteilypäivän kokea, jo Saimaan kanava on taatusti näkemisen arvoinen..

 38. says: Erkki Toiviainen

  Montakin kertaa käyty, mutta viimeisestä on jo aikaa paljon. Nyt voisi vaimon kanssa lähteä käymään.

 39. says: Kalevi Kemppainen

  Sellanen ol Viipuri, karjalaisten kaupunki. Jos olisi vielä Talikkalan markkinat, niin siellä olisi kiva käydä.

 40. says: Liina

  Kivasti kuvailtu matkakertomus ja mukavat kuvat! Herätti lisää halua matkustaa Viipuriin, joka kiinnostaa näin nuorenakin ihmisenä paljon kulttuurinsa ja uskomattoman pitkän historiansa puolesta. Olisi upea kokea kerran elämässä Viipuri, ottaisin äidin matkaseuraksi. :)

 41. says: Marja-Riitta

  Risteilyreissulla toukokuun loppupuolella.
  Viipurin näkeminen teki vaikutuksen. Olin sen kaduilla mielikuvissani niin monesti kulkenut työstäessäni sota-ajan musiikkiproduktiota.
  Oliko sittenkin onni, ettei kaupunki jäänyt meille. Olisimme sen jo alas repineet ja täyttäneet moderneilla laatikoilla.

 42. says: Martsa

  Muutaman kerran olen käynyt. Vielä jäi nähtävää, mistä ei siellä olessa tiennyt mitään. Hieno, monikerroksinen kaupunki.

 43. says: Ari

  Ainoastaan ryhmämatkoilla on pysähdytty muutamaksi tunniksi Viipuriin. Olisi mukava katsella Viipuria ajan kanssa.

  1. says: O tempora, o mores!

   Hyvä ja mielenkiintoinen juttu. Viipurin läpi on ajettu, mutta itse kaupunki on vielä tutkimatta.

   Tuo Lenin vain särähti korvaani. Tuskin suomalaiset matkustavat Viipuriin Leninin patsasta katsomaan. Samoin Torkkelinpuisto lienee tutumpi kuin Lenininpuisto.

 44. says: Niina

  Edellisestä päivämatkasta vuosia aikaa. Viipuri on hieno ja historiallinen kaupunki. Suhteellisen lähellä ja pääsee aivan erilaiseen tunnelmaan. Tahtoisin näyttää palan historiaa pojalleni, joka kiinnostunut Suomen historiasta.

 45. says: Hannaleena Jokivirta

  Viipurissa olen käynyt vain linjurilla, en risteilemällä. Olisipa mielenkiintoista!

 46. says: Nappi

  Olisi ihana päästä miehen kanssa näkemään ja kokemaan, kuvista päätellen, kaunista Viipuria!
  Ehdottomasti mukana arvonnassa siis!

 47. says: Antti

  Viimeksi teininä käynyt Viipurissa niin olisi kiva nähdä kuinka paljon on muuttunut.

  1. says: Erja-Riitta

   Oli kiva lukea ja täytyy kai käydä Viipurissakin kunhan ensin Pietarissa.
   Kävin Helsingissä Maunulan yhteiskoulua,joka alunperin oli Viipurin reaalikoulu.Monet opettajat pakenivat koulun mukana Helsinkiin ja sitten Maunulan yhteiskouluun.Vieläkin muistan opettajat siltä ajalta siis 50v sitten.Aika kova kuri oli koulussa!

 48. says: Raya

  Viipuri muuttuu. Hyvään suuntaan, mutta myös huonompaan. Pariksi päiväksi lähtisin mielelläni tänäkin kesänä, ja tuo kanavamatka on edelleen tekemättä!

 49. says: Outi

  Viime Viipurinreissusta on kulunut liikaa aikaa ja kiva olisi päästä taas käymään. Kiitos mielenkiintoisesta jutusta, mukana arvonnassa.

 50. says: Raisa Ryynänen

  Mukana kilpailussa: Ikuna en ole Viipurissa käyny :)

 51. says: Riikka

  Vaikuttaa kiinnostavalta. En ole käynyt aiemmin. Mukana arvonnassa ?

  1. says: Ilona

   Odotin tätä juttua, sillä tarkoituksemme on tehdä tänä kesänä tuo risteily. Koskaan emme ole puolisoni kanssa Viipurissa käyneet. Mukana siis arvonnassa nyt ?.
   Kiitos tiedosta, että aikaa ei jää paljon omatoimiseen kiertelyy päivämatkalla. Kiertoajelun ajattelimme kuitenkin tehdä. Meitä kiinnostavat myös kanava ja sulut.

 52. says: Pekka Ahonen

  En oo Venäjän puolella koskaan käynyt ja Viipuri kiinnostaa kaikkine nähtävyyksineen.

 53. says: Jenni

  Vaikka mökki sijaitsee Lappeenrannassa, ei Viipurissa olekaan tullut koskaan käytyä! Näyttää upealta!

 54. says: Riikka

  Kiva kuulla, että Viipurissakin riittää nähtävää. Se voisi ollakin mielenkiintoinen kohde näin kesällä.

 55. says: Ebbe

  Viipurissa tullut käytyä viimeeksi yläasteen luokkaretkellä (ehkä 20 vuotta sitten). Olisi kiva päästä katsomaan, kuinka Viipuri on muuttunut tässä ajassa. Mies lähtisi mukaan, kun ei ole ikinä käynyt siellä.

 56. says: Papu

  Kuvista ja tekstistä päätellen näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka!

 57. says: Sirkku

  Voi en ole ikinä käynyt Viipurissa mutta olisi mielenkiintoista käydä!

 58. says: Lukutoukka

  Mammani on Viipurista ja mummokin Karjalasta, mutta koskaan en ole alueilla käynnyt. Olisi mahtavaa käydä katsomassa miltä yksi Suomen hienommista (entisistä) kaupungeista näyttää.

 59. says: Nimetön

  Mukava juttu,koska menemme eka kertas Viipuriin ensi viikolla.
  Mukana arvonnassa.

 60. says: Anna

  Mielelläni kävisin Viipurissakin, kun Venäjällä on tähän mennessä nähty vain Pietari ja Moskova. Historiaintoilijalle varmasti mahtava reissu.

 61. says: Hemppa

  Päiväristeilyllä ei ehdi omin päin kaupunkia paljon katsella ellei pääse heti ensimmäisten joukossa pois laivasta. Kannattaa siis ottaa se kiertoajelu.

 62. says: Sirpa

  Olisi mukava viedä lapset käymään Viipurissa, itse käyn siellä silloin tällöin.

 63. says: Kirsi Mäenpää

  Voi, tämä olisi kiva kesäyllätys minulle ja miehelleni!! Viipuri kun on vielä kokematta ja näkemättä….

 64. says: Lasse

  Viipuri on näkemisenarvoinen entinen suomalainen kaupunki.Sillä on merkittävä suomalainen historia.

 65. says: Virve

  Edellisestä risteilystä Viipuriin on 20 vuotta, joten mielelläni lähtisin taas katsomaan kaunista kaupunkia ja kanavaa. Mukava arvonnassa, ehdottomasti!

 66. says: Merja Tähti

  Mukava esittely oli ja kiinnostus heräsi , mukana kisassa

 67. says: Riikka

  Kuulostaa mielenkiintoiselta kesäkohteelta. Mukana kilpailussa.

 68. says: Elena

  En ole käynyt kuin kerran joitakin vuosia sitten. Vierailu jätti oikein hyvän muistijäljen, vaikkakin surullisen: millaisessahan kunnossa kaupunki olisi, jos se olisi jäänyt Suomen puolelle?
  Linna jäi vielä katsastamatta, ja kirjasto!
  Yksi ostosvinkki: katsastakaa taidetarvikeliikkeet. Siellä myydään paikallista grafiikkaa, joka aiakin käydessäni oli laadukasta.

 69. says: Outi Väänänen

  Erittäin valaiseva artikkeli. Viipuri oli vanhempieni ja appivanhempieni kaupunki. Ne ihanat tarinat heidän nuoruutensa viipurista. Sellainne ol Viipuri karjalaisten kaupunki!

  1. says: Hanna

   Todella mielenkiintoinen reissu varmasti. En ole käynyt Viipurissa?

 70. says: jari hahl

  Eipä ole koskaan kaupungissa tullut käytyä muuta kuin kerran mennyt junalla ohi, mielenkiintoinen kertomus kaupungista.

 71. says: Tiina Väänänen

  Kiehtova kaupunki monien tarinoiden mukaan, haluaisin nähdä ja kokea Viipurin tunnelmaa.

 72. says: Teija

  En tiennytkään, että Viipuriin pääsee vesiteitsekin. Olisipa kiva kesälomareissu kauniine maisemineen :)

 73. says: Mirja Räbinä

  Mukava juttu ja houkuttavia kesäkuvia Viipurista. On kulunut muutama vuosikymmen siitä, kun
  Pyöreässä Tornissa ruokailtu. Nyt ajateltu lähteä tänä kesänä muistoja verestämään, kun bonuksena pääsee laivalla.

 74. says: Riikka

  Viipurinmatka on haaveissa juuri tälle kesälle, olisipa ihana käydä monen vuoden jälkeen!

 75. says: Per

  Olen poikennut vain Viipurin asemalla matkalla Moskovaan. Olisi tosi mielenkiintoista tutustua myös itse kaupunkiin.

 76. says: Marika

  Tämä oli ilo lukea. Olemme ensimmäistä kertaa menossa Viipuriin ja yleensäkään Venäjän puolelle niin tästä sai lisävinkkiä. Kiitos !

 77. says: Marja

  Lappeenrannan yhden yöpymisen ja Saimaan risteilyn taidankin vaihtaa kahteen yöhön ja Viipurin risteilyyn.

 78. says: Minski

  Pitkä aika kun viimeksi käyty, olisi erilainen kesäreissu, omille juurille äidin puolelta.

 79. says: Rauni

  Kiva juttu Viipurista. Tekisi taas mieli lähteä, vaikka pari kertaa siellä on käytykin, kerran junalla ja kerran laivalla!

 80. says: Tomi Muhonen

  Mielenkiintoinen juttu, tuonne olisi mukava päästä joskus itsekin.

 81. says: Milla

  Olin Viipurin risteilyllä 30 vuotta sitten, pikkutyttönä. Olisipa kiva käydä uudestaan ja nähdä miten maisemat ovat muuttuneet!

 82. says: Annika

  Mielelläni lähtisin. Aviopuolisoni on tosi kiinnostunut historiasta ja haluasi mennä Viipuriin.

 83. says: Maarit N.

  Kiva kesäkohde. Toivottavasti kesällä pääsee ihailemaan kanavaa ja kaupunkia.

 84. says: Päivi

  Miun äitein ja isän ”rakkauden kaupunki” ? tahtoisin viedä nuorimman lapseni sitä katsomaan.
  Sukujuuret Karjalassa.

 85. says: Jari

  Olisipa kiinnostavaa käydä Viipurissa. Viimeksi olen käynyt siellä 30 vuotta sitten.

 86. says: Sirkka

  Ihanasti kuvailtu reissu. Toive olisi siellä käydä joskus sisareni kanssa . Hän asuu Lemillä ja minä länsi-suomessa. Joten harvoin yhteisiä reissuja olisi.

 87. says: Niko

  Hauska matkakuvaus ja kiva blogi! Kyllä haluaisin risteillä Viipuriin – se on ekologinen tapa päästä ulkomsille :) ja Viipuri kaunis vaikkakin edelleen rapistunut.

 88. says: Margit

  Hiljakkoin Pietarista palanneena tuumittiin, että eiköhän se riittänyt Venäjästä, mutta risteily Saimaan kanavaa pitkin kyllä houkuttaa sen verran, että osallistun arvontaan. Viipurikin kiva nähdä kunnolla eikä pelkkää radanvartta.

 89. says: Jonna Koponen

  En ole koskaan käynyt Viipurissa. Kokemus olisi uusi, hieno ja historiallinen ?

 90. says: maira

  Vau, kiinnostava juttu ja heräsi halu lähteä käymään. Ollaan pähkäilty lomatekemistä, kun pidempi matka ei innosta yhtään, mutta tämähän olis tosi kompakti semi-lähikohde :)

  Ehdottomasti mukana arvonnassa!

 91. says: heli eskelinen

  vähän innolla odotetaan tuota risteilyä ja viipuria, olemme lähdössä sinne ensimmäistä kertaa.

 92. says: Elina

  Viipurista muistan parhaiten kauppahallin hajun, nyt oon jo sen unohtanut mutta muistin sen varmaan 15 vuotta. Niin erikoinen se oli silloin!

 93. says: Airi

  Oispa kiva piipahtaa Viipurissa muutenkin kuin vain ole katsellut isoisäni valokuvia sieltä, mukaan siis arvontaan.

 94. says: Tuire

  Olispa hienoa päästä käymään Viipurissa, mistä isovanhemmat ovat lähtöisin.

Comments are closed.